• pek çok festivallerde ödüllere boğulmuş 2006 ingiliz yapımı bir korku filmi...yakında ülkemizde görmek isteriz.

    afişi:
    http://img49.imageshack.us/…livingandthedeadym3.jpg

    fragmanı için...(çalan müziğe dikkat...)
    http://vids.myspace.com/…ividual&videoid=2016590842
  • bunaltici, sıkıcı bir film. acaip derecede bayıyor. 2005 ingilteresinde sato gibi evde sadece bir telefon olsun, o da 50 senelik cevirmeli model olsun ve alt katta bulunsun. her caldiginda yukaridan 90 basamak inip ac. sirf filme atmosfer katacagim, eski telefon ardindan genis aci cekersem sanat yapacagim mantiginda birisinin cektigi film. pek yuzeysel oldu ama ne yapayim adam gibi bisii yapsalarmis.
  • hayatımda beni hiçbir dramın etkilemediği kadar etkilemiş, daha önemlisi bunu yaparken klişeleşmiş hollywood ya da ruh mengenesi avrupa örgüsünü kullanmamış, ikinci yarısında bir 15 dakika kadar temposu düşse de (hatta bence tek kusuru budur) geneline bakıldığında neredeyse kusursuz. (ve imdb'de posteri dahi yok. ne garip.)

    hayatımda ilk defa tanımadığım bir aktörün (bkz: leo bill) tüm filmlerini bana arattırmış olabilmesi de ayrı bir tarafı. hiç birini bulamadım tabi, o ayrı.
  • itiraf ediyorum ilk dakikalarda "boyle salak insanlar gormedım " diyerek hasta çocuktan ziyade ailenin aptallıgından gerildim de gerildim lakin sonrasında bir anda çöktüm yataga * ... değişik cekimiyle, korku olmasa da gerilim filmi evet . tavsiye eder misiniz ? canınız sıkılıyorsa ,kafanızı boşaltmak için ekrana dalmak istiyorsanız , güzel bir film diyebilirim tavsiye de edebilirim ama aniden çıkan kediler , aglayan cocuklar, gozu cıkmış oyuncaklar arıyorsanız o dvd yi aldıgınız rafa koyun bi zahmet
  • --- spoiler ---
    kabus gibi 1 saat 20 dakika..
    tamam, her filmde mantık aranmaz ama.. kardeşim, kafayı yemiş bir oğlunuz var.. o derece akıl hastası ki, dengesiz.. hem kendisine, hem de etrafına zarar verebilir.. onunla nasıl aynı evde yaşarsınız.. diyelim ki, yaşıyorsunuz.. onu hasta annesiyle yalnız başına bırakır mısınız? diyelim ki bıraktınız, annesine zarar verdikten sonra hala aynı evde tutmaya devam eder misiniz? diyelim ki, bunu da yaptınız.. annesini bıçaklayarak öldürdükten sonra elinden tutup cenazeye götürür müsünüz?
    bunları izliyoruz.. 1 saat 20 dakika sonra, ne anladık bu filmden? öyküsü ne? senaryosu? mesajı?
    hepten kayıp bir iş...
    --- spoiler ---
  • merlin karakterinin üzerine yapıştığı ingiliz aktör colin morgan'ın başrolünde yer aldığı yeni supernatural serisi. bbc işiymiş. beklemedeyiz.
  • 28 haziran 2016'da ilk bölümü yayınlanan bbc dizisi
    http://www.imdb.com/title/tt4928166/combined
  • bence düşük imd puanını haketmeyen oldukça güzel bir yapım. colin morgan'ı yaz sezonunda 'humans' ile ekranlara beklerken benim için sürpriz oldu. görsel olarak zaten söze gerek yok ingiliz yapılarını, eski dönem ingiliz yaşayışını seviyorum.

    sezon bitiminde ayrıntılı analizimi yaparım. şimdilik mistik öğeleri çözmeye çalışıyorum. konu iyice aydınlanırsa yazarım rahat rahat.
  • son bölümle birlikte iyice ilginçleşti derken, ikinci sezonun iptal edildiğini öğrendiğim bbc dizisi.
  • 2006 ingiltere yapımı, ödüllü psikolojik gerilim filmi.

    https://youtu.be/fapodxxbkoq?si=y-aq8ufburafqaab

    (07/06/2009’da yazıldı)

    yönetmen: simon rumley
    senaryo: simon rumley
    görüntü yönetmeni: milton kam
    yapım: 2006 ingiltere
    süre: 83 dakika
    oyuncular: roger lloyd-pack, leo bill, kate fahy, sarah ball, neil conrich

    gayet iç bunaltıcı, intihar ettirici bir film. süresi kısa ama insanın canına yetiyor. yatalak karısına ve geri zekalı oğluna bakan eski aristokrat donald, malikanesini hastaneye çevirmiştir. oğlu james tehlikelidir ve yüklü miktarda hap ve ıv narkotiklerle ancak kontrol altında tutulabilmektedir. james her gün rutin olarak dolabın önceden belirlenmiş bir bölümündeki haplarını almakta ve iyileştiğini iddia ederek dışarı çıkıp insanlarla kaynaşmak istemektedir. fakat donald oğlunu tanımakta ve evden dışarı çıkarmamaktadır. karısı nancy’nin hastalığı belli değildir ve sanırım kas hastalığı nedeniyle başkasının yardımı olmadan yatağından bile çıkamamaktadır.

    bir gün donald malikaneden kent merkezine gitmek durumunda kalır. oğlu da onunla birlikte gelmek ister fakat babası, annesine bile bakacak sorumluluktan uzak olduğu gerekçesiyle onu evde bırakır. özel hemşireleri mary’e bu konuda haberdar edilir. fakat james babasına kendini kanıtlayacak ve annesine tek başına bakacaktır. böylece babası onunla gurur duyacaktır. tüm kapıları kilitler ve gelen hemşire mary’i içeri sokmaz. düzenli olarak aldığı ilaçları almaz. annesine zorla bir sürü ilaç yutturmaya çalışır, kadının kusmasına neden olur. yatağında unuttuğu için kadın altına yapmak zorunda kalır. bu sefer yıkamak için götürdüğü küvette donan nancy, oğlunu iyice sinir eder. kontrolünü yitiren james annesine uyguladığı işkencelerin şiddetini artıracaktır.

    oldukça klostrofobik bir film. bazı sahneler mantıksız ama toplamda ağır bir etkiyi gerçekleştirecek kuvvette. özellikle oğlu canlandıran leo bill, mental retarde rolünü acayip iyi canlandırıyor.

    filmin müziği çok enteresan; james’in ilaçlarını almadığı sahnelerdeki manik ve delirial sahnelere eşlik eden hastalıklı ezgiler, bir film müziğinin filme katkısını kanıtlar nitelikte. filmin ödülleri de artısı.
hesabın var mı? giriş yap