• seul/new york'lu kathy yaeji lee isimli elektronik muzik dji. deep house, ilginc bir stili vardir.

    https://pitchfork.com/…views/albums/23022-yaeji-ep/
    new york 93 isimli sarkisi:
    https://www.youtube.com/watch?v=vbjyplhmy1g
    drink i'm sippin on:
    https://www.youtube.com/watch?v=xoxcithxlim
  • tam ismi kathy yaeji lee olan, indie tarz müzikler yapan koreli dj veya sanatçı kadın.

    yaptığı müzikleri kısaca dope olarak nitelendirebiliriz. dinlemesi oldukça kolay ve rahatlatıcı olan parçalarının her birinin içinde ciddi bir neon ışığı veya meşgul kalabalıkların içindeki sakin insanların duyguları var *. bu hanım ve bu tarz müzik yapan diğer yeni sanatçılar büyük metropollerin oluşturduğu, duygusuzluk ve teknoloji yüzünden bir nevi boşlukta kalmış gençlerden. yaeji’nin şarkılarında daha çok abd’nin yaşamını ve dope müziğini anımsatan tonlar olsa da ciddi bir asya etkisininde olduğunu söylemek gerek. zaten şarkılarında korece’yi de sıkça kullanıyor. yaptığım bu benzetmeleri daha iyi anlayabilmek için japon sanatçı joji’yi dinleyebilirsiniz.

    joji - i don't wanna waste my time
    joji - rain on me
    joji - medicine
    bu arada, joji ile filthy frank aynı kişi.
  • olm bu şarkı söylemek mi oluyo şimdi anlamadım. drink im sippin on'da kız sözleri dümdüz okuyo arkada müzik çalıyo. ama yine de güzel ne diyim.
  • godmode adlı labeldan yayınladığı 2.ep'si süper olmanın ötesinde, drake'in passionfruit adlı -zaten muhteşem olan- parçasına mükemmel bir cover yapmış genç ve güzel sanatçı.

    passionfruit cover'ı
    boiler room seti
  • amerikan parti/kulüp kültürünün parodisi olarak anladığım yeni bir şarkı yayınlamış koreli-amerikalı sanatçı. hani bazen bizimkiler de yapar ya, bol bol küfür ederler, bağırırlar çağırırlar falan amerikalıları ti'ye almak için, biraz onu anımsattı. (bkz: why high one why) (bkz: sevgilinden ayrıl)

    ayrıca 1:47'de "i <3 istanbul" yazılı bir tişört beliriyor*
  • underground camiadaki kadın producer açığını kapatmıştır.

    sadece güzel olup yalandan djlik yapan postmodern üstsüz djler'i değil, bir yandan da kendi kendine yeterek sadece vokal yapıp erkek producerlara sırtını dayayan hanımkızları da yerin dibine sokmuştur.

    o yüzden sevgiler, saygılar, yürü be!
  • boiler room'un en güzel setlerinden birine imza atmış mülayim görünümlü asyalı dj. set haricinde passionfruit cover'ı da dillere destandır.
  • underground olmanin hakkini veriyor.

    tondan ritme, yaptiklarinin herseyi underground .

    https://youtu.be/qjtrnkacyje
  • raingurl
  • yeni tekli çalışmaları 29 ve year to year ile 2020'nin en önemli isimlerinden biri olacağının sinyallerini veren koreli kızımız <3

    bu kore de çok değişik bir ülke. ülkede hem k-pop gibi aslında kültür satmak için bile olsa aşırı ucuz işler var diğer tarafta underground müzik yapanlarını mı dersin, psychedelic rock'ta synth popta aşanlarını mı dersin, gerçekten her seferinde beni şaşırtıyor koreli müzisyenler. neyse konuya dönersem :) what we drew gibi harika bir albümden sonra çıkardığı teklilerle de ümit veren yaeji, ileride en çok dinleyeceğimiz isimlerden.
hesabın var mı? giriş yap