• sigara içen yemek yiyen bir bireyin yediği/içtiği nesneye hakkını verememesi sonucu karşı tarafın kullanacağı uyarı tamlamasıdır.

    -(elindeki sigarayı daha bitmemişken yere atar.)üff ciğerim yandı be!
    -abi naptın sen ya?daha onda üç yetim hakkı vardı?

    bu sebeptendir ki yediğinizin içtiğinizin hakkını verin yetimlere arkanızdan sövdürmeyin.
  • annesi babası vefat etmiş "hakkı" ismindeki birey.
  • genç yaşta anne babasını kaybetmiş çocuğun hakkıdır. devletin ona bakması gerekir ve vermediğiniz her vergi veya devletin boşa harcadığı her para bu yetimin hakkıdır.
  • nisa suresi 6.ayette; "evlilik çağına gelinceye kadar yetimleri (gözetip) deneyin, eğer onlarda akılca bir olgunlaşma görürseniz hemen mallarını kendilerine verin. büyüyecekler (de geri alacaklar) diye o malları israf ile ve tez elden yemeyin. zengin olan (veli) iffetli olmaya çalışsın, yoksul olan da (ihtiyaç ve emeğine) uygun olarak yesin. mallarını kendilerine verdiğiniz zaman yanlarında şahit bulundurun. hesap sorucu olarak da allah yeter." yetim hakkının korunmasına, mal varlığını sağlıklı olarak devam ettirilmesine ve de gerekli şartlar sağlandıktan sonra malın yetime verilmesini en iyi şekilde ifade etmiştir.
  • var olduğu iddia edilen ama türkiye’de umursanmayan bir kavram.
  • bugün rahmetli eşimin doğum günü. veee benim ve iki yetimin malını bizden habersiz satıp, parasını da bağışlayan (evet bağışlamışlar, çünkü o zaman evlerine girmiyor para ve günah olmuyor) ortakları twitterden duygusal bir mesaj paylaşmış. sizin insanlığınıza sokiim oç.ları
hesabın var mı? giriş yap