• gölcük'te sandal dahi kalmadığı iddia edilen hadise.

    kaynak

    kaynak 2

    edit: (bkz: 10 ağustos 2020 navtex ilan edilmesi)

    edit 2: bazı arkadaşlarımız adalar denizi ifadesine takılmış. bu, kuru bir milliyetçilikle dile getirilmiş bir tabir değildir. ege adının antik yunandan gelmesi sebebiyle adalar kelimesini kullanıyor değiliz. tarihimizde adalar denizi ifadesi vardır. son dönemde emekli tümamiral cihat yaycı'nın mavi vatan vurgusuyla beraber adalar denizi ifadesi de gündeme gelmiştir. istanbul deniz matbaası tarafından 1930 yılında basılan "türk ve yunan deniz harbi hatıratı ve 1909-1913 yunan bahri tarihi" adlı eserde ege denizi ibaresine rastlanmamakta ve adalar denizi ifadesi kullanılmaktadır. türkler 1081 yılında ilk karşılaştıklarında bu denize üzerindeki adaların çokluğundan dolayı "adalar denizi" adını vermişlerdir. bölgede hüküm süren aydınoğulları beyliği ve osmanlı kaynaklarında, hep "adalar denizi" olarak geçmektedir. aynı şekilde faik sabri duran'ın 1938 yılında yayınlanan lise müfredat kitaplarındaki haritalarda ege denizi yerine adalar denizi ifadesi yer alıyor. özetle "adalar denizi" ifadesinin tarihimizde yeri vardır. dayanaksız, kaynaksız, ırkçılık bazlı oluşturulmuş içi boş bir ifade değildir.
  • umarım bu sefer r yapmayız.
  • prens adalarıdır o. büyükada filan.
  • (bkz: ege denizi)
  • eceli gelen fare kedinin bir yeriyle oynarmış derler. bu yunanlılar da böyle. cidden alıp veremediğimiz bir şey yok. barış içinde kalmak zor değil.
  • bu ay zafer ayıdır kimse unutmasın ...
  • acaba serdar ortaç'gillerin instagramdan da tartıştığı ve takip ettiği gibi, on iki adaları mı fethe gidiyorlar?
  • (bkz: 82 atina)
  • aynen aynen zafer ayıdır falan. dostlar bu olay tsk liderliğinde yapılan bi olay değil, siyasi irade öncülüğünde bi olay. sadece kağıt üzerinde değil yani, itici güç olarak da. bist, döviz, altın böyle iken o gölcük’te kalmayan sandallar dahi aynı hızla geri gelecek, bu filmi hepimiz defalarca izledik; aşina olmamız lazım ama her seferinde ilginç olarak aynı muhabbetler dönüyor.

    edit: yani hala bu olaylara inanan arkadaşları bi taraftan tebrik edesim geliyor, iyi niyetlerinden ötürü. arkadaşlar bizim pozisyonumuzda herkes zaten sizin yazdıklarınızı istiyordu; problem baştakiler bu şekilde hareket etmiyor, biz değil yani:). rahip brunson rezaleti, mavi marmara, suriyeli sığınmacılar vs vs. seç birini gitsin. yapacak bişey yok, şahsıma ait olmayan bir görüş ve zamanının dünya lideri aday adayı birinin de işaret ettiği gibi, bünyen kuvvetliyse dış güç falan etki etmez; hikaye gelir. bünye zayıfsa da filmi izliyoruz zaten hep beraber.

    edit2: ha bir de, bak biz ‘ne yapıyor, böyle şey mi olur bu çağda’ falan demiyoruz; bilakis neden r yapıp duruyorsunuz diye soruyor; tarihe ve tarihteki davranışlarınıza bakarak da öngörü, tahmin ne derseniz onda bulunuyoruz. inşallah yanıltırsınız, ama ben ihtimal dahi vermiyorum o derece tasarruf etmediğiniz itibarınız, en azından benim nezdimde.
hesabın var mı? giriş yap