• dershanelerden ozel okula donusecek liselerin genel adi. bu temel liselerde haftada 20 saat yuz yuze egitim, kalan saatlerde sinav olmak uzere sabah-aksam grubu olarak ikili ogretim yapilabilecek. temel liseler icin okul bahcesi veya mustakil bina sarti aranmayacak.
  • kapatılacak dershanelerin yeni adı..
  • "özel okula dönüşecek liselerin adı "temel lise" olacak. temel liseler, haftada 20 saat yüz yüze, kalan saatlerde de sınav yapmak üzere sabahçı-öğlenci olmak üzere ikili öğretim yapabilecek. özel okula dönüşen liselerde okul bahçesi ya da müstakil bina şartı aranmayacak."

    bir saçmalık daha, böyle eğitim mi olur.
  • ismi anlatılmaya başlanıp yarım bırakılmış bir karadeniz fıkrasını andırıyor.
  • eğitime veril(me)yen önemin ürünüdür. düz liseler kalktı kapatmak istedikleri dersaneleri ne halt edecekler. al sana temel lise. işe yarar mı ne gerek var! zaten ne kadar önemli ki eğitim şü anda.
    tanım: en fazla birkaç sene ömrü olacak liselerdir.
  • 5 temmuz 2014 tarihli ve 29051 sayılı resmî gazete'de yayımlanarak millî eğitim bakanlığı özel öğretim kurumları yönetmeliğinin 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (o) bendine eklenmiş terimdir.
  • reklamları/tanıtım afişleri dönmeye başlayan okullar. gidişat gösteriyor ki zaten içi boşaltılan devlet liselerinden parası yetenler/gelecek kaygısı olanlar bu okullara kayacak; devlet okulları da fakir ve/ya çöp öğrencilere kalacak.
  • çok başarılı ve çok başarısız öğrenci kitlesini kendisine çekiyor ve çekecektir.
    kayıt almaya başladıktan sonra gelecek yıl hem okula hem dershaneye gitme olayı mazi olacağı için şu an ki 11.sınıflar harıl harıl kayıt yaptırmakta buralara.
    devletin verdiği burs olayı sadece %30 kontenjan için geçerli.
    başarısız öğrenciler,şu lise düzeyinde dahi sınıfta kalma tehlikesi yaşayan öğrenciler gittikleri temel liselerde notların bol tutulacağına daire birçok teminat almış durumdalar ve bu gitgide yayılmakta.
    başarılı öğrenciler ya da en azından üniversite hayali kuran öğrenciler ise ygs-lys hazırlığı için temel liselerin kapılarını çoktan aşındırdı.
    seneye ve sonraki yıllarda liselerde sadece orta düzey öğrencileri görmüş olacağız.
    dershane kapandı diye sevinenler çocuklarına 150 tl'ye ders aldırdıklarında çok dövünecekler ama iş işten geçti, hatta 150 tl az bile olabilir zira gelecek yıl özel ders patlaması yaşanacağını düşünüyorum.
    bu liselerde yanlış olmasın 6-7 tane temel ders görülecek,bu liseler e-okul sistemine kaydolacak, liselerdeki gibi yazılı,performans olayları olacak ama arta kalan zamanların tamamı sınav odaklı olacak her ne kadar bakan nabi avcı: "örtülü dershaneciliğe izin vermeyeceğiz." dediyse de bu mümkün değil.
    gariban lise öğrencisinin ve mezun olmuş olanların elinde sadece meb'in yetiştirme kursları kalıyor, onun da ne kadar sınavlara hazırlayabileceğini varın siz düşünün.
    ineğini satıp çocuğunu dershaneye yazdıran köylü fatma teyze artık 2 ineğini satmak zorunda,zira temel liseler 10 bin civarı, özel ders aldırmak istiyorsa 2 inek de yetmez arabasını satmalı.
  • dershanelerin hükümet karşısında aldıkları yeni şekil. kendilerini pazarlamak için lise son sınıftaki başarılı öğrencilere "bu sene sınıfta kalın, seneye bize, temel liseye, gelin ücretsiz okuyun hem okul olmadığı için daha başarılı olursunuz" şeklinde yaklaşıyorlar. bunu düşünüyor öğrenciler ciddi olarak.
    kısacası bir denetim getirilmediği taktirde insanların zaaflarından fazlaca faydalanacakları kesindir.
hesabın var mı? giriş yap