• konuyla ilgili queereka.com'da kendisi de trans bir kadın olan natalie reed tarafından yazılan “13 myths andmisconceptions about transwomen” isimli makalenin turkce cevirisi:
    http://outforbeyond.blogspot.com/…mit-ve-yanlg.html
    http://outforbeyond.blogspot.com/…t-ve-yanlg-2.html
    http://outforbeyond.blogspot.com/…t-ve-yanlg-3.html
  • türkiye'de transeksüel dendiğinde ilk akla gelen trans kategorisi.
    argo'da "dönme", "tro".
  • youtube'da videoları çok. hakikaten gayet çekici olabiliyorlar. adam sakallı bir bahriyeli, sonra birkaç yılda "değme" kadınlara taş çıkartıyor, taş gibi oluyor. ama işin komiği, klasik erkek zekası; olacaksa en iyisinden olsun diyorlar. insan her zaman meme yaptırmıyor kendine. iri bir memeyi muhakkak konduruyorlar. ayrıca kadın güzelliğinin ne kadar fasarya olduğu da ortaya çıkıyor. götüme kaş göz çizsem misali, dünyanın en at hırsızı adamları hormonla, makyajla, memeyle, tek parça elbiseyle femme fatale oluyorlar.
  • trans olmayan kadına oranla daha çok feminen olandır. takısı, makyajı, saçı, çorabı, iç çamaşırı, işvesi cilvesiyle cinsiyetinin hakkını verendir. *
    sanırım bu, sonradan ve çabayla kazanılanın değerini bilmekle alâkalı psikolojik bir durum.
    ojesinin rengini değiştirmeye üşenen bir kadın olarak kendilerine gıpta ediyorum.
  • yok hocam ben orda rahimi istiyorum, yumurtalıkları istiyorum. üremek istiyorum amk, milyonlarca yıllık evrim üremek için yanda bazı özellikleri çekici kılmış, seksi de haz verici yapmış.

    üreyemedikten sonra ne uğraşıcam bu triplerle bin tane dert çekicem ne için?

    sanki kadın memeden popodan ibaretmiş gibi konuşmayın. kadını bütün toplumlar doğurganlık sembolü yapmış, en önemli özelliklerinden birisi bu.

    trans kadın, trans adam için
    https://en.m.0wikipedia.org/wiki/skeuomorph

    transbireyler tasarımdaki skeomorfizm anlayışına benziyor. hiç de sevmem. 90larda winamp skinleri vardı, müzik seti gibi görünen ama ekranda gördüğümüz arayüzler. değilsin kardeşim, sen müzik seti değilsin. ben o potansı tutup çeviremiyorsam sen kullanışlı değilsin. ya göründüğün gibi ol ya da olduğun gibi görün!
  • (bkz: kadın)

    trans kadınlar, kadındır!
  • beraber olacağı kişide rahim, yumurtalık, kromozom arayan yallah başka kapıya :-)

    şahsen hiçbir ilişkilenmemde karşı tarafa bu detayları sormadım. tuhafsınız gerçekten. kimsenin genitallerinden ve kromozomlarından da o kadar emin olmayın. benden size tavsiye.
  • yakın arkadaşlarımdan biri trans kadın. yaşadığı geçirdiği süreçleri gördükçe bir kez daha takdir ediyorum kendisini. zaten kadın doğmuştu aslında!
    dertleştiğimiz o geceleri, ruhunu bedenine yansıtmak istediğini ama geç kaldıgını söylerdi hep.
    hayallerini asla erteleme sen gerçekten çok mutlu olacaksın derdim. öyle oldu da.
    keşke insanlar başkalarının bedeni, yönelimleri yerine kendilerine baksa sadece.
  • seks işçiliği yapmadıkları sürece saygı duyduğum kadındır.

    seks işçiliği yapan ‘doğuştan kadına’ da saygı duymam.
  • bir keresinde boyle bir kadin ile tanisma firsatim oldu. muhabbet, hava, su, siyaset vs. gidiyorken bir konuda fikirlerimiz ayristi ama o kadar osuruktan bir konu ki yani herkes baska dusunebilir. bu abla bana sen ibne misin vs. gibi agza alinmayacak laflarla saldirmisti milletin ortasinda. o zamandan beri tabi boyle birisiyle konusmadim, denk gelmedi. yalniz o kisinin bana biraktigi izlenim boyle insanlarin ciddi psikolojik problemler yasadigi yonundeydi. belki de harici olarak aldigi hormonlarin etkisi sinir yapiyordu.

    nedensiz aksam aksam aklima geldi. yazayim dedim.

    tanim: hayati hard mode'da yasayan insan.
hesabın var mı? giriş yap