• var olmak için kime ihtiyacı olmadığını çok iyi bilen erkek söylemi.
    bi' tek kadınların mı var olmak için erkeklere ihtiyacı yok? ayrımcılık yapmayın.
  • var olmak için erkeklerle sidik yarıştırmasına gerek olmadığının farkına varamamış, içten içe; erkeğe, erkeksiz de güçlü olduğunu ispat etme ihtiyacı duyan kadın söylemi.
  • bkz
  • var olmak için ihtiyacım yoktur evet hava su yemek değil ya erkek lan bu. ama mutlu olarak var olmam için ihtiyacım olabilir pek tabi
  • (bkz: bunu babana sorsana delikanlı)

    var olmak derken biyolojik olarak var olmaktan bahsediliyorsa içinde bulunduğumuz zaman diliminde yanıldığını açıklamama gerek yok.iddialara göre bundan 200 senede olabilir 2000 senede tam hatırlamıyorum ama dünyada erkek nüfusu tükenecekmiş ve kadınlar kendi kendilerine üremenin yolunu bulacakmış. şimdilik uğraşıp kaynak gösterme zahmetinde bulunmayacağım. ancak o zaman kadınlar kendi kendilerine var olabilirler.

    sosyal hayattaki varlıktan bahsediyorsak ne yazık ki burası isviçre değil. ülkenin halen büyük bir kısmında yabani hayat hüküm sürmekte. ve halen avcılık toplayıcılık yapılmakta. ne toplayıcı nede avcı olmayan birisi bu şartlar altında var olamaz. bunu ancak dişi aslanlar yapabilir.
  • var olmak için kime ihtiyacı olmadığını çok iyi bilen kadın söylemi.

    erkek egemen bir dünya için kimilerine göre fazla ütopik gelebilir ama asılsız bir iddia değildir.

    düşünüldüğünde erkek, giyecek donunu bile yıkamaktan acizdir. donu bırak kendi kendisine yemek yapıp yiyemez bile. hele hele soyunu devam ettirmek için bir kadına muhtaçtır.

    oysa kadın kendi kendisine yetebilen tek insan türüdür. hiçbir şey için erkeğe muhtaç değildir. kendi yaşamını idame ettirme gücüne sahiptir. erkeğin yaptığı her işi yapabilir. erkeklerin yapamadığı milyon tane şeyi de yaptığı düşünüldüğünde. bir kısım erkekler kendi acizliklerine yansınlar efenim.
  • bunu taş devrinde söyleseydin de erkekler patlamış mısırını alıp seni izleseydi güzel kız. sen şu anki rahatını erkeklerin geliştirdiği dünyaya borçlusun. o beğenmediğin ataerkil düzen zaten kendiliğinden olan, sizin de müsaade ettiğiniz, istemeseniz de olması gereken bir düzen.

    bu arada güzel bir itiraf olmuş. güzel bir vizyon eksikliği. "bokunu yıkayamam, yemek yapamama sebebiyle erkeklere ihtiyaç duymamak". bunlar kadınlara atfedilen işlerdir genelde. kimse "tekerleği icat edememe", "elektrik yasalarını bulamama" gibi bir şey dememiş ve malesef dünyayı döndüren yemek yapamama değildir. erkek temizlik ve yemek de yapar bu arada ama yapmak istemez, mesele buysa, çözümü kolay. *
  • bu devirde artık cinsiyetler üzerinden fikir yürütmenin çok yanlış olduğu kanaatindeyim.

    "bu olmasa bu olmaz, onlar şunu yapamaz, bundan acizdir, fakat bu mükemmeldir" vs. laflar pek de çağımıza uygun değil. artık herkes kendine yeter haldedir; bu kadın ya da erkek fark etmez. yemek yapmaktan aciz olmak diye bir şey yok; malumunuzdur ki, internetten her şey öğrenilir ya da hiç olmadı, donmuş gıdalarla geçim sağlabilir. çamaşır yıkamaktan acizlik diye bir şey de yoktur; çünkü hem yıkayıp hem kurutan makineler ve yenil nesil ütüler var.

    bilhassa feminist güruhun anlayamadığı bir gerçek var: erkek egemen bir dünya artık yok. dünya, makinelerin egemenliğinde; artık cinsî ve ırkî özelliklerden münezzeh 'insan' kavramı var.

    üremek kavramıysa, yakın bir gelecekte tarihin tozlu sayfalarına karışacaktır.
  • bunun için çabalayan kadına saygı duyarım. başarılı başarısız olması önemli değil.
hesabın var mı? giriş yap