• yaşamlarını tek başına sürdüren, ya herkes tarafından terk edilmiş ya da yalnız kalmayı tercih etmiş kadınlardır. eğer mutlularsa doğa üstü güçlere sahip olduklarından şüphe edilebilir.
  • genellikle çok ama çok konuşan kadındır. piyasadaki onca votkaya rağmen yalnız kalmasının nedeni de çok konuşması ve hiç dinlememesidir.
  • requiem for a dream'de çok iyi işlenmiş bir örnegi bulunur. annelerimizi ihmal etmeyelim, onları yalnız bırakmayalım, terketmeyelim anlamı çıkartılır.
  • dario fo'nun bir oyunu
  • necati cumalı'nın ilk hikaye kitabı.sander yayınlarından çıkmıştır.kitap tam şekline üçüncü basımdan sonra kavuşmuştur.
  • yalniz kalmayi hakedecek birseyi vardir
  • yalniz kadin genel olarak sevgilisi olmayan kadin olarak kullanilsada aslinda tam manasi kimsesiz kadindir. tek basina , kimsesi olmadan yasayan dahasi yasayabilen kadindir .
    yalniz olmasindaki sebepler cesitlidir .*
    bunun icin kalabaliklara karismadan once yapmasi gereken oncelikleri vardir ki bu oncelikler kisiyi yalniz olmaya iter .

    kendini egitmek, en zoruda budur . kim oldugunu anlamaya calisirken bircok sey yasar bu sirada etrafina ayak uyduramaz. muhtemel kalabaliklara ne oldugunu bile bile girme istegindendir .(bkz: kendini bulma)

    egitim: her kadinin basindaki vesvefedir. yok universite yok staj yok yurt disi egitimi derken egitimini yapmak ugruna kendini unutur ve daha cok gelistirmekle ugrasir . bu asamada tek kalabalik oldugu yer kitap ve muziklerdir .

    kariyer: bu kadar egitimin bir sekilde kullanilmasi gerektigini dusunup kendi ayaklari uzerinde durmaya calisir. sonra bu ona; guc , kibir , ukalalik, begenememe , aseksuellik olarak geri doner .

    guzellesme :ki bu ugurda bir muddet kadin ,kendine dondugunden etrafi goremez(bkz: #6906241)

    guven: yasanilan iliskilerden sonra kendini kapatan kadindir .
    soylesi bir erkek soyleminden yola cikilirsa "yalnizsan cirkinsindir" belki cirkin oldugunu dusunen kadin olabilir bu konuda saibeli yorumlar vardir .

    guc : kadini yalnizliga iten en buyuk hastaliktir bu . oyleki ailesine bile yabancilasir . konusmayi sevmez sadece yasar bunun bir ust kademesi ise guclu oldugunu sanan gucsuz kadindir *.

    dusunme : dusunen kadin yalnizdir. buyuklerin dedigi gibi kadinin dusunmesi iyi degildir .hem erkek icin hem kadin icin . sacta beyazlik , yuzde kirisiklik ruhda bezginlik yasamda yalniz yapar
  • hicbir zaman boyle bir $ey olamayacigini du$undugum, ki olursa kesinlikle arkasinda ba$ka $eylerin aranmasi gereken olaydir.

    yalniz kadin yoktur; daima onlarin yaninda bir arkada$lari, dostlari, sevgilileri vardir...
  • en asil duygunun insanıdır. hayatta yapabilecekleri canının istemesinden ibarettir. köşedeki büfe emrinde, içine çektiği duman, pervazın görünmeyen kenarındadır. hem başını alıp istediği yere kaçıp gidebilecek kadar cesur, hem de içinin titrediği vakitlerde kalorifere yaslanıp uyuyabilecek kadar umarsızdır.
hesabın var mı? giriş yap