• --- spoiler ---
    bu bölümde, "slayer'ı öldürdüm vatana millete hayırlı olsun" müjdesini vermek için warren'ın girdiği deamon barda the misfits yorumuyla glen danzig'in "die, die my darling" parçası çalar.
    --- spoiler ---

    düzeltme: müzik azmanı ron jeremy, "ilk albümleri the misfits adıyla yayınlandı (kaydedildikten 17-18 sene sonra) diğer albümler misfits adıyla yayınlandı. 'die, die my darling' de misfits albümü earth ad'de yer alır. glenn danzig de zaten ilk dönem misfits solistidir" diyor ve ekliyor, " aslında beste glenn danzig'in olduğuna göre, danzig bestesi lafı da yanlış olmaz. glenn danzig şarkısı olunca, sanki sadece o söylüyormuş da, misfits cover yapmış anlamı doğuyor." aslında buffy the vampire slayer ost'de the misfits diye geçiyor ama ron jeremy'i mi kıracağız. konuyla ilgili olarak bilgi ve görgüsünü artırmak isteyenler kendisine danışabilirler.*
  • heroes'un 3. cildine verilen ad.
  • gördüğüm en enteresan tanıtım videosu ile beraber duyurulan, queens of the stone age'in merakla beklenen 7. stüdyo albümü. prodüktörlüğünü mark ronson üstlenmiş.

    (bkz: umutlandırıp utandırmayın)

    15.06.2017 editi: albümün ilk single'ı the way you used to do an itibariyle yayınlandı. alıştığımız qotsa sound'undan biraz daha az rahatsız edici, daha bir radyo dostu gibi gelse de yine qotsa, yine viagra etkisi yaratan harika bir parça. albümü de merakla beklemeye devam ediyoruz.

    10.08.2017 editi: alın size the evil has landed. ben ilkinden daha çok beğendim bunu.

    son edit: albüm çıktı. yumulun.
  • albumu dinledim ve sunu soyleyebilirim, yayinlanan sarkilar albumun en kotuleri gibi. bir onceki album kadar(bkz: ...like clockwork) elegant bir album degil,daha hareketli. zaten mark ronson produktor olmasi nedeniyle boyle bi yone kaymalari normal diye dusunuyorum

    feet don't fail me now ve domesticated animals albumun bombalari zannimca.
  • bugun itibariyle komplesi spotify semalarina dusen queens of the stone age albumu. ilk turda aklimi alan bir sarki olmadi ama calisirken dinledim. bir tur daha donsun, bakalim duruma.
  • yeni olmuş, kötü olmamış.. ama daha iyileri de olmuştu. ilk dinleyişte birazcık hayal kırıklığı yaratıyor sanki... yani sürükleyici şarkılar var ama albümün tamamı eskilerin tadını vermedi.. yine de van leeuwen'nın gitarını duymak her aklı başında insana iyi geliyor olmalı.

    (bkz: queens of the stone age)
  • like clockwork ile birlikte bir alternatifleşme dönemine giren qatsa buna devam etmiş yine... josh da kafasındaki elemanları buldu herhalde. çünkü qatsa'da kolay kolay iki üç albümde aynı elemanlar bulunmaz. yine de like clockwork'e göre şöyle bi sıkıntı söz konusu. like clockwork'teki herhangi bir şarkı seçilse rahat rahat klibi single'ı yapılır ama villains'da bazı şarkılar silik olmuş. hee tabi şu günümüz şartlarında qatsa albüm çıkardıysa bize mutlu olmak, tekrar tekrar dinlemek düşer orası da ayrı.
  • kısa özet: ...like clockwork albümüne tapan bir dinleyici olarak çok net beğenmediğim, aslında kanımın ısınmadığı bir albüm olmuş.

    josh homme'un son dönemlerde bana göre them crooked vultures'la birlikte başlayan karanlık, depresif bir tarzı oturmaya başlamıştı. bu tarz tcv sonrası ...like clockwork albümüyle tepe noktaya ulaştı. mesela prodüktörlüğünü yaptığı iggy pop albümü post pop depression'da da aynı tadı almıştım. ama bu albümle birlikte artık mark ronson'un mu etkisi yoksa josh homme "yeter bu kadar depresiflik biraz kuduralım" mı dedi bilmiyorum ama bir zıpırlık, bir hoppalık, bir ciddiyetsizlik sezinliyorum villains'de. vuççuk vuççuk vuççuk diye gitar slideları, kuduruk riffler falan benim canımı sıkıyor her dinlediğimde.

    pop, r&b vs. seven bir dinleyicinin daha çok sevebileceği bir albüm olmuş. hatta bu tarz birkaç kişinin benim aksime albümü beğendiğini deneyimledim de.

    geniş özet: josh homme bu sefer işin kolayına kaçmış bana göre. ne like clockwork'deki şarkıların kompleksliği ve verdiği heyecan, ne zekice yazılmış bir solo, ne oturaklı bir albüm var önümüzde. hayal kırıklığı yaşadım ben. ama herkesçe sevilmeyecek bir albüm de değil, orada bir yerlerde albümü beğenmiş kişiler de mevcut. onlara hayırlı dinlemeler. ben yeni tcv albümünü falan bekliyorum şimdiden.
  • 2017 yazımı güzelleştiren albüm. domesticated animals ,fortress ve the evil has landed bana göre albümün en iyileri. ilk çıktığında günlerce sadece bu albümü dinlemiştim. yine de qotsanın en zayıf albümü desem yanlış olmaz herhalde.
  • (bkz: #76184112)
hesabın var mı? giriş yap