• mal' a bağlama sürecidir ya da balık misali nere gittiğini bilmeden dolanırsın.
  • interdisipliner bir bölümden mezun olunduysa ay insan gerçekten ne yapacağını bilemiyor. master için alan bile seçemedim. evet beyler, önerileri alayım.

    uff. çok önemli süreçler çünkü. amaan yani. aylaklık çok zor. ya amaan.
  • ya master yapma, ya iş bulma, ya da iş bulamayıp mastera başvurma, askere gitme, evlenme, evde oturma, kpssye hazırlanma... gibi seçeneklerle başlayan süreçtir.
  • master yapmayı seçerek kendimce 1 sene daha ötelediğimi düşündüğüm boşluklu süreç.

    aylar sonra gelen edit: master'ı bıraktım lan, şimdi n'olcak?
  • kaymaklı dondurmalı kadayıf tatlısının üstüne tuz dökmek gibidir. evet tam olarak böyle bu süreç. her şeyi bitirmiş işleri yoluna koymuştur er ya da dişi kişi. bir şekilden okulunu bitirmiştir. artık tam rahata erdim derken, mutluluğun zirvelerine çıkmışken bu dönem başlar malesef. karmaşık duygular yaşatır bu genç insanlara, sevgilisi olan acaba sırada evlilik mi var diye düşünür. olmayan ise geç mi kaldım diye düşünür. iş olayı ise ayrı bir stres unsurudur. işsiz geçen günler adamı yorar, kara düşündürür. çok stres yaşamaya kendini üzmeye gerek yoktur. su akar sonunda yolunu bulur. ancak unutulmamalıdır ki aceleci veya geç kalınmış kararlar insanı çok üzer.
  • master yaparak ötelediğim süreç.ancak master bittikten sonra da karşımıza çıkıyor.yan tarafta 24 yaşında hala para kazanamayan insan başlığını görüyorum da, dalga mı geçiyosunuz; ben 29'umda kazanamıyorum amk diyorum içimden...üniversite bitirdikten sonra - derece n'olursa olsun - her türlü boktan bir süreç.

    gördüğüm kadarıyla bazı aileler anlayışlı; çocuklarına zaman tanıyolar, psikolojik destek oluyolar.benimkiler sürekli 'bi baltaya sap olamadın' 'n'olacak bu halin' diye iğneleyip duruyolar.valla bu süreç nasıl sağ salim atlatılır, her türlü bilgiyi de açığım.

    kısaca:

    (bkz: arkadaşlar gelmeyin tünel bombok bir yere çıktı)
  • bunun bir de bulunan işe başlamayı beklenen çeşidi vardır. kurbanlık koyun gibi kesim tarihini beklersin, tatil diye bıraktıkları vakitten de bi bok anlamazsın.
  • öğrenciliğin bir yük değil, ayrıcalık olduğu gerçeğinin anlaşıldığı süreçtir.
    uzun olduğunu düşündüğüm için tıp tercih etmeyen ben, çalışma hayatını görünce 'ben ömür boyu okuyayım, işim öğrencilik olsun' diye dallara çaput bağlamıştım.
  • erkekler için iki yol vardır ya askere gidilir ya da yüksek öğretime bir şekilde devam edilir ve bu yol doktoraya kadar uzar, bazısı kendini yurt dışına atarak askerlikten kurtulur.
hesabın var mı? giriş yap