• gerek okula gitmemek icin bahane yaratma istegi, gerek "$indi bu $oparlar okula gitmicek ama ben gidicem ha? yarrraaamin ba$i*" seklinde dusunce yapisi gibisinden seylerin kafada yarattigi sal. panik atak halinde "lan lan universiteler de tatil oldu di mi" diye msg attim, hatta bi umut ogrenci islerini aradim fakat nafile. ve hatta "okullar tatil oldu yazdi, ilk ve ortaogretim demedi demek ki butun okullar tatil heyo" gibisinden salak bi mantikla kandirdim kendimi, yarin ben de gitmiyorum okula anasini satayim.
  • okul çığ altında kalırsa neden olmasın dedirten sorunsal.
  • özellikle evi okula uzak olan insanlar için son derece boktan bir durum yaratır bu sorunsal ve getirdiği belirsizlik. gitmeyip evde otursanız herkes gider, dünyanın konusu işlenir, üstüne de yoklama alınır. kalkıp sabahın köründe bata çıka okula gitseniz bu sefer ya hoca gelmez ders iptal edilir, ya da sizden başka kimse* gelmez ve yine ders iptal edilir. hocanın geldiği durumda şanslıysanız yoklama alındıktan sonra salıverilirsiniz ama bunun size vizelerde ufak bir avantaj sağlayıp sağlamayacağı da kesin değildir.
  • bilkent'te birden fazla kez yasadigim ve benim icin sorunsal olmaktan cikmis olan olay. hacettepe daha kolay tatil oluyor. alparslan turkes'in cenazesinin oldugu gun bilkent tatildi ama odtu degildi, ablami bir vizeye goturmek zorunda kaldigimdan biliyorum. hatta ayni sene man254 kodlu java dersinin sinavi kar yuzunden iki kez ertelenmisti.
  • "ancak turkiye de olur, universite tatil olmaz, bir universiteli bir kutup ayisina bedeldir hede hodo" diye bol keseden atip tutanlar icin ben konuyu biraz daha netlestireyim. amerikada da universiteler yogun hava muhalefeti (bildiginiz kar yagisi) sebebiyle tatil edilmektedir. hadisayi takip icin hususi radyo istasonu bile vardir. senelerini universite alemlerine vermis, konuya yabanci kalmislara duyurulur. hava muhalif olduktan sonra universiteyi acik tutmanin gerzeklik oldugunu, ogrencilerin yeti metabolizmasina, penguen dirayetine sahip olmadigini bilip, buna gore dusunen her rasyonel akademik platformda hazirliksiz yakalanilan yogun kar yagisi tatile sebebiyet vermektedir, verecektir, vermelidir.
  • bilkent'in tatil edilip edilmedigini "2904000" nolu telefonu arayarak ogrenebilirsiniz okula gitmeden once.
  • hocalar gelemediği sürece havada kalıcak tartışma. hocalar gelemez iseler gelebilmiş örenciler için boşu boşuna akbil, vapur ve saat masrafı olacağı bir gerçektir. bu gibi acil durumlarda her okul bir güzel tatil edilmelidir. edilmiyorsa da koordinasyon sağlanmalıdır.1999 yılında istanbul üniversitesi avcılar kampüsünden 6 (yazıyla altı) saatte evine varabilmiş olan arkadaşımın bu konuda eminim çok açık fikirleri vardır.
  • 2 sene önce itüde yaşanmış bir olaydır. kendini garantiye almak isteyen arkadaşlara öğrenci işlerini aramalarını tavsiye ederim.
  • itu'de her sene en az bir kere yasanan tatil sonrasi kafalarda olusan sorunsal
hesabın var mı? giriş yap