*

  • madeni ve kromaj parçaların paslanmasını önler. paslanmış bu gibi parçaların üzerinde pas çözücü olarak da kullanılabilir. bunlarla yetinmeyip bu parçaları neme karşı korur. katranlaşmayı önler. bunların hepsini yaparken aynı anda mevzu bahis parçaları yağlamayı da başarabilen bir spreydir.
  • pratik olduğu için bisiklet zinciri yağlamak için kullanılan sprey.
    hani zincir çıkınca iki saat takmak için uğraşırsınız, tırnakların arasına girer, manikürünüzü bozar, üstünüze bulaşır.
  • çok yönlü yağlayıcı sprey. sıktığınız yeri 3 ay yağlayabilme garantisi veren mucizevi formül.
    kapı menteşelerine, vantilatöre, motorun gaz koluna, debriyaj koluna vs. her tarafa sıktım, hepsinin sesini/takılmasını/sertliğini geçirdi ve temizledi.
    spot mağazalarda 5 milyona satıldığına göre (benzinliklerde de 7.5 milyon) ne kadar kazık bir üründür, sorarım.
  • adina bir fan club kurulmus olan gerçekten mucize bir formül. ucuz, hizli, etkili, kolay.
    (bkz: faniyim)
    sitesi de http://www.wd40.com/
  • toz toprakla birlesip camur olan zeytinyagi* yerine kullanmaya basladigim anasi aglamis bilgisayar fanlarini adam edip 5500 devirde donduren meret.
  • havacılıkta vazgeçilmezler arasında. bir hangar atölyesinde (teknik kısımda işte) kutu kutu bulunur wd40'tan. sık oraya, sık buraya... ooh! bir de contact cleaner var aynı şekilde.
  • teneke kutusundayken tehlikeli olabilmektedir.

    (bkz: http://video.google.com/…docid=-3874058244391438463)
  • sezonluk kullanımı olan motorlu aletlerde de çok etkilidir.
    örneğin yazlıkta bıraktığınız tekneniz, motorsikletiniz var ise, wd40 ile mutlaka tanışmalısız. her yaz başında sizi saatlerce uğraştıran motor parçalarını yaz sonunda giderken ve yaz başında gelir gelmez wd40 ile yağlarsanız, göreceksiniz ki hiç bir sıkıntınız kalmayacak..

    aman dikkat: wd40 bağımlılık yapabilen bir spreydir, motorunuzu bununla yıkamaya falan kalkışmayın** bir de diskleri falan yağlamaya kalkmayın, sonra fren mesafenizi metreler yerine kilometrelerle ölçmek zorunda kalır, üzülürsünüz, aman diyeyim**
  • periyodik hareketler sebebiyle vıcırdayan yatağınıza uyuz oluyorsanız, yatağınızın vıcırdayan yerlerine wd-40 sıkınız.

    kullanım alanı bunun kadar geniş olan bir yağ daha da görmedim ben.
hesabın var mı? giriş yap