• rock in rio konserinin açılış parçası, tüyleri diken diken eder..
  • tumuyle eglenceli olmasina ragmen finali ile saran, $ok eden bir film. ozellikle christopher lee oldukca farklidir bu filmde ketum kotulugunden eser yoktur. yirmibirinci istanbul film festivalinin en buyuk surpriziydi kendi adima
  • 4:35 süreye sahip olan bu harika iron maiden şaheseri bir smith/harris/dickinson ortak yapımıdır.parça aynı adlı filmden esinlenerek yaratılmıştır.son derece hızlı melodik klasik bir iron maiden parçası olması yanında brave new world turnesinin açılış parçasıdır.ayrıca "brave new world" albümünün ilk singledır(sanırım parçanın lyrcileri silinmiş,o zaman baştan yazalım)

    the wicker man

    hand of fate is moving and the finger points to you
    he knocks you to your feet and so what are you gonna do
    your tongue has frozen now you've got something to say
    the piper at the gates of dawn is calling you his way.

    you watch the world exploding every single night
    dancing in the sun a new born in the light
    say goodbye to gravity and say goodbye to death
    hello to eternity and live for every breath.

    your time will come
    your time will come

    the ferryman wants his money you ain't going to give it back
    he can push his own boat as you set up off the track
    nothing you can contemplate will ever be the same
    every second is a new spark, sets the universe aflame

    you watch the world exploding every night
    dancing in the sun a new born in the light
    brothers and their fathers joining hands and make a chain
    the shadow of the wicker man is rising up again.

    your time will come
    your time will come
  • paganlarla ilgili eğlenceli bir korku(!) filmidir. doğayı kutsal sayan, güneşe tapan bir halkın yaşadığı bir adada geçer. 12 yaşlarında kayıp bir kız çocuğunu aramaya çıkan bir müfettişin adaya gelişiyle başlar ve muhteşem bir finalle kapanır. ayrıca bond kızı britt ekland'ın çıplak olarak dansettiği sahneler iç gıcıklayıcıdır. tabii christopher lee de lord summerisle rolünde harikalar yaratır.
  • iron maidenin son albumunden saglam bir parca.
    son kadro ile yaptiklari ilk albumun hit parcasi olmasi ve ozellikle nicko mcbrainin bu parcanin davul partisyonlarina double cross eklemis olmasi baslica ozelliklerinden, ayrica klibi de oldukca basarili.
    neticede boru degil iron maiden bu.
  • 1972 tarihli kult filmin ayni adi tasiyan ve paul giovanni tarafindan keydedilen ost'i. gecen hafta silva america tarafindan, bu defa stereo olarak yeniden yayinlandi. 1960'larin karanlik ve biraz acayip ingiliz folk muziginin belki de en basarili ornegi. ayrica muzisyenler filmde de yer aliyorlar. kesinlikle kacirmayin derim.
  • 70'li yıllarda çekilmiş en fantastik filmlerden biri olmasının yanında, putperest batı geleneğini komik denebilecek kadar pastoral bir biçimde işlemiş, fakat yine de ürkütücü olmayı başarmış ve hatta o çok sevdiğimiz "tekinsiz" atmosferi parodiyle de olsa akılda yer edici biçimde gözümüze sokmuş olan bu film, pagan ingiltere'de cıbıldak halde ateş üzerinden atlama ritüelleri yapılan bir dönemde yaşamadığım için müteşekkir kalmama neden olmuş filmdir.

    filmin başından sonuna her yerde gördüğünüz yaban tavşanları (hare) ise özellikle elizabeth döneminde yeniden su yüzüne çıkan bir tür cadılık sembolüdür, walpurgisnacht oldu mu sürüler halinde ingiltere'nin yeşil ve rüzgarlı tepelerini kapladıklarına, en az kara kedi ya da keçi kadar uğursuz olduklarına inanılır. diyebiliriz ki, vampirler için yarasa neyse cadılar için yaban tavşanı odur.

    dağıtmayalım, filmi izlemeye başladığımız sahnelerde sevimli bir kedinin "wicker man" ne demek sorusuna aklımız "vicar"a giderek lakayt bir biçimde bir tür din adamı işte şudur budur diye yanıt vermiş olmanın acısını son sahnede "eaaaaooo" diyerek fazlasıyla çektik.

    bilirkişilere göre, sarışın ve besilli "landlords daughter" 70'lerin kadın ikonografisini yansıtıyormuş, o dönemde açılıp saçılması takdir edilen ablaların prototipiymiş. ben bilirkişinin yalancısıyım.

    tribute, son aylarda klanımıza taşıdığı filmlerle başımızı döndüren çok sevimli bir sincaba gitsin.
  • ürkünç bir ingiliz filmi. the landlord's daughter isimli geyik bir şarkı söylüyordu insanlar pub'da. filmin son sahnesine kadar şarkı kafamda hoşça dönüp duruyordu, ancak şimdi hatırladıkça irkiliyorum.
  • çağlan tekil amcamızında dediği gibi sonu sanki seyircilere söyletilmek için hazırlanmış iron maiden şaheseri.
  • muhtemelen christopher lee'nin, kariyerinde dansettiği, şarki söylediği, şebeklik yaptiği tek film... unutmayalim ki bu adam bir takim dracula rollerini "konuşmamak" şartiyla kabul etmiş...
hesabın var mı? giriş yap