• dirt rally 2.0'a nasıl bir cevap vereceği merak konusu olan oyun. umarım eylül 2019'da sadece grafik üzerine yoğunlaşmamış, simulasyon niteliğinde bir oyun çıkarırlar. böylelikle bilgisayar topladığımız o eski günlere dönebiliriz.*

    edit:

    + grafikler iyileştirilmiş, türkiye etapları dahil oldukça gerçekçi ve uzun etaplar var.
    + sürüş dinamikleri, frenler ve yanlamalar daha mantıklı.
    - su geçişleri saçma sapan. battaniye gibi su yapmışlar, içinden geçince arabın üzerine kapanıyor ve garip bi görüntü oluşturuyor.
    - sesler rezalet. araç sesleri, egsoz patlama sesleri irite edici.
    - araç start noktasına gelirken ön tamponunu yere vurup öyle geliyor`:oyuna girerken çime elini vurup allahı gösteren futbolcu` ve start noktasına geldiğinde havalı süspansiyon gibi birden zıplıyor. önceki oyunda da vardı bu hata, kimse mi fark etmemiş?
    - seyirciler robot gibi sürekli alkış yapıyor, odun gibi karşıya bakıyor araba yerine.
    - replay görüntüleri çok kötü. benim en sevdiğim şey, sürdükten sonra replay izlemek ama bu zevkin içine etmişler. sadece dirt(ilk oyunu)'te bu görüntüler çok iyiydi.

    olmamış. para verip alınmaz.
  • yeni eklenen rally turkey marmaris etabı ve şili ile birlikte toplam 14 ülke, 50 takım ve 100'den fazla pist içerecek wrc serisinin yeni oyunu. pistler gerçeğine uygun modellenmiş ve dinamik hava durumu yarış içinde değişebiliyor. grafikler harika, umarım fizik ve oynanabilirlik konusunda da göründüğü kadar iyi olur.

    resmi siteden duyuru
    steam sayfası
    geliştirme süreci ve oynanış 1
    geliştirme süreci ve oynanış 2 (video türkiye etabı ile başlıyor)
  • motor-transmisyon-interkom sesi, genel etap ve model ışıklandırması, su, toz, duman partikül efektleri, alan derinliği (dof) efekti ve fizik komple hayal kırıklığı.

    benim için arcade bir oyundan öteye giden yanı yok.

    tek artısı resmi oyun olması dolayısıyla etapların güncel olması. yoksa halâ 2004 model richard burns rally candır.
  • deli gibi wrc 7 oynayan birisi olarak,çıkar çıkmaz indirdiğim oyundur. (pc) oyunda yapılan değişiklikler şu şekilde;

    olumlulardan başlayacak olursak;

    1-grafikler muazzam,wrc 7 de iyiydi ama grafikleri hakikaten aşmışlar wrc 8 de
    2-drift özelliği iyileştirilmiş,el frenini kullandığınızda araç direk göt atıyor,özellikle asfalt etaplarda keskin ve u dönüşleri inanılmaz keyifli geçiyorsunuz bu sayede
    3-araç sesleri biraz daha gerçekçi hale gelmiş,tam gerçekle birebir diyemeyiz ama yine de fena değil.
    4-en önemli kısım oynanış.wrc 8 i ilk oynadığımda ben bu oyunu hayatta oynayamam dedim,kontroller inanılmaz zor geldi,ama oynadıkça daha da kolaylaşmaya başladı.oyunu wrc 7 gibi oynarsanız zorlanırsınız.

    olumsuz yönlere gelirsek;
    1-oyunda bazı bug'lar tespit ettim,araçla yol dışında bazı unsurlar (taş vs.) takıldığında inanılmaz kolay takla atabiliyor,bir keresinde öyle takla attım ki,araç 1-2 apartman boyu dönerek yükseldi,olur böyle şeyler dedim devam ettim :)
    2-yağışlı havalarda yollardaki su birikintileri aracı inanılmaz savuruyor,gerçekten insanı canından bezdiriyor
  • indirimdeyken almamıştım yılbaşı dönemi. pişman oldum ne zamandır indirim bekliyorum umarım gelir. dirt rally 2.0 oynuyorum oldukça da memnunum ama wrc ile lisansli etapları görmek istiyorum.

    wrc serisinin 8. oyunu ve çıkalı çok olmadı , ama şimdiden 9un haberleri dönüyor.
  • eğer kol ile arabayı dışarıdan görerek oynayacaksaniz oyununuz budur. yok eger direksiyon ile yol kamerasından oynayacaksaniz oyununuz dirt rally'dir.
  • tosfedin sitesinden alıntı:

