• hayır. federal çözümün sebebi terör olduğunda, terör haklı bir mücadele yöntemi haline gelir. buna orta doğu ve abd'yi de ekleyin. sonra devam filmini izleyin.

    bunu eyalet (federal) sistemini destekleyen, eyalet sistemi başlığı altına yazan biri olarak yazıyorum. ben bile yani.

    önce o terör hafızalarda eski bir kötü hatıra olarak kalacak. terörü bilmeyen bir seçmen kitlesi oy kullanmaya başlayacak. sonra olur.
  • bu soruya verilecek her "olumlu" yanıt, anadolu'nun kardeş emekçilerini bölme yönünde atılacak adımlara, kapitalist sisteme ve emperyalizmin tarafına yazar. terör de dahil olmak üzere her türlü sorunun çözümü, emekçi sınıfların, bu sorunların esas nedeni olan unsurlara izin vermemesi değil midir? kürt ve türk emekçilerinin milliyetçilik ile birbirlerine düşman edilmeleri ve ayrıştırılmaları kime yarayacaktır? türk ve kürt yoksullarına mı, yoksa onların üzerinden para kazananlara mı?
  • ne federal cumhuriyeti ? zırvalamayın.
    ülkeleri federasyonlara bölerek zayıflatmak ve ele geçirmek, emperyalistlerin (başta abd) en temel yöntemidir.
    terörü çözmek istersen hem içerideki, hem dışarıdaki vatan hainlerini temizleyeceksin.
    en kısa yol budur.
  • elbette olabilir. sorun bunun detaylarını oluşturulacak irade, sağduyu ve iyi niyetin olmamasında...
  • terörün çözümü, teröristin kafasına sıkmaktır.

    eyalet, federalizm vs. bunlar demokratik ortamda tartışılabilir. bunun için de terörist silahını bırakıp, siyaset yapmaya çalışmalıdır. yok ben bunu terörle yaparım dersen, kafana mermi yersin, bölgeni güvensizleştirirsin, insanını fakirleştirirsin, sonu gelmeyecek şekilde bu kısır döngüde yok olur gidersin. hdp meclise girdiği anda, pkk silah bırakmalıydı. silahı bırakmadığı için siyasi çözümü sallamadığını layıkıyla göstermiştir. layığıyla da kafaya mermi yemeye devam edecektir.
  • bilmem , olabilir mi ?
hesabın var mı? giriş yap