• vodafone'un şahsıma yapmış olduğu soygundur. kısaca bir ön bilgi vereyim. kullandığım telefonu 3 yıldır kullanıyorum ve vodafone akil kupu xl paketini de 29 ocak 2018'den beridir kullanıyorum. böyle bir olay bu zamana kadar da başıma gelmedi.

    hemen olayı anlatayım. gece uyumadan (00:00- 00:30 civarı) internet paketimde yaklaşık olarak 500 - 600 mb internetim vardı. sonra bu internet, ben uykudayken, her nasılsa 01:35'de tükeniyor. daha sonra geçen aydan kalan 785 mb internet paketim devreye giriyor (ne kadar kullandığımı siz düşünün geçen aydan internetim artmış!) ve bu paketin de %80'ini kullandığıma dair mesaj da saat 02:08'de geliyor yani daha 157 mb civarı internetim var. daha sonra bu internetin de bittiğine dair mesaj saat 02:16'da gelmiş ve 02:17 itibariyle hesabıma "avantajlı aşım paketi" diye birşey yükleye başlıyorlar. sonra 02:45'de bir daha yükleniyor ve 03:20'de tekrar yükleniyor.

    bu avantajlı aşım paketlerinin her biri 9.90 tl! ve gece 12:00 dan 3:20 ye kadar yaklaşık 3 gb internet kullanmışım ve bu kullanımı sabah kalktığımda bir yığın yükleme (iteleme) mesajı ile doluydu telefon.

    avantajlı aşım paket yüklemeleri adı altında kullanmadığım internet yüzünden 02:17 - 03:20 arasında yani 1 saatte vodafone 30 tl cebimden hortumlamıştır.

    bunun neticesinde, müşteri hizmetlerini telefonla aradım, vodafone şikayetten yazdım ancak formalite cevaplarla geçiştirildi. ben de buraya yazarak sizlerle paylaşmak istedim.

    bunlara daha fazla para kazandırmak istemiyorum. bu nedenle tarifenin taahhütü bittiği an hattımı değiştireceğim.

    son söz,

    uyumayın yoksa uykunuzda bile düdüklerler...

    edit:
    *bazı arkadaşlar haklı olarak indirme ve güncellemeden mi oldu acaba sorusu ile haklı bir yaklaşım göstermişler. ancak, appstore için hücresel ağı engellemiştim. indirmeler sadece wi-fi varsa oluyor.
    *ailede ya da apartmanda kişisel erişimi kullanabilecek kimse yok maalesef.
    *arka planda çalışan uygulamaların da götüreceğini sanmıyorum öyle olsa daha önce kullanımlarda da bu kadar yüklü bi kullanım gitmesi gerekirdi.
  • ilginç telefon kendi kendine bu kadar interneti nasıl tüketmiş olabilir diye düşündüm ama mantıklı bir şey bulamadım.
    lakin kullanıcının onayı olmadan otomatik tarife atamaları dolandırıcılıktır.
    rezalet puanım 10/10’dur.
    eyyy vodofone kendine gel, yoksa biz getirmesini biliriz.
  • şu belgesiz fotoğrafsız haliyle 2/10 olan belgelendirirse 10/10 a kadar yürüyebilecek rezalettir. kişisel erişim noktasının açık olmadığına emin miyiz mesela belki sen uyurken birileri senin telefonuna bağlandı? normalde operatörler dakika dakika girdiğin internet sitelerini görebiliyorlar. döküm veriyorlar mı bilmiyorum ama bir kez aradığımda bana takıldığım bütün siteleri söylemişlerdi (ürkütücü biraz gerçi bu da ayrı bir rezalet olabilirmiş *)
  • benzer durumu yurt dışında defalarca yaşadığım rezalettir. telefonun tüm bağlantıları(wi-fi, mobil ağ) kapalı olmasına rağmen aşamalı yurt dışı koruma ücretlendirmesi adı altında 35 tl internet ücreti kestiler. kesmeye de devam ediyorlar. bu yapılan soygundur.
  • bir çok detayın eksik bırakıldığı internet kullanımına bağlı vodafone otomatik ek paket tanımlama olayı. vodafone’u savunmuyorum ek paket tanımlamak yerine internet bağlantını kesebilirlerdi. diğer taraftan otomatik güncellemeler/indirmeler gibi seçenekler yüzünden telefon veri kullanmış olabilir. arka planda bir uygulama takılmış ve veri kullanımına sebep olmuş olabilir. kripto para madenciliği yapan bir sitenin arka plan işlemleri açık kalmış olabilir. olabilir de olabilir anlayacağınız.

    yazarın telefon marka ve modeline göre arka plan uygulama verilerini kontrol etmesini tavsiye ederim.
  • vermedigim tahhutu verdim olarak gosteren 2 kere incelenmesi icin dosya olusturdugum halde boyle bi talebiniz olmadi diye karsi cikan firmadir kendisi. kimselere tavsiye etmiyorum.
  • başıma gelen olaydır dakikam olmasına rağmen 9.90 tl karşılığında şaaaak 250 dakika geçirmişlerdir bi de ek paketi geçirdikten sonra haber veriyolar

    edit
    bu ay da aynı şeyi yaptılar ve 25 e yakın dakikam vardı :(
  • vodafonelu olmak pişmanlıktır. net diyorum. geçen gamer paket diye bir ek paket yaptım. youtube internetten yemiyor denildi sonra youtube da takılırken internetim bitti. hatta ek paketler yaptım onlar da bitti. sonra aradım bunları ve aradığım "3. müşteri hizmetleri" bana videoların 480p ve altı olması gerektiğini söyledi. ulan bu saçma sapan kuralı bırak müşteriyi müşteri hizmetleri bile bilmiyor. neyse giren girdi bana sonraki ay turkcelliyim inşallah
  • "avantajlı ek paket" adı altında yapılan soygun. operatör binlerce kişiyi böyle kandırmış olsa dünya para kaldırır, yanına kar kalır.

    sözleşmelerinde böyle bir şeye imza attırmış olsalar bile para kesilecek bir şeyin mutlaka ikinci bir onay mekanizması olmalıdır. örneğin hattın takılı olduğu telefon çalınmış olabilir ya da telefon kullanmaya çok hakim olmayan birinin yaşlı, çocuk v.b. elinde olabilir. bunlar her ne kadar kullanıcı sorumluluğunda olsa bile operatörün doğrudan ek paketi devreye alması kötü niyettir, tam bir ali cengiz tezgahıdır. çünkü aboneye o anda sorsanız, anlatsanız büyük olasılık böyle bir ücretli yüklemeyi kabul etmeyecektir. santral önden sms mesajı göndermiş olsa bile bu mesajın yanıtlanması şart olmalıdır. güzel tezgah.
hesabın var mı? giriş yap