• duzme olayinin duzenlerin yanina kar kaldigi sistem.
  • cnn'nin türkiye ve g.korenin yarı finale kalmasını haber verirken kullandığı tabir.
  • (bkz: kureselle$me)
  • insan ırkını zehirleyen gerçeğin, çocuklarımıza vaad ettigimiz dünyanin nasıl bir tezgah üzerinde devindiğini bilimsel netliklerle utanmadan açık eden düzen.

    biraz kişisel olacak ama, şu insan tipi beni gerçekten rahatsiz ediyor, yakın dostlarim arasinda da gördüğüm dünyadan bi haber yaklaşimlar icinde manevıyatını arayan... ooff, iyi mi cümle de kuramaz olduk...

    beni her okuduğumda tedirgin eden, üniversitedeki son final sınavıma cevap olarak verirken de hakikaten bunalıma sokan (ki sanat eğitimi aldım oraya kadar uzandı kolu) şu boku diyesim geldi, şu boku, bir inceleyip bu konularda cevreme bir duyarlılık aşılayayım dedim. peehhhhhhhhh!

    ülkemin gerçeklerini tam anlamıyla karşılaştirma olanağı bulduğum en kalabalik şehrinde, görünmez bir kolun sömürgesi olup ileride size ekonomi politik sirrini açmaya calişacağim 17 milyon nüfuslu bu şehirde, burasi onemlidir, küresel yeni dünya düzeninin insanlar üzerinde yaptığı; ekonomik, sosyal, psikolojik, insani tüm yaraları günden güne gözlüyor ve bilfiil yaşıyorum.

    nedir kardeşim bu düzen? amerikan, masonik, israil... yok be yok, küresel köyümüzün sistemi bu, hepsi bu...ve bunlar edebiyat kitaplarında şamar oğlanına dönmüş sümükkafali ve paragöz yahudilere benziyor ... tesisleşmiş, fabrikalaşmış shylock'lar gurebası..

    marjinal tarih tezlerini okuduğum da bu işin m.ö. 3500 lere kartaca öncesi döneme sarktığını gördüğümde sınavımı bitirmiş haldeydim, kağıdımı despot hocanın masasına koymuştum. yazik oldu... bu tezi anlatan kitabın yazarını da unuttum, ya murat çulcuydu (bu adam hakem miydi yoksa), ya da murat x.. bu da benim öküzlüğüm oluversin.

    her neyse,uzun bir yoldan vereceğim site adreslerini siz naciz dostlarıma...
    google.com a girin
    uluslararasi strateji yazin
    özellikle yeni masonik düzene tiklayin
    oradaki, soldaki, kitabi okuyun yahu işte netten .. uğraşın..
  • neyin "yeni" , oldugu konusunda netleşilmemesine rağmen her telden her dilden , hem de apayrı frekanslardan ortaya salata şeklinde yorumlarının yapıldığı tanım. bunu en iyi örneklerinden birisi de galiba " eskisi şöyle idi" yorumunun gelmesi, ki bu durum, tüm politik ve sosyal içeriğinden arındırılmış tanımlar ile magazinleşme momentine çok da uzak değiliz demektir.
  • bir zamanların ütopyasını bu zamanlarda yaşıyoruz... epsilondan alfaya hepimiz -bizden önce- bizim için ayırılmış olan sınıflarımız, bizim için uygun görülen sınırlarımız içinde yaşamaya alıştırılmaktayız. (bkz: brave new world)

    mutlu olmak için, kafamızı kaldırmamamız gerekir hayatlarımızın siperlerinden. öyle ya, fakir zengini, zengin fakiri görmediği sürece, fakir soyulduğunu farketmeyecek, zengin ise soyduğunu unutabilecektir. (bkz: okuzun dunyası gozunun gordugu kadardır)
  • ne düzeni belli ne düzüleni eklentisiyle tekerleme haline getirilebilecek sistem.
hesabın var mı? giriş yap