• tekoturgaçlı getirgeç.

    (bkz: öz türkçe)
  • film ekiminden bir film. konusunu ve aldigi odulleri siralayalim; (bkz: filmekimi 2004)

    2003 japonya kinema junpo odülleri: en iyi kadin oyuncu (shinobu terajima); en iyi senaryo; en iyi yardimci erkek oyuncu (nao omori)
    2003 japonya hochi sinema odülleri: en iyi kadin oyuncu (shinobu terajima)
    2003 mannheim-heildelberg ozel mansiyon
    2003 nantes en iyi kadin oyuncu (shinobu terajima)
    2003 tokyo en iyi kadin oyuncu (shinobu terajima)
    2004 japonya mavi kurdele odülleri: en iyi kadin oyuncu (shinobu terajima)
    2004 brisbane fipresci odülü
    2004 manila lino brocka odülü: en iyi yonetmen

    yonetmen: ryuichi hiroki
    oyuncular: shinobu terajima, nao omori, riho makise
    japonya, 2003
    35 mm. / renkli / 95’
    japonca; ingilizce ve türkce altyazili

    akasaka mari'nin, cagdaş kadinin ses, gorüntü ve dokunma yoluyla kendini yenilemesini ve arzularini tatmin etmesini anlatan feminist romanindan uyarlanan bu filmde, bir yazar ile bir kamyon şoforü arasinda ilk bakişta başlayan aşk, bir (kendini) keşif seferine yol aciyor. erotik fantezilerin uzmani, yonetmen ryuichi hiroki, kadinsal arzulari işleyen, biraz hülyali, güclü bir aşk drami yaratmiş... kendinden nefret eden serbest yazar rei hayakawa, kafasinin icinde bazi sesler duymaya başlamiştir. bu sesler, annesinin azarlamalari, okul arkadaşlarinin dedikodulari ve rei'nin ifade edemedigi duygularina aittir. susmak bilmeyen bu sesler, rei'ye aci vermekle kalmaz, onu endişelendirir, uykusuz birakir, alkole siginmasina yol acar ve yemek alişkanliklarini alt üst eder. bir gece, kafasinin icindeki sesler yankilanip dururken, kendine bir şişe kirmizi şarap satin almak icin gittigi dükkânda, bir kamyon şoforü olan okabe takatoshi ile tanişir. okabe, 28 yaşindadir, saclarini sariya boyamiştir ve sol meme ucunda bir halka vardir. "ona dokunmak istiyorum…". rei, bu kamyon şoforüyle yollara düşer; bedeni, sekiz tonluk kamyonun sarsintilarina teslim olur ve boylece kafasinin icinde cinlayan seslere takilmaktan kurtulur. okabe kamyonu kullanirken konuşurlar, kullanmazken de sevişirler. birbirlerine kendileri hakkinda bazilari gercek, bazilari gercek dişi hikâyeler anlatirlar. kamyon kuzey japonya'nin muhteşem manzarali, karli yollarindan gecip giderken, telsizden kendileri gibi kayip ruhlarla iletişim kurarlar… olaganüstü gorüntüleri ve her iki oyuncusunun son derece ikna edici performansiyla "vibrator", adeta bir kum taneciginde dünyayi keşfediyor. sik rastlanmayan şefkat, mizah ve tensellikle dolu bu filmin ozünü, ic sesler, ara başliklar ve sesli anilariyla yansitilan rei'nin bilinci oluşturuyor.
  • filmekiminde dun aksam gosterimi olan, yukarida sayili odulleri nasil aldigini merak ettigim film. kisa film formati icin oldukca iyi bir konu olabilecek olmasina ragmen 1,5 saat boyunca izlenecek bir film degildi acikcasi. konusu kisaca soyle; gecmisinden ailevi sorunlari , alkol aliskanligi ve yeme bozuklugu olan rei kendisi ile bol bol konusan ic sesi ile birlikte markete icki almaya gider ve markette gozu bir adama takilir, bakisirlar, adami takip eder. adam kamyon soforudur. beraber yol almaya baslarlar, konusurlar, sevisirler, konusurlar, sevisirler, hatta duygusal olarak yakinlasirlar. cok da renki bir hayata sahip olmayan, bol tramvali, evde yada belki etrafinda bekleyenin, sevenin olmadigi, freelance calisan rei icin iyi bir macera olabilir belki ama bizim oldukca sikici idi.
  • öyle bir film ki gayet evrensel şöyle ki türk kızımız hacer'i markette gördüğü hoş sayılabilecek bir tır şöförünün yanına katıp 3-5 gün gezdirsek neler olabilecekse işte onu anlatan film. son derece sıkıcı...
  • halk arasinda "elektronik tokmakci" olarak da bilinen kiprasimli bayan oyuncagi.
  • bir sevişme plug in'idir.
  • (bkz: ibratör)
  • seyyar çük.
  • yarrağımtrak
  • bayanlar için geliştirilmiş usb disk. yeni donanım en ateşli anlarda bulunur.
hesabın var mı? giriş yap