    -
    ps4, pc ve xbox platformları üzerinden oynanabilen wrc8 oyununun kullanılacağı tosfed dijital ralli şampiyonası ise haziran ayı içerisinde başlayacak ve her iki şampiyona yarışlarının sonunda, kazanan sürücülere para ödüllerinin yanı sıra ilgili branşın ‘türkiye dijital şampiyonu’ unvanı verilecek.

    lisans başvurusu ve yarışlara kayıt http://dijital.tosfed.org.tr/ sitesi üzerinden yapılacak. 50 tl karşılığında alınacak ve yıl sonuna kadar geçerli bu lisans, ayrıca diğer kupa yarışları ve kulüplerimizin düzenlediği bağımsız yarışlarda da geçerli olacak.

    -

    ayrıca dirt serisini oynayan biri olarak ilk defa ilgimi çeken wrc serisi oyunu. birde fia sertifikalı gran turismo sport oyunu var ki onunda dijital bir organizasyonunu yapıyormuş tosfed.
  • benim gibi direksiyon setiyle oynayan yılların ets-2 oyuncusuna yeni ufuklar actırmış oyundur. en son rally oyununu meşhur colin mcrae rally 2.0 oynayarak zirvede bırakmıştım.

    bu oyuna başlangicim da, geçen ay psn plus codemasters'in dirt rally 2'sini verince o oyun terapi gibi gelmişti. codemasters'i simülasyon modunda formula oyunlarından tanıyorum ve oynamisligim vardir. o oyunu da sevmiştim ama bir şeyler eksikti. pistler gerçek arabalar ve kariyer modu çok yavan kalınca yeni arayışa girmiştim. ben the crew, nfs, grand turismo, driveclub tarzı amaçsız yarış oyunlarını sevmedigim için daha once wrc oyununu duymuştum ama hem codemasters yanında ismini cismini bilmediğim bir firma yaptığı için hem de nasıl ki film oyunları fiyasko çıkıyorsa wrc'nin de resmi oyununun tirt çıkacağını sanmıştım ama yanılmışım. bu oyun olmuş beyler.

    - oyun 250 tl civarından 85 civarına düştü. ha tabi ki bu oyuna 250 verin demem ama 80 civarına düşmüşken deneyebilirsiniz.

    - pistler terapi gibi. o yemyeşil parkurlarda dağ bayır toprak yollarda ağaçların arasında 400 beygirlik canavarla yardira yardira gitmek ve en önemlisi güzel sürdüğünüz parkur sonrası müzikle beraber replay izlemek paha biçilmez.

    - gaza basınca yolda düz tutabildigin ralli arabasi yarışına ben simülasyon değil arcade derim. bu oyunda bana göre arcade-simülasyon ayarını çok güzel tutturmuş.

    - dirt rally de güzel oyun ama bende pes etkisi yaratti. yani hele ps de oynuyorsaniz mod yapma şansınız da olmadığı için insan bir yerden sonra gerçek arabalar gerçek pilotlar gerçek pistler ve gerçek kariyer imkanı arıyor. wrc resmi oyun olduğu için direkt 2-0 önde.

    - oyunda şu detaya bayıldım. yarış sırasında hâliyle drone da sizi takip edip kameraya çekiyor. yarış sonrası replay izlediğinizde o drone ile çekilen görüntüleri de koyabiliyorlar. muazzam bir detay olmuş.

    - ben ets 2 dışında araba oyunlarını içerden sürmeyi sevmiyorum. direksiyon seti olmasına rağmen gerek bu oyun gerekse f1 oyununda dışardan sürmek daha zevkli. bu oyunda da dışarıdan sürecekler için kaymak tadında olmuş.

    sonuç olarak, ps4 'de bir de yarış oyunu koleksiyonum olsun derseniz ve benim gibi nfs tarzindan ziyade daha real oyunlari oynamak istiyorsanız hazir fiyati da 250 den 80 e düşünce bu oyuna şans verebilirsiniz. bana bile oyunu oynadıktan sonra youtube 'da gerçek ralli yarışlarını izletmeye başladıysa parasını hak etmiştir.
  • xbox live gold üyelerine bu ay ücretsiz olarak verilecek oyun.
  • marmaris şehir içi etabını barındıran serinin 8. oyunu. şehri neredeyse birebir modelleyip koymuşlar.

    marmaris şehir içi etabı oynanış
hesabın var mı? giriş yap