• fragmanından gördüğüm kadarıyla efektleri beklemediğim derecede başarılı avustralya yapımı film.

    fragmanı:
    https://www.youtube.com/watch?v=lxy5gtk7_c0
  • serinin ilk filmi olmasına rağmen başarılı sayılabilecek bir film. sayılabilecek diyorum, çünkü film çok kötü bir film değil, ama iyi bir film de değil. serinin devamına göre değerini ileride anlarız belki. puanım: 6/10

    film özeti*
    gelecekte insanoğlu artık farklı gezegenlerde kolonileşmeyi başlamıştır. böyle bir gezegende çalışan subay kane sommerville (daniel macpherson), kızı ındi'yle (teagan croft) daha yakın bir bağ kurabilmeye çalışmaktadır. ancak dünyadaki bir hapishaneden çok tehlikeli mahkumların kaçışıyla tüm kurulu düzen alt üst olur. dünyanın bu tehlikeden temizlenmesi gerekmektedir, ancak ındi halen dünyadadır ve kane'in kızını acilen kurtarması gerekmektedir. kane bunu başarabilmek için tesadüfen karşılaştığı bir kaçak olan sy lombrok (kellan lutz) ile işbirliği yapar. sy'a kızını kurtarmasına yardım etmesi karşılığında kolonilerde sığınma hakkı önerir.
  • oyunculuk, kurgu, geçişler, vs. net olarak filmi beğenmediğimi söyleyebilirim. uzayda geçiyor olması insanı heyecanlandırsa da, hakkını verememişler. sinema da izlenmeye değmez, vakit geçirmek amaçlı netten izlenebilir. beklentiniz düşük olsun...
  • bilimkurgu ve apokaliptik ortamı sevenlere göre, hikayesi olan, tempolu, seri filmi olmasına rağmen sonu gayet mantıklı biten, seyredilesi filmdir. siz yine de bana bakmayın, apokaliptik ve bilimkurgu olsun çamurdan olsun benim için, ama oturup bir seyredin derim, en azından bana küfür etmezsiniz.
  • afişi ve ismiyle yarattığı beklentiyi, zoraki aksiyon ve vasat bilim-kurguyla hiç eden film.
    öncelikle bu chapter özentiliği şu filmde ne alaka? hani vurucu flashbacklerin vardır her bölümde seyirciyi biraz daha aydınlatırsın tamam da zaten elinde süslediğin düz bir zombi filmi var. zombi olmasın da mutant olsun, dünya olmasın da başka gezegen olsun demişsin ama olmamış.
    ayrıca o savaş gemilerinin aksiyon sahnelerini yapacak teknolojin var da bu yaratıklar neden kambur kurabiye canavarı gibi takılıyor? o kadar yapay ve kötü bir kostüm ki resmen neresinden çeksek çok sırıtmaz diye her sahnede çekim planı kasılmış.
    karakter derinliği zaten yok, gelen biz bu kimmiş demeden gidiyor. senaryo diye bir şey yok nereden aksiyon kasarız diye alakasız mantıksız gerginlikler yaratılmış.
    sabah uyandığımda izlediğimi bile hatırlamayacağım filmlerden, isteyen izlesin tabi...
  • (bkz: 3/10)
hesabın var mı? giriş yap