• electronic arts, yaptığı açıklama ile pandemic studios tarafından geliştirilen aksiyon oyunu the lord of the rings: conquest'i duyurdu. oynanış olarak star wars*'a benzeyecek the lord of the rings: conquest'te filmlerde gördüğümüz ve kitaplarda okuduğumuz tüm büyük savaşlara katılabileceğiz ve istersek yüzüğü yok etmeye çalışan iyiler olacağız, istersek ise sauron'un ordularına katılabileceğiz (yani oyunda iyi ve kötü olmak üzere 2 senaryo bulunacak).

    oyunla ilgili ilk bilgiler için çok güzel bir makale:
    http://www.thewhitetree.org/…b/viewtopic.php?t=2256
  • pandemic studios'un yaptığı muhtemelen ea'in yayacağı bundan 5 sene önce lotr the two towers'ı oynamı$ birisiyle ta$$ak geçercesine grafikleri olan star wars battlefront tadındaki lotr oyunu.bir aksilik olmazsa sonbahar 2008 de cıkacakmı$.(çok pis küfür edecektim de hele bi gelsin oynayalım ondan sonra ederim)

    trailer : http://www.gametrailers.com/…xcl_wine8_debut_gt.wmv
  • playstation 3 için yayınlanan oynanabilir demosunu oynadıktan sonra bende biraz lotr two towers tadı bıraktı. ancak two towerstan çok daha güzel grafikleri ve sıradan karakterlerle oyanabilme imkanı yeni bir atmosfer sunuyor. demoda sadece iyi tarafta oynayabiliyoruz ve teker teker 4 sınıftan karakteri kontrol edebiliyoruz. bunlar sırasıyla warrior, ranger, scout, mage. warrior klasik kılıçlı savaşçımız, ranger okçumuz. dikkat çeken sınıflar ise scout ve mage. scout görünmez olup düşmanlarına arkadan saldırabiliyor ve ufak çaplı hasar veren bombalar atabiliyor. mage ise elektrik büyüsüyle geniş çaplı hasar verebiliyor, etrafına koruma kalkanı yaratabiliyor ve sağlığı azalan savaşçıları iyileştirebiliyor. demonun sonunda ise hero moduna geçip geçmek istemediğimizi soruyor ve eğer kabul edersek filmde ve kitapta olan bir karakterle bosslara karşı savaşabiliyoruz. ayrıca multiplayer modu da bulunuyor ancak deneme fırsatı bulamadım. sözün özü two towersın iyileştirilmişi ve değişik ilerleyişiyle bizlere sunulacak lord of the rings serisi oyunu olarak tanımlayabliriz.
  • yayınlanan trailerlara bakılınca olmamış dedirten oyundur. yüzüklerin efendisinin sıkı bir hayranı olarak, yapımcı firmanın bu denli büyük bir hazineyi kar amacı güderek rezil ettiğini görmek çok üzücü. büyücülerin sınırlı kahramanlar olarak değil de bütün halinde seçilebilir bir sınıf olarak verilmesi son derece saçma olmuş. saruman ve gandalf üç kitap boyunca toplam kaç kere büyü kullandılar?

    oynanış vidyoları için:

    http://www.gametrailers.com/player/44070.html

    http://www.gametrailers.com/player/44062.html
  • call of duty serisiyle alıştığımız, kısa aralıklarla save eden, kalınan yerden devam etmeye imkan tanıyarak oyunun akıcı bir şekilde oynanmasını sağlayan save sistemini aratan oyun. birkaç kez öldükten sonra göreve en baştan başlamak, aynı yerleri tekrar tekrar oynamak zorunda kalmak oyundan soğumak için yeterli bir neden.
  • berbat oynanışı ve save sistemi yüzünden benim gibi bir sabırtaşını bile çatlatmış oyundur. hiç bulaşmayın, paranıza yazık.
  • multiplayer secenegi ile orta dunya'da counter strike ve tekken karisimi bir tat alabileceginiz oyun.
  • yapanlarının utanmadan bir taraflarından senaryo uydurduğu oyun. balrog ile hobbitköy ü basmalar, sauron ile savaşmalar. oldu olacak ulmo, manwe ve mandos ile birlikte melkor'u da katsaydınız oyuna tam olsaydı. oyunun içinde yapmanız gereken görevleri size bağırarak söyleyen birini olması zaten sinir bozucuyken kitaba bağlı olmadıklarını gördükçe yüzüklerin efendisi hayranları için oldukça hayal kırıklığı yaratacak oyun.
  • oynayınca ve ortalıkta dolanan 3 tane frodo baggins'in gelip witch-king'i aldığını görünce sövüp kapattığım bilgisayar oyunu; halbuki multiplayer kısmının güzel olacağını düşünmüştüm.

    bir de warriorların kılıçlarından ateş cıkıyor.
    orta dünyada kılıcından ateş cıkaran bildiğimiz tek eleman witch-king lan, başkası değil.
  • genel konsepti itibarı ile eğlenceli olarak tabir edilebilecek bir oyun olmuş. herşeyden önce ps3 üzerinde bir arkadaş ile split-screen oynamanın tadına diyecek yok. ancak oyun esnasında başımıza gelen ve bizi dumurlardan yarılmalara sürükleyen şu enstantaneyi yazmazsam da çatlarım:

    şu anda adını hatırlayamadığım bir haritada elvenbard ve arkadaşı iyice kıvama gelmiş durumda orc hatlarını kıyma haline getirmekle meşguldürler. üzerinde çabaladıkları objective tamamlandığında (basamak basamak objective tamamlayarak hikaye yürütme üzerine kurulu bir oynanışı var oyunun) bir ara videoda meşhur nazgul efendisi witch king'in ortama girdiği görülür. bünyede hafif bir tırsma eşliğinde arkadaş ile bakışılır ve hızla ortama koşulur. bu sırada elvenbard'ın oynamakta oluğu class ise scout dur. (kısa süreliğine görünmez olabilen ve bu sırada arkasına geçtiği birimleri backstab ile tek hamlede öldürebilen bir class, bir nevi rogue) arkadaşı rahat çalışabilsin diye witch king'in etrafındaki düşman birimleri temizlemeye girişir elven, ancak boss un arkasından geçerken ekranın ona ait tarafında pırıl pırıl bir şekilde şu yazı belirir:

    --press [r1] to backstab the witch king--

    gayriihtiyari tuşa basıveren elven ve yanındaki bedbaht arkadaşı, rohan ordusunda basit rütbeli bir er olan ve scout diye anılan o terbiyesizin, koskoca angmar kralını, o taşaklı abiyi bir darbe ile yere yıkıp akabinde sırtına hançerlerini gömmek suretiyle öldürmesini izlemişler ve anında yarılarak yerlere yuvarlanmışlardır. birkaç dakika da kendilerine gelememişlerdir.

    sonuç olarak arada böyle dumurlara sebep olabilse de takdire şayan ve eğlenceli bir oyundur.
hesabın var mı? giriş yap