• genellikle az çalışan ve çok eğlenen yunanistan halkının üretmekten çok tüketerek ve dolayısıyla borçlanarak sürdürdükleri yaşamlarının artık borçlarını geri ödeyememe riski ile içinde bulunduğu durumdur. ilk olarak 2009 yılında içinde düştükleri ve giderek derinleşen bu kriz sonucunda bugün iflas etme noktasına gelmiştir. sadece bu derin ekonomik kriz yüzünden marjinal bir parti sayılabilecek syriza iktidar olmuştur ve yeni başbakan eurogroup ile ciddi pazarlıklar içine girmiştir ancak henüz bir sonuç alınamamıştır.
    yunanistanda ekonomi tamamen turizm ve eglence üzerine kuruludur, çok az sanayi vardır. issizlik oranı %25 üzerindedir ve çok ciddi bir rakamdır.
    yunanistan için euro'dan çıkması ve kendi para birimine dönmesi ile bu krizin bir miktar düzelebileceğini savunanlar vardır, karşı görüş ise euro'dan çıkması halinde ab'de euro sisteminin çökeceği ve başka ve daha büyük ülkerin de çıkmak isteyebilecekleri varsayımıdır. bugün için haziran sonuna kadar bir sonuca bağlanması beklenmektedir.
  • yunanistan daki acentamızın son attığı maile istinaden;
    hükümet avrupa komisyonu ile ilgili gorusmeleri durdurmus ve 5 temmuz da komisyon un tekliflerini referanduma sunmaya karar vermiş..
    bankalara hücum edilecek olmasından dolayı da, bankalar pazartesi gununden beri kapalı ve ne zaman acılacağı belli değil.
  • prof. garrett jones tarafından 90 sâniyede özetlenen kriz.
  • kriz deyince aklıma bir şey geldi, yanlış bilinen bir konu “yunan halkı çalışmıyor”

    oecd’nin çalışması var ki güvenilir veriler. mesela türkiye’de ylda ortalama 1877 saat çalışıyor. birleşik krallık’ta 1647 saat. yunanistan’da kriz gündem olunca almanya-yunanistan kıyaslaması yapıldı. almanlar çalışıyor yunanlar çalışmıyor diye bir şey yok. almanlar yılda 1458 saat çalışırken yunan halkı 2017 saat çalışıyor. buradan yola çıkarsak yunan çalışkan alman tembel gibi görünüyor. lakin alman’ın verimlilik rakamı 62 iken yunan’ın 38. yunan çalışıyor ama verimli çalışmıyor. verimlilik yok sıkıntı burada.

    alman işçinin 1 saat çalışması ile yunan işçinin 1 saat çalışması arasında dağlar kadar fark var.
  • 2019'u kazasız atlatabilirse, 2020'de azalarak bitiş trendine gireceği söylenmeye başlanan krizdir. ülke piyasası geçmiş yıllara göre 2018'de ciddi anlamda hareketlenmiştir.
  • ülkemize gelmekten korkan turistlerin yönelmesi sayesinde komşumuzun atlatmaya başladığı krizdir.

    bize faydaları yok, en azından komşunun işine yarıyor bunlar.
  • (bkz: #99669218)
  • adamların parası euro olduğu için pek de kimsenin hissetmediği kriz.

    adamlar keyfe keder yaşıyorlar. kazançları euro.

    ilave olarak da avrupa birliği üyesi oldukları için istedikleri ülkede çalışıp yaşıyorlar. abd'ye de vizesiz girip iş bulup çalışıyorlar.

    kısacası kriz falan yok orada.
  • azalan inanılmaz yaşlı nüfus rekor kıran kamu borcu rekor kıran dış borç içinde yaşayan ülke

    ülkenin adam akılllı üretim sanayisine de sahip değil şirketleri her sene değer kaybediyor

    bir krizden ziyade geri dönüşü olmayan bir fakirleşme sürecindeler

    her yıl daha fakir daha geri daha kötü oldukları bir süreç

    halkın reel geliri alım gücü 1990'lardan bile kötü adam gelmiş yok vize yok o yok bu diyor :(
hesabın var mı? giriş yap