• bildiğin enerji hırsızlığı yapıyor bu.
  • elektronikten zerre kadar anlayan birinin başını çevirip bakmayacağı alet.

    bu aletin şarj edilebileceği bir ortamda bulunabileceğinizi düşünüyorsanız, yemeğin yanında pil suyu içmekte, ya da saçlarınızı tavada kurutmakta da bir sakınca görmüyor olmanız lazım.
  • -abi bak kablosuz ağ ile sarj olan batarya yapmışlar
    + hadi ya , şifreyi nasıl girecez peki?
  • elektrik iletecek kablosuz kablolar yapilmasinin yakin oldugunu gosteriyor bu bulus. ne guzel.
  • bu ürün pek kullanışlı ve makul değil bence...çok daha aşmışı için sizi şöyle alalım; http://www.ted.com/…demos_wireless_electricity.html
  • olmaz yavım olmaz yüksek gerilim hattının dibinden elektronik saati çalıştıracak kadar bile enerji sömüremediler. eğer bu projeyi yaptılarsa yakında ışınlanırız da...
  • wi-fi bağlantıyla porno izlerken aletin nasıl bir ruh haline bürüneceğini çok merak etmekteyim.
  • artık "oha" demenize gerek yok. (2010'da bu konuya girilen ilk entry'ye binaen...)

    zamanında bu konu ile çok dalga geçerdik, ancak şu anda bu yolda ufak bir adım atılmış bulunmakta (şahsen, gelecekte bu teknolojinin geliştirilip daha büyük kapasite ile yapılacağına şüphem yok).

    şarj olan bir "batarya" olmasa da, wi-fi ile enerji verilebilen bir alet bulundu.(zaten bu durumda bataryaya da gerek yok.)

    university of washington'dan shyam gollakota adlı 31 yaşındaki mühendis, bu enerji gönderimini ufak çapta başardı.

    normal şartlar altında, wi-fi yongaları (bkz: yonga) çalışırken radyo sinyalleri üreterek iletişim kuruyor ve bu işlem çok fazla güç gerektirmekte.
    shyam gollakota ise, wi-fi sinyallerini radyo transistörlerine gerek duymadan üretmenin yolunu buluyor. pasif wi-fi denilen bu aygıtlar, bildiğimiz wi-fi yongasından 10.000 kat, en verimli bluetooth yongasından ise 1.000 kat daha az güç harcıyor. böylece pil gücüne olan gereksinim azalıyor.

    şu ana kadar enerji gönderimi ile bir şey yok evet, fakat buradan yola çıkan gollakota; sinyallerin görünmez dünyasından güç elde etmeyi başarmış. bu az enerjiye ihtiyaç duyan yongalar gücüwi-fi üzerinden alabiliyor.
    gollakota ve ekibi geleneksel bir wi-fi ağının kullanılmayan kanalları üzerinden güç yollamanın yolunu bulmuş. ekip, veri aktarım hızında fark edilir bir yavaşlamaya yol açmaksızın, pilsiz algılayıcıları ve mini kameraları 6 metre mesafeden çalıştırmayı, pilleri ise 9 metreden şarj etmeyi başarmış!

    ardından, artık tümüyle pilsiz aygıtların üretilebileceğini belirtmiş kendisi.
    umarım lityum pillerin antika olup, akıllı telefonların enerjilerini wi-fi'den alabileceği günleri görürü. (tabii umarım eş zamanlı olarak google'ın tüm dünyayı wi-fi alanına çevirme projesi de hayata geçmiş olur).

    *
hesabın var mı? giriş yap