• kaloriferde kömür yakıldığı dönemlerde kendilerine bilinmeyen bir sebepten ötürü kazan dairesi sorumlusu, kalorifer operatörü denmesini isteyen kapıcılara ayrılan örtüsüz ödenek. kömür tozundan oluşması muhtemel bir takım zehirlemelere endike olduğu iyi bilinen yoğurt için açıldığı iddiasında olan bu muayyen ödeme çorba parası gibi doğalgazlı apartman kapıcılarına hala ödenerek maksadını aşmaktadır.

    bu bilgiyi bana veren chejanın ise her hakkı saklıdır.
  • iş hukuğunun sadece yazılı kaynaklara dayanmadığının, iş yeri uygulamalarının iş hayatında ne denli büyük bir yer kapladığının kanıtıdır. yoğurt parasını işçilere uygulanan diğer ayni yardımlar gibi saymak mümkündür. halk arasında bir adının olması ya da sadece kapıcılara ödeniyor olaması bunun niteliğini değiştirmez. ayni yardımlar işyeri uygulaması kapsamına girdiği anda kazanılmış hak gibi işlem görebilir.

    ayni yardımlar belki de biraz da türk toplumunun paylaşımcı yapısından gelmektedir. bu nedenle doğalgazla ısınan apartmanlardaki görevlilere bu yardımın devam etmesinin yadırganmaması bu sebepledir.
  • zehir - panzehir mantığıyla ortaya çıkan bir uygulamadır. insan bir yaklaşımla ortaya çıkmıştır.

    kalorifer yakmak zararlı olduğundan yoğurt yesin zehir temizlensin deyu

    tek tük de olsa halen uygulandığını duyuyorum.

    doğalgaza geçilmiş yerlerdeki görevliler bu ödemeyi alamaz. heveslenmesinler.
  • (bkz: süt parası)
hesabın var mı? giriş yap