• temizlemek için cif niyetine jakuziye boca edip zorla bitirtilen şampuan. aynı zamanda banyo uzun süre çok güzel kokuyo bi taşla üç kuş.
  • dolduruşa geldiğini gösterir.
  • bi de bunun bitmek bilmeyen diş macunu şeklinde olanı vardır ki sinir hastası eder. resmen diş macunu tüpüyle savaşmak zorunda kalırsınız evlerden ırak.
  • algıda seçicilik örneğidir.
  • anne dibinde kalmasın ziyan olmasın diyerek içine su doldurmuştur biraz, "anne bu ne yea" dediğinde, suyla karıştırınca da gayet güzel temizlediğini hatta çok daha fazla köpürdüğünü filan iddia eder. el mahkum kullanır çıkarsın o sulu şampuanı, saçlar keçe gibi olur falan. şişede bir kaç damla kaldı diye düşünüp sevinirken anne duşa girdiğinde tekrar doldurur şişeyi, tıpkı okunmuş suyun üstünü tekrar tekrar doldurur gibi.

    nedir o şampuanın son bir kaç damlasını bu derece mukaddes yapan bilmiyorum. "çalışınca geçim derdine düşünce anlarsın" derdi annem bu tip ufak israflarımda, 1 buçuk senedir özel sektörde yorgunluktan geberene kadar çalışıyorum, yine de anlayabilmiş değilim.
  • yenisini kullanma heyecanı ile eskisini kullanırken bütün avucun şampuan ile doldurup yıkanmasına rağmen bir türlü bitmek bilmez. benim de böyle çilek kokulu bir duş jelim vardı. bitmesi için çok çabaladım ama kendi kaybetti artık çilek kokusundan tiksiniyorum en sonunda yerleri silerken kullanıyordum ve içinde hala var.
  • bir çocukluk hastalığının insanlarda yarattığı izlenimdir. büyüdükçe geçer, ekonomi yapmayı öğrendikçe "şampuan bereket" demeye başlarsınız ;)
  • sürekli karşılaştığım ve hiç sevmediğim durum.

    çok az kaldığını görüp yeni bir şampuan alıyorum ve sonra o eskisi nasıl oluyorsa bir türlü bitmiyor. bitsin diye boca ediyorum kafama; bitsin de atayım, yenisini koyayım yerine istiyorum bitmiyor kokusunu sevdiğim bitmiyor.

    çay da bitmiyor, salça da, deterjan, duş jeli, cam sil hiçbiri bitmiyor. bitiyor olduğunu farkedip almasam mutlaka en lazım olduğu anda bitmiş oluyor, yetmiyor ama yedeği olduğunda çoğaldıkça çoğalıyor, eşeysiz ürüyor mübarek.

    insan ilişkilerinde de bu böyle. görmemek istediğin kişi gözünüzün önünde bitiveriyor, artık görüşmek istemedikçe daha çok arıyor, soruyor. bir bitsin de kurtulayım denilen ne varsa bitmemek için var gücüyle direniyor.

    böyle bir kararlık ve istikrar hiç olmadı bende. resmen o şampuanın hayata karşı tutumunu kıskanıyorum ve kendisine sonsuz saygı duyuyorum.
hesabın var mı? giriş yap