• istanbulun fatih ilçesi vefa semtinde açılmış bir gazozcu.hakkında şöyle bir haber çıkmış ;

    haber
  • bir sürü yerel gazoz bulunduran gazozcu. beyoğlu gazozu alalım diye girdik, laçin, bağlar, zafer, beyoğlu gazozlarıyla çıktık.
  • vefa'daki saç ayağının üçüncü ve göz golduran yeni bileşenidir. vefa semtine yaklaşılıpta boza içmek için niyetlenildiğinde önce vefa kuruyemişçisine leblebi almaya ardından da bozayı hüpletmeye vefa bozacısına girilir. çıkışta ise, kapının tam karşısındaki, gazozcuya uğranılarak gastronomik seyahat tamamlanır.

    semtin diğer lezzet durakları

    (bkz: unkapanı turşucusu)
    (bkz: unkapanı pilavcısı)
  • yerel gazozlara oldum olası bir merakım vardır.severim,tüketirim,misafirlerime ikram ederim.fatih'te oturmam ve bozaya olan düşkünlüğüm sebebiyle sık sık ziyaret ettiğim sokakta gözüme çarptı.sahibi samimi ve güzel bir arkadaştı.karadenizli olmam sebebiyle bana trabzon gazozu ikram etti,çok memnun kaldım.kendisi de üretime başlayabileceğini söyledi,merakla bekliyorum.böyle güzel girişimci kardeşlerimizin yolu açık olur inşallah...
  • açılabileceği en güzel semte en güzel isimle açılmış bence.
    hindistan cevizli, hurmalı, kahveli gibi değişik gazoz çeşitleri de var.

    e ama isim değiştirmiş burası.sevda gazozcusu olmuş adı. vefa daha çok yakışıyordu bence.
  • cok cici bir dükkan. sahibi de öyleydi. bir akşam üzeri çınar altında gazoz içtiğimi hatirladim az önce. ne olursa olsun çok güzel bir gündü o gün.
hesabın var mı? giriş yap