• her ne kadar bir atlama isteği varmış gibi görünse de, hissedilen bir düşme korkusudur.. nerden mi biliyorum? çıkın efendin 10 metrelik tramplene, daha dorusu kuleye.. bakın aşşağı.. hani? istek nerde? yusuf yusuf demi.. yaaaaa..
  • kuşların insanın evrim basamağındaki etkisinin ortaya koyduğu bir durum olabilir. kanatlı insan yüksekten atlayarak intihar etmek istemezdi. kuş mu kalınsaydı?
  • cok güclü ve bastirilmasi güc bir istek. ucma veya süzülme planları yapılmaz sadece 'atlasam nasıl olur' gibi bir düsünce kaplar insanın icini. anlık yasayan bir insan icin hayatında yapacagı son atraksiyon.
  • yükseklik korkusunun yerçekimsel uçma ve süzülme, uçma ve yere çakılma gibi atraksiyonlar yarattığı bir dürtüdür. bazıları bu dürtü ile evlenir, bazıları ise boşanır. halk arasında boşalmak diye bilinir. halkın dürtülerle arası iyidir, halk iyisini doğrusunu bilir.

    bilinçaltı yüksekten atlama dürtüsü deneyselliği için;
    (bkz: rüyada düşmek)
  • adrenalin salgisini artirmak icin balkona cikip yere bakmasi yeterlidir bu istege sahip insanlarin. once hafif bir bas donmesi olur, ilk basta duyulan korku saniyeler icinde yerini "atlasam ne olur ki?" sorusuna birakir ki bu oldukca tehlikeli bir asamadir ve bu tehlike kahramanca savusturulsa bile atla*mamak insanin icinde buyuk bir ukte olarak kalir.
  • sartre sizi anmıştır..*
  • uzun uzun bakarsiniz asagi. "ulan beni ne tutuyor peki madem istek var" diye dusunursunuz hic farkinda olmadan bi iki adim daha ativerirsiniz biraz daha egilirsiniz arkanizdan biri azicik durtuklese karsi koymayacak duruma gelirsiniz mukemmel bir ikilemdir. ama hicbir zaman o durtukleyecek iyi arkadas yoktur arkanizda sonra yavasca dogrulur geri doner siktirip gider bi cay koyarsiniz, devam edersiniz. ayrica shivers vardir buna deginir kiyisindan kosesinden ilk misrasinda.
  • bu ayni zamanda bilinmeyenin korkusunun bilinmeyenin cazibesine donu$mesinden de kaynaklanabilir. "ulan acaba nasil bi histir?" du$uncesinin yaninda fantastik ki$iler pekmezin ne $ekilde dagilacaginin muhasebesini de yapabilir.

    yine de insanin aklina gelen her istegi yerine getirmek icin kasmamasi gerektigine guzel bir ornektir.
hesabın var mı? giriş yap