• 5 kere sinemada seyrettim, 2 kere önden, 3 kere tersten. küçüktüm ozamanlar. adadaki yazlık sinemanın perdesi berberin olduğu pasaja bakardı. perdenin arkasına oturup çok film izlemişimdir tersten.. zaten okuma yazmam da yoktu o vakitler.. dublajlı filmleri hiç kaçırmazdık.
  • insanın sonraları, neden val kilmer gibi cool birisine çirkinleştirilip,seyirciden tiksinti duyulması istenen başroldekinin hasmı rolü verilir diye düşünesi gelir.başrol ona yakışırdı.
  • tom cruise'un bu filmdeki opusme sahnelerinden nicin kendisine lizard king dendigini anlayabilirsiniz (bkz: opusmeyi ogreniyorum).

    muthis bir filmdi, o ayri.
  • tom cruise - (lt. pete mitchell) - maverick
    val kilmer - (lt. tom kazanski) - iceman
    anthony edwards - (lt. (j.g.) nick bradshaw) - goose
    tom skerritt - (cmdr. mike metcalf) - viper
    michael ironside - (lt. cmdr. rick heatherly) - jester
    rick rossovich - (lt. (j.g.) ron kerner) - slider
    tim robbins - (lt. (j.g) sam wells) - merlin
    john stockwell - cougar
    barry tubb - wolfman
    clarence gilyard jr. - sundown
    whip hubley - hollywood
  • bir cumartesi ögleden sonrası tv8 isimli kanalda gosterilmesiyle hey gidi gunler hey dememe sebep olan film.
  • top tüfek
  • yamulmuyorsam miramar'da 6 hafta sürecek bir egitim icin amerika'nın en iyi pilotlarının toplandıgı hava üssündeki mücadeleyi anlatırdı film.
    1986 yapımıdır. filmde söylendigi gibi $u sıra artık emekli olmaya hazırlanan bir cok starın sabi halleri görülür.
    filmde ki$i yoktur aslında iki ki$i bir takımı olu$tururdu tabi baba takımlar maverick - goose ve iceman - slider'dir.
    filmde maverick ve iceman'in sidik yarı$tırması pek güzeldir 88 avrupa $ampiyonasında rus milli takımını tutanlar tom kazanski (iceman)'ı tutarken acid'ciler pete mitchell (maverick)'i tutmu$tur.

    filmde tekmil pilot familyasının yaptıgı i$lere 80 gencligi özenmi$ ve yapmı$ faket pek muvaffak olamamı$tır. örnegin barda maverick'in charlie ile tanı$mak icin bir anda eline mikrofonu alıp you've lost that loving feeling'i söylemesi unutulmaz olmu$tur. bir cok bar meyhane ortamında daha sonra gülden karaböcek'den sürünüyorum, mustafa topaloglu'ndan felsefe yapma $arkıları söylenmi$ lakin sonuc alınamamı$tır.
    hele bir voleybol sahnesi vardırki o $ekilde voleybolu eczacıba$ı 15 sene sonra oynadı ve avrupa $ampiyonu oldu. yazlık mekanlarda kar$ı cinsle bu filmdeki voleybol sahnesinden gaz alıp yakınla$mak isteyen site gencleri kendilerini bu spora vermi$ fakat filmden özenilen levis 501'lerin daha yurdumuza gelmemesi sebebi ile giyilen kuma$ pantolonların ta$ak aralarında pi$ik yapmasıyla bundan da vazgecmi$lerdir.

    maverick goose öldükten sonra depresyona girmesi sonucu kursta ba$arısız puanlar almı$ ve kursu kazanski'nin ardından ikinci bitirmi$tir. amma velakin filmin sonunda sanırım merlin'le beraber bir takım olmu$ ve rus mig'lerini dehlemi$ ve kuleden son bir kez alcak ucu$ yapmı$tır. kuleden her alcak ucu$ yaptıgında $i$man, asker degilde devlet memuru oldugu ziyadesiyle belli olan kelli felli $i$man amcanın kahvesi dökülmü$tür ve maverick yürü ve oglum helal sana o yollar diye beni evde bagırtmı$tır.

    ayrıca ne alaka aklıma geldi barda $arkı söyle sahnesinde maverick charlie'den ''otur'' müsadesini aldıktan sonra arka sahnede havalimanı görevlisi $arkıya devam etmi$ ama kimsenin sikinde olmamı$tır.
  • $u replikte beni benden almı$tır her daim;

    iceman : you two really are cowboys.
    maverick : what's your problem, kazanski?
    iceman: you're everyone's problem. that's because every time you go up in the air, you're unsafe. i don't like you because you're dangerous.
    maverick: that's right! ice... man. i am dangerous.
  • filmde aslında maverick yerine cougar ve arkada$ı gidecekti miramar'a ama gel gelelim cougar'ın evde hanım bekler gachayım ben durumu sayesinde film bu duruma gelmi$tir.
    baksana cougar evli 2 cocuk sahibi, öyle gezme, motorsiklet voleybol falan i$i olmaz, kuleden alcak ucu$ hic yapmaz, tam memur..
hesabın var mı? giriş yap