• duyduğumda ne kadar orijinal fikirmiş diye hemen gidip görmek istedim. şuan buraya geldiğim 5. gün ve entryleri okumak aklıma yeni geldi. okuduğuma göre o kadar da orjinal değilmiş yapılmışı varmış ama sanırım benim arkadaşlarımın da buna benzer bir fikri vardı o nedenle yargılayıcı olamıyorum.

    geldiğim ilk günden beri giderek kalabalıklaşan bir kütüphane. girişte 7 tl ödüyorsunuz bu sizin burada sabahtan aksama kadar kalabilmenizi ve sıcak-soğuk bir mesrubat içebilmenizi sağlıyor. bunun dışında eminim sudan falan baya para kazanıyorlardır.

    bu işletmeye önerim bazı duvarlara mont asmak için askılar yerlestirmeleri yönünde olacak lakin zaten kalabalık masalarda kış günü montumuzu atkımızı neremize sokacağımızı şaşırıyoruz. bunun yanında aslında bence stratejik bir hata buyuk 6 kisilik masalar kurmak. yer sıkıntısından mı boyle düşünüldü bilmiyorum ama yanyana 3 masa koyularak çok daha verimli bir çalışma alanı sağlanabilirdi. son olarak da prizli masaların kapış kapış gitmesine dem vuracağım. teknoloji çağında yeni mekan açıp masalara elektrik düşünmemek biraz tuhaf kaçmıyor mu sizce de?

    umarım yapıcı elestirilere açıklardır ve göz önünde bulundururlar çünkü aslında burayı baya sevdim.
  • ankara bahçelievler’de bir ara sokakta yer alan kütüphane. sabah 9 gece 2 arası açıkmış, haftanın 7 günü.

    (bkz: insan daha ne ister)
  • antalya’da da açılmış olan kütüphanedir. giriş ve iki katı sesli, diğer iki katı sessiz olarak çalışma imkanı sunan kütüphanedir. özel bir kütüphane olduğu için giriş ücreti günlük 10 liraymış. sabah 9’dan gece 2’ye kadar hizmet veriyorlarmış. yer olarak da meydan kavşağının hemen orada, tramvayın hemen karşısında. makul ücretlerde yiyecek içecek hizmeti de sunuyorlar. octopus’a rakip olurlar mı bilemem ama octopus’da giriş ücreti yoktu. tabi octopus’un liseli kaynadığını ve çalışma alanlarının kısıtlı olduğunu göz önünde bulundurursak, octopus’a iyi bir alternatif gibi gözüküyor. daha yeni açılmış olmasına rağmen içerisi şimdiden dolmuş, müşteri kitlesini oluşturmuş bile. giriş ücreti 10 lira dedik, fakat ilk içecek ücretsiz. yani bir içecek karşılığında gün boyu ücretsiz faydalanabiliyorsunuz.

    internet siteleri de bu: uyanik.com
  • yeni şubesi izmir bornova 157 sokakta açılacak "study" konsept cafe.
  • cafeden farkı olmayan oluşum. adap bilmeyen lise öğrencileri ve ergenliğini bitirememis kazmaların takıldığı mekan. buraya vereceğiniz parayı gidin sessiz sakin bir börekçiye falan verin. huzurlu şekilde çalışın. bu arada ücreti 10 tl olmustur. çok sikici bir oluşum.
  • buraya daha bugün geldim ama geldiğime o kadar memnun oldum ki. girişte 7 lirayı veriyorsun *sonra sana bir fiş veriyorlar. daha sonra bu fişle istediğin bir zaman tek seferliğine bir içeceği beleş veriyorlar `:ama her gelişinde geçerli yani her geldiğinde sadece 1 defa yararlanabiliyorsun bu içecek meselesinden`. ayrıca müzikli, sesli ve sessiz olmak üzere iki yer var. benim tercihim sessiz olan ama müzik beni rahatsız etmez rahatlatır diyorsan müzikliyi de tercih edebilirsin. bu arada ben ankara bahçelievler dekine gittim. ilk izlenimim bu şekilde. daha da gitmeyi düşünüyorum.
    edit: abooo 9 lira olmuş. dolar uçtu gidiyo yeenim
  • "uyanık" kelimesinin, "uykuda olmayan" değil de "kurnazlık, hinlik" anlamında kullanıldığını düşündüğüm; 2 senedir adana'da hizmet veren nöbetçi kütüphane'nin neredeyse birebir çakması olan, ankara'da kasımdan beri açık olan oluşum.

    avizesinden koltuğuna, tezgahının modelinden kitaplığına, masaların şeklinden duvardaki fotoğrafın çerçevesine kadar her şeyi birebir aynı koymuşlar.

    dizaynını geçiyorum, konsepti (açılış kapanış saatleri, kullanım ücreti ve sistemi) de birebir aynı yapmışlar.

    nöbetçi kütüphane'nin senelerdir müdavimi olarak, böyle bir mekanın neden ilgi çekeceğini tabii ki anlayabiliyorum fakat en ufak bir iletişim kurmadan konsepti tamamen kopyalayıp ticari bir işletme açmak gerçekten en hafif tabiriyle terbiyesizliktir.
  • (ankara/bahçelievler şubesi)

    tek kelimeyle übermenşın bir mekan. hem bir kütüphaneden beklediğiniz her şey var, hem de fazlası var. kapitalist falan hayırdır alümünüğüm?!? girişte 12 lira veriyorsun, akşama kadar oturabiliyorsun, bir de içecek alabiliyorsun. daha ne istiyosun acaba.

    az önce midem ağrıyor süt var mı dedim varmış. ücret de almadılar. bu saatten sonra ankara’ daki favori mekanımdır. gidin, gittirin.
  • ilk olarak kızılay karanfilde piraye kafenin üzerine açılan kütüphane. adnan ötüken halk kütüphanesi kapalıyken çalışmak isteyen liselilerin uğrak yeriydi, kızılayda dershaneye gitmeyenler, yolu düşmeyenler bilmezdi. o zamanlar yaşça abla konumundaydım ve bi yandan bunun verdiği gurur vardı. tabi o zamanlar 5 tlydi girişler. daha sonra bahçelievlerde açıldı, millide yer bulamayanlar mecburen cariboudan, kahve dünyasından sonra burayı tercih etmeye başladı. daha sonra emek, çayyolu vs alabildiğine genişlemiş, tabi ücreti arttırınca beklenen durum.
    uyanık da uyanık, siz yokken ben vardım arkadaşım noluyor?!
  • giriş ücreti 9 lira olmuş. pardon da bu bildiğin soygunculuktur. hadi ben bir yandan okuyup bir yandan çalışıyorum bir şekilde verdim bugün. ama çok fazla seçenek olmadığından ve diğer yerler çok dolu olduğundan dolayı geneli 17-18 yaşlarında üniversiteye hazırlanan çocuklar geliyorlar buraya. ilk açıldığında 5 lira olan ücret önce 7 lira sonra 9 lira olmuş. çocuklara yazık
hesabın var mı? giriş yap