• evet katılıyorum ödememek bir seçenektir ve katılıyorum ayrımcılık da vardır. hep vardı hep var olacak. sorun şu ödemezsek sonuçlarına nasıl katlanırız alternatifimiz nedir ? aldığın borçla köprü, havaalanı yapıp hava atarken iyi, kalkınma(!) modelin borç üzerine kurulu, zorla mı verdiler sana borcu ? kimse kimseyi dost olmaya zorlayamaz kaldı ki ülkeler arenasında dostluk yoktur çıkara dayalı ilişki vardır. marifet çıkarlarını koruyarak var olabilmektir, iyi yönetim budur.
  • bu başlığı açan ve onaylayanlar aldıkları hiçbir borcu ödemediklerinden, ülke borcunu da ödemesek olur sanan andavallardır.
  • vasat bir beyaz yakalının sıçtığı zırvalık. sizin happy hour bitmedi mi gülüm?
  • (bkz: moratoryum) ardından (bkz: düyun-ı umumiye) gibi bir kurum gelir.o borcu paşa paşa ödetirler.
  • bu ne saçmalık abi ya. ödeme bak ne oluyor?
  • evet değil. gerçekten değil.

    eğer yurt dışından tek bir kalem bile ithal etmeyeceksen, borcunu almak için sana askeri müdahalede bulunacak ülkelerle yardım olmadan baş edebileceksen, kuzey kore gibi sadece kendi ürettiğin tarım ürünleri ile bütün halkı doyurabileceksen dış borcu da ödemek zorunda değilsin.

    ama rusya 1 gün doğalgaz vanasını kapattığında götün buz kesecekse o dış borcu sikke sikke (akçe de olur) ödeyeceksin.
  • varufakis vardı bunların karizmatik bakanı, kendisi ben borcumu ödemeyecem ödemeyecem diye tutturdu. doğru da diyordu yeni sistemde borçları ver ver takibini yapma sonra da geri iste. adam da haliyle diyor aga canımızı mı verelim yok işte ödeyemiyoruz silceksin. velhasıl kelam vergi affı, nerden buldun affı, faiz affı, ceza affı falan filan bir şeyler yaptılar önemli bir kısmını sildiler kalanını da ödemek için cebelleşiyorlar ama bir sonraki nesil bile borçlu doğacak gibi durumlar mevzu bahis.

    şimdi türkiye ve yunanistan borçlarını ödemeyebilir mi pek tabi ödemeyebilir. bütün siyasi, ekonomik, demografik her riski alırsın ödemezsin ama türkiye'deki mesele özel sektörün borcunun olması. sermaye sahibi kardeşlerimiz borçlarını ödemezse dini imanı olmayan allahı kitabı olmayan piyasa ilgili hamleleri yapar ödeyemiyorsa cidden can meselesine bile getirir.

    eğer yunanistandaki gibi ülke genelindeki gibi bi kriz olmazsa türkiye bütün borçlarını ödemekle yükümlüdür. force majör bir durum ortaya çıkıp bütün ülke açlık sınırına düşerse o zaman yapılandırma gelir. allah göstermesin. bu arada yunanistan'da halen borçlarını yavaş yavaş da olsa kaplumbağa adımı da olsa ödüyor.
  • alacaklı her zaman ister, borçlu istediği zaman öder.
    şimdi onlar düşünsün.
hesabın var mı? giriş yap