• tayyip erdoğanın katkısının büyük olduğu yükseliş.
  • (bkz: akp döneminde gerçekleşmiştir)

    bu da mı gol değil?
  • herşeyin dopingli olduğu ülkede, din de dopingli çıktı. elbette ateizm yükselecek, atletizm mi yükselecek sandıydın?!
  • bir ateist olarak umrumda olmayan yükseliştir. istersem sadece tek bir kişi olayım, ama bana karışmasınlar, bağnazlıklarını bana empoze etmeye çalışmasınlar, hep beraber insanca yaşayalım benim içi bu yeter. tamamı ateist bireylerden oluşan bir toplumda yaşama hayalim yok, sadece insan oldukları için bir araya gelen insanların arasında yaşamak isterim, ne dil ne din ne ırk ne çıkar, sadece insan olmanın basit gereksinimleri için.
  • ınsanlara din baskisindan dolayi bikkinlik gelmis olmasi da bundan onemli bir etkiye sahiptir. sonucta insanlar aptal degil siz allah, peygamber lafini agzinizdan dusurmuyorsaniz ama soz konusu hirsizlik, yolsuzluk oldugunda en onde yer aliyorsaniz akli basinda insanlar bazi seyleri sorgulamaya basliyorlar. veya siz universite cagindaki kizlarin namuslarina, bacak aralarina laf uzatacak kadar sasirdiysaniz fakat kendi kizinizi amerika'ya okumaya goturecek genislikte bir insansaniz o potansiyel fahiselikle sucladiginiz genc kizlar ahlakin sizin gibi din tuccarlarinin elinde olmadiginin farkina variyorlar.
  • marstaki koloni için insan seçmelerinin yapıldığı sırada insanlarla görünmez varlıklara olan inancın arttığını savunan insanları görmemi sağlamış başlık.

    yavrucum az buçuk istatistik grafik okuma yeteneğin varsa aç araştır gelişmiş ülkelerde yaygın dinin nasıl zayıfladığını ve ateizmin nasıl yayıldığı ingiltere gibi büyük ülkelerde bile artık çoğunluk ateist-agnostik-deist yapıda inancın manasızlığı tartışma konusu değil artık.

    türkiye'de de bittabi yayılıyor daha da artacak da mağara da hayal görenlere gaipten ses duyup çocuğunu kesmeye çalışanlara milyonlarca canlı türünü yaptığı tahta gemiye sığdıranlara inanmayı beklemeyin.
  • sonuna kadar ateizm
  • 0
  • olması gerekenden çok daha yavaş olmakla birlikte kaçınılmaz olarak gerçekleşendir. internetin ve akp'ye duyulan nefretin bundaki payı da yadsınamaz elbette. özellikle aşırı dindar ailelerin aşırı bastırılmış çocuklarında tepki olarak ve çocukken din empoze edildiğinden normalde ateist olacakken müslüman olan özgür düşünceli ailelerin çocuklarının internet vasıtasıyla bilgi erişiminin sonsuzluğa ulaşması sayesinde bol miktarda gerçekleşmekte ve görülmektedir.

    gittikçe artacaktır. yaygınlaşmasıyla daha kabul edilebilir olacak ve yayılma hızı da ivmelenerek artacaktır. özetle durdurulamayacak şekilde katlanarak büyüyecektir. birkaç jenerasyon sonra da türkiye'de kendini öncelikli olarak laik olarak tanımlayanların (veya çocukken kendisine din empoze edilmemiş olanların) büyük çoğunluğu ateist olacaktır. gelişmiş ülkelerde bu şekilde gerçekleşti ve 1. dünya ülkelerinin demografisine bakarsak bu ülke ortalamalarında ateistlerin çoğunluk olmasına bir jenerasyon kaldığını görürüz. türkiye'de bu ülkelerdeki kadar hızlı gerçekleşmesi elbette bir hayal ama bu kaçınılmaz olduğu gerçeğini değiştirmiyor.
hesabın var mı? giriş yap