• ateistleri, derin düşüncelere daldıracak potansili olan bir cümledir.
  • mahşer gününde '' bir yaratıcıya inanmıyorum ama bir güç var '' diyen insanların hassiktir edaları eşliğinde göbek atarak söylecekleri söz.
    o göt olmuşluk ifadesini suratlarında görmek için sabırsızlanmamak elde değil.
  • hatasını kabul etme büyüklüğüne sahip insanın kuracağı cümledir.
  • - yanılmışım tanrı varmış!
    - gene yanılmış olabilirsin!

    veya

    -noldu sana?
    -yamulmuşum tanrı varmış!
  • bir ateistin rahatlıkla söyleyebileceği bir şey. bırak "tanrı varmış" demeyi, eğer hayat ilerde bana müslümanların tanrısının varlığına inanmak için bir sebep çıkarırsa, "aa yanılmışım allah varmış, muhammed de onun elçisiymiş yahu" bile diyebilirim.

    ama bir müslümanın aynı rahatlıkla, bütün hayatını aslında varolmayan bir güce, saçma sapan bir masala inanarak geçirdiğini anlayıp, bunu kabul edip, "aa yanılmışım, allah yokmuş" diyebileceğini sanmıyorum. en azından benim için bu o kadar kolay olmamıştı.

    ama yapılabiliyor mu, evet yapılıyor.

    (bkz: been there done that)
  • felsefe profesörü olan flew, evrenin çok zekice kurgulandığını düşünüp 50 yıllık ateizmini deizme dönüştürdüğü kitap. richard dawkins'in tanrı yanılgısı kitabı ile arka arkaya okunması gereken antony flew kitabı.
  • ateist olmanın güzel yanı da bu olsa gerek denilebilecek haberdir. herhangi bir tabuya bağlı kalmadan, öğrendikleri ile -veya göt korkusu ile- gönül rahatlığı ile fikir değiştirebilir, iman edebilir. yarın bilimsel olarak tanrının durumu netleşirse yine fikir değiştirebilir, kişisel tercihidir. siyasetine malzeme etmedikten sonra, ticaretine meta yapmadıktan sonra, onun gibi düşünmediğimiz için kafamızı kesmedikten sonra, bize de saygı duymak düşer, dediğim gibi kişisel tercihidir.
hesabın var mı? giriş yap