• reklamlardan sonra popüler olunca bu yaz oraya market büfe, ücretli çadır kamping, otopark hizmeti falan da getirirler. çember daralıyor. nisan mayıs’a kadar gittiniz gittiniz. sonrası turizm.
  • reklamlar sayesinde boku çıkacak kanyon, bu saatten sonra bir sikime yaramaz ve huzurlu bir mekan olmaz naha kalıbımı basıyıyorum.
  • doğallığına hayran kaldığım kanyon. uçurumun kenarına oturup manzarayı seyrederken nefesiniz kesiliyor. yürüyüş mesafesi kısa, engebesiz. yürüyüş esnasında çevrenizde sandal ağacı, endemik bitkiler görebilirsiniz. gezi sonrasında çöplerimizi unutmayalım lütfen.
  • üşümemi yalnızca ateş dindiriyor, doğanın en iç yerlerinden biri, oldukça hoş hissetmeme neden oluyor. burada inkaya kurmak isterdim.
  • huawei reklamının etkisiyle yaz ayları gelip insanların akın akın kalabalık oluşturmasından önce nisan ayı içerisinde gidip görme şansına eriştiğim şahane doğal güzellik.

    tam anlamıyla nefes kesici bir etkisi var. şu an için bulunduğu bölgenin milli park olmasının da etkisiyle kısmen bakir ve temiz görünüyor. ancak bu durumun çok fazla böyle sürmeyeceğini düşünüyorum. zira bizim bulunduğumuz nisan ayında birkaç gün içinde bile hatırı sayılır bir kalabalığa şahit olduk. bu tarz konularda ülkemiz bilinç düzeyini düşünecek olursak popüler olmasıyla doğru orantılı olarak ne yazık ki bölge kirletilecek ve tahrip edilecektir.

    öte yandan bu bölgede çadır ile konaklama yapmak isteyecekler için bir önerim var. en az tazı kanyonu kadar güzel ve etkileyici olan, tazı kanyonu'ndan 10 km uzaklıktaki köprülü kanyon'da bulunan köprü çayı' ının kenarında yer alan gökçesu camping'i tercih edip nehir kenarına çadırınızı kurabilirsiniz. kamp işletmesinin çok tatlı, hoş sohbet, oldukça ilgili ve bölgeyle alakalı ne sorarsanız yanıt alabileceğiniz, gezi konusunda sizi yönlendirebilecek nihat isminde bir sahibi var. daha önce bir çok kamp alanı gezmeme rağmen öncekilerde hiç rastlamadığım: sırf dev semaverde sürekli demlenen ve ücretsiz olarak istediğiniz kadar içebileceğiniz çay için bile nihat abiye teşekkür ederim. çaylar serin nisan akşamında şarabımızın yetmediği anlarda içimizin ısınmasına yardımcı oldu.

    kamp alanına yerleşip şöyle güzelce bir dinlenip doğayı ruhunuza çektikten sonra aracınızla tazı kanyonu'nu ziyaret edebilirsiniz ancak yolun bir kısmı araba için çok sağlıklı değil. el yordamıyla tahta parçalarının üzerine yazılmış küçük ve farkedilmesi zor "tazı kanyonu" levhalarını izledikten sonra yol sizi bölgedeki tek gözlemeci olan isa abi'nin tezgahının önüne çıkaracak. bu noktadan sonra yolu aracınızla devam etmek için zorlamamınızı öneririm. aracınızı gözlemecenin önüne park edip yaklaşık 20 dakikalık orman içerisinde bulunan patika yolu yürüyerek devam etmek kanyonun sunduğu görsel hazdan daha da fazla yararlanmaya yardımcı olacaktır. ormanın içinde ağaçların arasından ilerlerken bir anda sonsuz bir uçurum görüntüsünün ayaklarınızın altına yerleşmesine şahit olacaksınız. o anda birazcık nabzınız yükselecek ve ufak bir titreme ruhunuzu saracak. bunun keyfini çıkarın ve anılarınızda çok güzel yer kaplayacak fotoğraflar çekinin. unutmadan dönüşte de isa abi'nin gözlemelerinin tadına bakmayı unutmayın.

    değinmek istediğim başka bir konu da: kanyonda son derece temkinli olmanız gerektiği; çünkü henüz yeni yeni bilinmeye başlayan bu bölgeden devletin dahi haberdar olmadığını düşünüyorum. çevrede köylülerden başka kimse bulunmuyor ve ziyarretçilerin tamamı bölgeye yabancı ayrıca ziyaretçiler için herhangi bir güvenlik önlemi yok. dolayısıyla aşağı düşme riski bulunuyor. biraz dikkatli olmanızda fayda var.
  • beşkonak'ta rafting yapmaya gidiyorsanız muhakkak tazı kanyon'una da çıkıp muhteşem manzarayı seyretmelisiniz :)
  • bir çok yere fotoğraflarından etkilenip gider sonra “bu muymuş yaa” deyip hayal kırıklığı yaşarsınız ya, işte öyle olmayan yer.

    tam da fotoğraflardaki gibi. çok etkileyici. tabi buranın huawei reklamı ile ünlenmesi bizler için çok üzücü. ne antalya belediyesinin ne de devletin böyle bir yeri tanıtmaması daha keşfedilmemiş nereler olabileceği hakkında ipucu veriyor.

    tabi buraya varmak için bol virajlı yollardan geçiyorsunuz. aracı bıraktıktan sonra da bir süre yürüyorsunuz, yaklaşık 25-30 dakika. yürümek istemeyenler toprak yoldan araçla devam edip kanyona 3-5 dakikalık yürüme mesafesine aracını bırakabiliyor. hem bu yerde hem de yarım saat yürüme mesafesinde gözlemeci var. muhtemelen bölgeye yakın köylüler işletiyor. gözlemeleri oldukça başarılı. yeni keşfedildiği için hala bakir.

    etraf temiz ve çöp yok. bilinmesiyle birlikte muhtemelen bilinçsiz bir çok insan gelecek ve çöp yığınına dönüşecek. bunlar olmadan gidilmeli ve bu güzellik görülmeli.
  • aracınızla rahatlıkla 100 metre yakınına kadar ulaşabileceğiniz mekan. tek atv için 50 t.l. ücret isteyen çakallara kulak asmayın. aracınızı sürün yola. çok acemi bir şoför değilseniz kesinlikle sıkıntı çekmeden gidip gelirsiniz.
  • bu gün itibariyle gördüğüm, görülmeye değer bulduğum doğa harikası bir yer. navigasyon sizi doğru bir şekilde ulaştırmaktadır. son 1.5 km si toprak ve bozuk bir yol olmasına rağmen kanyona 100 m kalana kadar araç ile gidilebilir. yolda mesafe tabelaları bulunmamaktadır. huaweınin, sosyal medyanın, gençlerin, gözlemecilerin keşfettiği böyle harika bir mekanı kültür ve turizm bakanlığının ya da antalya belediyesinin keşfedememesi de ayrı bir konu.
  • harika bir yer sabahın 5.30 otelden ayrıldım harika yol manzaralarıyla 7 de uşlaştım harika bir yer , çekimlerimi aşağıdan görebilirsiniz.

    https://www.instagram.com/dronoria/
hesabın var mı? giriş yap