• zapping yaparken star tv'de gördüğüm, 8. defa izlediğim film. bu filmi her izlediğimde daha bi seviyorum.

    (bkz: samwise gamgee) selam olsun.
  • yıllar yıllar önce izmit outlet center'da izlemiştim bu başyapıtı. tek başıma oturup izleyip , iliklerime dek orta dünya dolmuştum. sonraları vcd'sini alıp defalarca yine seyrettim. şahsım için en güzel-özel filmlerden bir tanesidir. ancak frodo'lu sahneler filmin geri kalanıyla kıyaslandığında pek bi yavan,pek bi yavaş kalır ne zaman izlesem.
    bu ayrıntıyı da verdiğime göre yazımı sonlandırabilirim.
  • üçlemenin extended versiyonlarını 1080p olarak iki sefer izledikten sonra halen hikayeye ve o dünyaya bir açlık duygusu barındırdığım ve bence en muazzam sahne ve mesajı barındıran üçlemenin son halkası. okadar entry okudum kimse o sahneye değinmemiş yahut ben rastlamadım.

    savaş bitiyor, kral aragorn oluyor, millet meydana toplanmış, herkes aragorn'a biat ediyor ve önünde eğiliyor. hobbitlere gelince onlar da eğilmeye hazırlanıyor ki, aragorn onları durduruyor ve "my friends, you bow to no one" diye patlatıyor repliği ve hareketi ve mesajı. ne kadar küçük olursan ol, saygıyı hak ettiysen alırsın, azmedersen başarırsın, kraldanda kral olursun, köylü de olsan milletin efendisi sen olabilirsin mesajı. herkes eğilir, müzik ortamı yapar, gözlerden yaş gelir, içi titrer insanın sahnenin ve mesajın heybeti karşısında. çok duygusal olabilirim, ama üçlemenin en güzel sahnesi bu bence ve her seferinde o aynı duyguyu yaşattırıyor.

    hobbit filmlerini sabırsızlıkla bekletir.
  • şimdi bu kitabın internette dolaşan türkçe bir e-kitabı var. 5-6 senedir buldugum her linki indirip, deniyorum fakat her defasında küfürler ediyorum.

    şimdi birisi taramış bu kitabı. ama becerememiş*. kitap 100. sayfadan itibaren başlıyor.ama içler acısı olan durum şu. bizim kopyacı zihniyet her yerde paylaşmış bunu. en taşaklı torrent trackerlardan, en taşaklı forumlara hepsinde ayrı ayrı kan emiciler kasıla kasıla paylaşmış bu e-kitabı. bir kişi bakmamış ulan ben paylaşıyorum ama ne paylaşıyorum. tam mı, eksik mi? rep, mep istemişler falan filan. ben size ettiğim küfürleri biriktirseydim cennete giderdim.

    ben bu e-book'un tam taranmışının herhangi bir türk kullanıcısında olduğunu sanmıyorum. ama türk siteleri yarım yamalak (bkz: kralın dönüşü) kitabıyla tamamen kirlenmiş durumda.

    10 sene sonra interneti düşünemiyorum. ne hale gelecek acaba? inşallah görmem aklıma gelenleri
  • bu filmdeki -ve tahminen serideki tum filmlerdeki- favorim olan sahne, minas tirith beaconlarinin yakildigi sahnedir.

    oyle ki, bu sahne esnasinda gozlerimdeki tum gozyasi bezleri calismaya baslamakta, vucudumdaki butun killarin koklerindeki arrector pili kaslari son raddeye kadar kasilmakta ve 'tuylerimin diken diken olmasi' tabirine yeni bir anlam kazandirmaktadir.
  • + go back to the your abbyss!
    - do you not know death when you see you old man, this is my hour, you have failed, the world of men will fall...

    ne mi diyorum?

    http://www.youtube.com/watch?v=f7egavqmh4q
  • defalarca izledikten sonra adını "sam'in çilesi" olarak değiştirmek istediğim filmdir.
  • az once alman vox televizyonunda almanca dublaj ve altyazisiz olarak izlememe ragmen frodo nun, orta dunya ya ve yuzuk kardesligine olan veda sahnesinde filmin bir kez daha o guclu duygusunun etkisinde kalarak gozlerimden yaslar gelmistir.
  • 536105. kez izlenmesine rağmen trt1 ekranlarında görüldüğünde dayanılamayıp izlenilmiştir.
  • --- spoiler ---

    meydan muharebesi sırasında kara şövalye'nin artist artist "beni hiçbir erkek öldüremez" cümlesine hanım kızımızın "i am not a man. i am eric cantona!" diye yanıt vermesini umarsızca beklediğim film. ama maalefes cevab veremedi.
    --- spoiler ---
hesabın var mı? giriş yap