• amk gelirken 85 milyon türk halkına sorulmamış, sınır neden var? devlet neden var? riayet edilmemiş. ama gönderirken neden, niçin, nasıl diye soracaksınız. pardon da adamın içinden geçerler. sen yeter ki göndermekte kararlı ol.
  • tüm yardımları kesilip, sağlık hizmetini de ücretli verdikten, en geç 3 aya hepsi ülkeyi terk eder zaten. yürüyerek.

    adamlara vergi yok, sağlık ve ilaç bedava, kira yardımı, erzak yardımı, çocuk yardımı, evlenmelerine bile yardım gibi maddi yardımlar oldukça kalırlar.
  • türkiye'de mülteci bulunmadığı için ümit özdağ'ın da yalan söylemesine gerek kalmıyor.
    türkiye'de resmi statüsü “geçici sığınmacı” olan milyonlar vardır ve herhangi bir yasal hakkı bulunmadığı için istediğiniz zaman gönderebilirsiniz.
    türkiye cumhuriyeti cenevre sözleşmesine koyduğu çekince nedeniyle sadece avrupa'dan mülteci kabul etmektedir ve o yüzden şuan türkiye'de hiçbir mülteci bulunmamaktadır.
  • bir programda( hatırladığım kadarıyla teke tek'ti), hızlı bir şekilde sınırdışı edilecek kesimin ülkeye kaçak olarak girenler olduğunu söylemişti. kayıtlı göçmenler için ise suriye devleti ile masaya oturup bir çözüm bulunacağını savundu. bu söylediğini zaten hemen hemen tüm muhalefet partileri yapacağını açıkladı. bu adamın sempatizanları ilk gruptakilerin, göçmenlerin küçük bir bölümü olduğunun farkında değil. aslında zafer partisinin propagandası bu yanılsama üzerine kurulu. suriye savaşı'ndan sonra ülkeye girenlerin büyük kısmı kayıt altına alınarak, uluslararası hukuk içinde bir statüye sahip oldular. ümit özdağ da bal gibi biliyor ki bu mesele bahsettiği gibi çözülemez. suriye ile barış yapılmak zorunda ve bunu başarabilecek tek güç de millet ittifakı olacaktır. ama ekonomik sıkıntı içinde depresyona giren, öfkesini yönlendirme ihtiyacı duyan yarı cahil kesimler için kolay bir umut kapısı açtı zafer partisi. ancak, bölünmüş bir muhalefet sadece iktidarı güçlendirir, suriye ile barış da hayal olur, mültecilerin geri dönüşü de.
  • yollanır. 10 milyonu yollamak, 10 milyonla 10 yıl uğraşmaktan daha kolay.
  • rumuz: nepotianus
    mesaj sayısı: 23
    açtığı bazi başlıklar: zafer partisinin hiçbir programının olmaması(mesajını silip kaçtı), ümit özdağ'ın mülteciler konusunda yalan söylemesi
    sildiği mesajlarından bir tanesinde de zafer partisinin seçime girmesinin akp'ye yarayacağını iddia ediyordu.
    defalarca yazdım/yazdık ama gene yazalım.
    türkiye'de 10 milyondan fazla sığınmacı ve kaçak var.
    kaçakların bir saniye dahi durmaya hakları yok. dünyanın neresine giderseniz gidin herhangi bir polis çevirmesinde oturma izni vesair gosteremezseniz, eğer kacaksaniz sizi anında kapı dışarı ederler.
    sığınmacılara gelelim. sığınmacılar geçici olarak buradalar ve vatandaşlık alma hakları yok, türkiye'de doğan çocuklar dahil. savaş bitince onlar da gitmek zorunda. almanya nasıl bazı suriyelileri şutladiysa, danimarka nasıl, suriye'de savaş bitti geri donebilirler diyorsa biz de gerisin geriye gönderebiliriz.
    akp'nin siginmacilari kalıcı yapmak için verdiği haklar yasal değil.
    zafer partisi geldiğinde suriyelilere verilen tüm hakları anında alacak.
    bu ne demek? parasız sağlık, vergi vermeme, burs şu bu yok. türk nasıl her şeyi ödüyorsa onlar da ödeyecek. kurduklari isyerlerinin vergi geçmişi incelenecek ve vergi verilmemişse an itibarı ile sahp oldukları mal mulkten kesilecek.
    iş yerleri eğer kaçak işçi calistirirsa çok büyük cezalar kesilecek. kaçak işçi demek türk'ün işsiz kalması demek olduğu için pek çok türk gönüllü olarak, kaçak işçi çalıştıran yerleri ihbar edecek.
    ümit özdağ programlarının hemen hepsinde çok detaylı bir şekilde bunları anlattı.
  • banane, bizene gitsinlerde ister sürünerek ister dayak zoruyorla ister silah zoruyla #ulkemdemulteciistemiyorum
  • ermenileri nasıl yolladıysak bu yamyamları da öyle yollayacağız.

    çok meraklı olan evinde afgan, suri, paki besleyebilir.
  • analarini bile siker de, kameralar onunde bunlari soylemek istemiyor
  • türkiye bütün maddi destekleri kaldırdığında hastaneler kendi vatandaşıma 1 size 3 lira dediğinde özetle farklı bir irade oluştuğunda otobüsleri de kendileri tutar.

    geçici sığınma süreci ülkemizde sonlandırılmıştır. bugüne kadar destek verdiğimiz suriyeli dostlarımız ülkeleri dönebilirler. geldiğimiz noktada yeni kurallar kararlı şekilde uygulanacaktır. süreç planlı bir şekilde işletilecektir. açıklaması yapılsın altı doldurulsun. kalmanın pahalı ve sorunlu olduğunun anlaşılması sağlansın ciddi kısmı döner. kalanları yeni kurallarla döner.

    geri dönüşün sağlanması başarılamaz bir konu değil. maske cezası korkusundan aynı maskeyi altı ay takan var. saldırganlık gösterenler sadece süreci hızlandırır endişelenmeye gerek yoktur.

    türkiye'nin kaderinin bu sorunun kararlı bir şekilde çözülmesine bağlı olduğu sert bir gerçek olarak orada duruyor.
hesabın var mı? giriş yap