• başlık esasında yüksek hesap ödedikten sonra yemeğe çıkılan kıza ilk bakış olmalıydı da. malum karakter sorunu. malum sözlük olayları v.s

    o bakış var ya o bakış... tek bakışla bir sürü şey anlatma durumu. ''ahhh seni hınzır ödedik kol gibi hesabı'' bakışı :)))

    neyse ilk kez yemeğe çıkma durumu. yenmiş-içilmiş. sorular-cevaplar. iki tarafın da biraz kendini kasması. cool tavırlar. kaçamak bakışlar derken... hesap gelir. hesap açılır ve 220 tl. işte o an iç ses devreye girer; ''höh 220 tl?? ''öhöm bozmamalıyım.'' ''bozulmuş gibi görünürsem cimri der '' ''ne cimrisi ya 220 tl'den bahsediyoruz.'' ''yok be abi güzel geceydi, değdi yani'', ''hoh 220 tl ve daha gecenin başlangıcı sayılır'', ''yok yok bozma sen yine de.'' ''bozması mı var ya hesap kol gibi.'', ''ortak ödeyelim derse kabul eder mi?'' ''yok lan daha ilk çıkış, kız valla eve döner.'', ''dönsün ya'' ''yok lan yok dönmesin, belki sonraki hesapları o öder'', ''yok yok ödemez bu, ödeyecek tip yok'', ''oğlum ya şu mekan 220 tl hesap ödenecek mekan mı, keşke az içseydim.'', ''karttan 110 çekin, 100 tl nakit vereyim desem fakir mi lan bu der mi?'' ''der lan kesin'', ''e oğlum kredi kartına da faiz biniyor''. ''maçı da kaçırdık iyi mi, oğuzhan da kadrodaydı'',
    ''neyse ödeyim hesabı da, sonra böyle yerlerden hoşlanmıyorum samimi değil yalanını atarım bidaha gelmeyiz'' ''aha geliyor garson.''

    hesap ödenir. ve yüksek hesap ödedikten sonra kıza ilk bakış atılır. dünyanın en yalancı gülümsemesi bu bakışa eklenir. yıkılmadım ayaktayım algısı verilir.
  • ilk buluşma olduğundan ve göte giren şemsiye açılmaz gerçeğinden hareketle,
    hiç bozmayıp, hesap öncesi diyaloğa aynen kaldığı yerden devam ederek;
    hatta biraz önce konuşulan konuyla ilgili ilginç birşey anlatacakmış havası ile söze başlayan bir sıfatla atılması gereken bakıştır.

    böylece, o kol gibi hesap beni sarsmaz, algısı yaratıp, prim bile yapmak mümkündür.
    ancak bu konu blöf yapmaya gelmez; zira kişi tekrar buluşmayı planlıyorsa; o özgüven imajı,
    zamanla kredi kartına sağlam bir yük olarak geri dönecektir.

    dolayısı ile kişi maddi durumunu, aylık gelirini, giderini net bir şekilde tarttıktan sonra, altından kalkacağını düşünmüyorsa, biraz (abartmadan) surat buruşturabilir.

    hatun kişi de, akıllı ise, buradan gerekli mesajı çıkarır.
  • tam olarak bu.
  • hesabı ödedikten sonra o bardaktaki soğuk suyu içmek tüm o kabarmış duyguların orada o içtiğin suyla beraber coss deyiverir.
  • "seni satın aldım:)" bakışı sanırım?

    ödemeyin, ödetmeyin. alman usulü en temizi. o anda "canım, bu akşam benden olsun, böyle cömertliğim üstümde, iyilik yapayım dedim" geçinmeye çalışıp, arkanızdan "parasını ödedim, tabi siktirecek" şeklinde konuşan erkek hareketi ve sözü.

    oğlum o değil de, işin içine para girmesin, birlikteysek satın alan-alınan olmayalım diye takıntılı bi şekilde "paylaşalım" filan diyen kıza da bi ton bok atıyosunuz? erkeklik gururunu kırmış da bilmemneymiş de. aman garsona filan mahcup oluyosunuz yani. yazık ya.
  • yiyemeyeceğim muzu niye soydum bakışı da olabilirmiş adı. normalde gitmiyor olduğun, gitmeyeceğin yere sırf kıza hava atmak için gidersen böyle olur. o kızla bi de evlenirsen 5 sene sonra başlarsın "önceden böyle değildin, çok değiştin, şunları alır şuralara götürürdün" diye dırdır ediyor demeye.

    arkadaşım, çapının dışına çıkmayacaksın. "benim sana verebileceklerim bu kadar" dersin geçersin. fedakarlık yapıyorsan da bunun lafı edilmez, ayı(p)
  • sonraki gunler simit yenileceginin habercisi olan bakistir.
hesabın var mı? giriş yap