• yalancının mumunun yatsıya kadar yandığını bilip, yalan söyleyememe durumudur. ayrıca yalanla arası iyi olmayan birinin yapamayacağı atraksiyonlardan biridir.
  • söz konusu durum içinde olan bünyenin farkinda olmadigi; aslinda bunu ifade ederken de yalan söylemis oldugudur.
    "ben yalan söyleyemem!"
    "ah evet. öyledir!"
    "gerçekteen!"
    "..."
  • düşünülenin tersine bu tip insanlara yalan söyleyebilen insanlardan daha tehlikelidirler... şöyle ki yalan söyleyemeyen insanlar çoğu zaman gerçekleri de olduğu gibi söylemezler... bu sayede anlam karmaşası yaratıp kendilerini kurtarırlar... yalan söyleyemeyen insanlara her zaman "doğru" soruları sormak gerekir... sorunun "doğru"luğu, kişinin yaratıcılığıyla ters orantılıdır... yalan söyleyemeyen kişi ne kadar yaratıcıysa, doğru soruyu bulmak da o kadar zor olacaktır...
  • kişide dürüstlüğün dozunun kaçması neticesinde zorunlu hallerde bile durumu idare edememesine sebep olacak durum. bir de yalan söyleyememekle birlikte gerekli gereksiz* yaptığı herşeyi açıklayan insan tipi vardır ki salak durustluk gibi bir başlıkta analiz edilmelidir
  • dürüstlüğünden ödün vermeyen kişilerin yaptığı, ancak yalan söylemekten daha çok insanı zor durumda bırakan, salak görünmesine neden olan olay.
  • kucukten gelen bir aliskanliktir. kotu bi durumdur. kisi kendini yalan soylemesi gereken bi durumda bulur, yalani soylemeye kendini endeksler fakat tam "o an" geldiginde agizdan cikanlar yamulur, duzgun konusulamaz, liar liardaki mavi/kirmizi kalem olayi gibi yalan soylenemez. karsi taraftaki kesin bir pislik var demeye baslar, siz daha da sicarsiniz. sonuc olarak yalan soyleyememek insani zor durumda birakir.
  • sonradan olabilecek kötü olay/tepkilere bastan dürüst davranarak hazirlikli olmak veya "beni böyle kabul edin" demenin bir yolu.
  • kelimelerin duzgun ve dengeli cikabilmesine ragmen yuz rengi itibariyle error verebilmek yalan soylerken ortaya cikabilir. yetistirme tarziyla alakali olmasi muhtemeldir. cok ufak capli olupta yuzu kizartmayacak yalanlarda vardir.
    (bkz: yuz kizartmayan yalan)
hesabın var mı? giriş yap