• (bkz: biri siksin la şunu)

    edit: başlık başa kaldı iyi mi.
  • onurlu birisi için her ikisi de kötüdür. onuru olmayanlar ise, "bir eksik bir fazla, ne fark eder ki." derler.
  • tecavüzün sonuçları bakımından da değerlendirip kıyaslanmalıdır.
    yaşadığın ülkede tecavüze uğrayan kadın maruz kaldığı şiddet(fiziksel\ruhsal) sonucu intihar ediyor,seks işçiliğine mecbur bırakılıyor ya da aile meclisi kararıyla öldürülüyorsa
    ama dayak yiyen maruz kaldığı şiddet sonucu basit tıbbi müdahaleyle iyileşiyorsa,üstüne üstlük 'sen bi de karşıdakini görcektin' diyebiliyorsa
    tecavüz yalnızca tecavüz değildir,tecavüz bir kimsenin cinsel bütünlüğünü ihlaldir,kişiyi hürriyetinden alıkoymaktır,normalleştirilemez.yanlıştır.
  • ancak bir hayvanın söyleyeceği ve tez vakitte tecavüze uğrayıp bu entrysini editlemesini umduğum yazarın cümlesidir.
  • tamamen yanlış bir önerme. örneğin, 4 yaşında bir çocuğun cinsel istismara uğraması demek bütün hayatının mahvolması demek. yaşayacağı travmanın büyüklüğü hayatının büyük bölümünü bir karadelik gibi yutacaktır. oysa dayak öyle mi? öldüresiye dövülmedikten ve kalıcı bir hasar bırakmadıktan sonra kimseye bu çapta bir travma yaşatmaz.

    ha tabi ikisi de gözü dönmüş caniliktir. ama tecavüz gerçekten çok ağır bir olaydır. kaç yaşında olursanız olun hangi cinsten olursanız olun. omuzlarınızın kaldıramayacağı bir ağırlıktır bu. ve eğer bir de buna türkiye gibi bir ülkede maruz kalıyorsanız, iyice can sıkıcı bir durum oluşur. çünkü birilerine bahsetseniz tecavüze uğramış olarak bakılır artık size. hakkınızı arasanız, mahkemede asıl suçlunun siz olduğunu öğrenirsiniz. rızanız vardır. tahrik etmişsinizdir. nefes almanız yeterli çünkü.

    tecavüz sonrası yaşanan olaylar da travmanızı iyice derinleştirecek şekilde gelişir yani. kimse de yaşadıklarınızı gram önemsemez. bu yüzden dayak tecavüzün yanında baya baya hafif kalır.
  • senin anana bacına... diyerek görüp arttırdığım tespit.
  • yanlış bir önermedir. doğrusu;
    (bkz: sikmeseler bari)dir. dayak kaçınılmazdır ama göt daha mühimdir.
  • entellektüel bir açıklama diye düşünülüp sarf edilen tespittir. boştur. yersizdir. nereye gittiği düşünülmeden söylenmiştir. empati noksanı bir açıklamadır. yazıktır.
  • bir beyinsiz karşılaştırmasıdır. (bkz: he göt hee)
hesabın var mı? giriş yap