• melbourne'un onde gelen universitesi. (bkz: bak sen)
    nedir ne degildir bildigimi iddia etmeyecegim, ama holy men in tightsi duzenliyor olmasi ile kafami ta$lara vurmama sebep olmu$tur.
  • dünyanın ilk 100 üniversitesi sıralamasında kah 22., kah 12,
    kah 19. çıkmış bir üniversite imiş, hangi kaynağa inanacağımı şaşırdım. daha küçük boyutta bakarsak olaya, avustralya hudutları içerisinde australian national university'den sonra geliyor, victoria eyaletinde tek geçiliyor. university of sydney de tutuluyormuş oldukça, ama melbourne'un vaad ettikleri eğitim dönemi daha çok eğlence & mezuniyet sonrası daha fazla iş imkanı denmekte, ne derece doğrudur bilemiyoruz.
  • 40bin civarinda ogrencisiyle avustralya'nin en buyuk, 1853 yilindaki kurulus tarihiyle de (1835'de kurulan melbourne'den yalnizca 18 yil sonra) en koklu universitelerinden biridir.

    carlton'un bati kiyisinda, turist kaziklayan cakma italyan kilikli restoranlariyla meshur lygon street'in hemen berisinde bulunur.

    kampusun ortasinda bulunan old quad binasi 19.yy'in ikinci yarisi revival gotik mimarinin en onemli orneklerinden biridir. simdilerde humanities departmanina ev sahipligi eder. 1856'da bu binanin insasinda calisan isciler isyan ederek isi birakmis ve 8 saatlik is gunu talebinde bulunmuslardir - avustralya'da 8 saatlik is gunu uygulamasinin temelleri burada atilmistir.

    ozellikle hukuk ve isletme konusunda oldukca ileri olup butun melbourne'un en prestijli universitesidir. isletme fakultesi avustralya'daki en iyi mba programi olarak kabul edilmektedir.

    eski avustralya basbakani menzies, simdiki victoria valisi brumby, melbourne belediye baskani john so ve kralice elizabeth'in reenkarnasyonu cate blanchett'i mezun etmistir.

    ayni zamanda bir zamanlar murray black koleksiyonu'na ev sahipligi etmisligi de vardir.
  • melbourne'ın en çok uzakdoğulu barındıran üniversitesi.
  • lise döneminden beri burada okumak içimde ukte idi. gerek dünya sıralamasında en iyi ilk 50 üniversite içerisinde yer alması gerek çocukluğumda bende oluşturduğu intibadan olsa gerek yüksek lisansımı yapma imkanım oldu. inanılmaz bir hintli ve uzakdoğulu öğrenci nüfusu vardı. nerede olduğunuzu bilmeseniz çin yahut hindistan'da okuduğunuzu sanırdınız.

    burada dikkat edilmesi gereken nokta şu. avustralya'nın birçok üniversitesi (monash university, anu, university of sydney vs) dünya sıralamasında ilk 100'de yer almaktadır. bu durum ise ülkenin üniversite ve eğitim politikasından kaynaklanmaktadır. devlet üniversitelerinin hepsi paralıdır. ve rakamlar ciddi boyutlardadır. yabancı öğrenciye yolunacak kaz muamelesi yapılmaktadır. burs yahut maddi imkanınız yoksa okumak çok zordur. ancak yerel öğrencisi için bir o kadar kolaylık sağlar. üniversiteye kayıt olan her bir öğrencinin harcı devlet tarafından ödenir ve ödenen bu rakamın bir kısmı öğrenciye mezun olduktan sonra ödeyeceği vergi borcu olarak geri döner. netice itibariyle kaydolan kelle başına üniversiteye ödenek girer. 2013 yılında gerek bağış gerek devlet ödeneğiyle the university of melbourne bütçesine aktarılan para 1.8 milyar aud civarı. tabi diğer iyi üniversitelerine aktarılanlar da benzer rakamlar.

    bu kadar para bende olsa en iyi üniversiteler arasında olmazsam zaten ayıp.
  • kampüs içi hayatı ile alakalı bilgi verebilecek olan yeşillendirirse çok sevineceğim üniversite.

    edit: insearchofamidnightkiss'e teşekkürler.
  • yüksek lisans programları ve burslar hakkında bilgisi olan varsa lütfen yeşillendirsin.
  • 1853 yilinda kurulan, avustralya'nin ikinci, victoria eyelatinin en eski universitesidir. sehirin ortasinda super kampus hayati yasamak isteyenlere tavsiye ederim. fakat uluslararasi ogrenci olacaksiniz fiyatlari can yakar.
hesabın var mı? giriş yap