• şef ömür akkor'un iki arkadaşıyla bursa'da açtığı yeni lokantası. zennup babaannesinin adı, 1844 ise türkçe yazılmış ilk yemek kitabının tarihiymiş. mekanda bulunan fırında 150 yıllık ekşi mayadan ve kendi ektikleri anadolu buğdaylarından ekmek üretiyorlar. en ilgiç fikirleri ise yine anadoluda bulunan yöresel lokantaların belli günlerde geçici olarak mekanda menülerini hazırlaması. mesela mekan 3 gün boyunca karadenizden bir balık lokantasının hizmetine açılıyor. ömür akkor'un önceki lokantası badem içi gayet iyi bir alternatifken birden bire kapanmıştı, bu bursa için gerçekten iyi bir haber oldu.
  • rezervasyon için arandığında '' doluyuz, 9 gibi gelirseniz geri çevirmeyiz. '' diyen gidildiğinde küfür edermiş gibi geri çeviren lokanta.
  • bir kız ismi.
    farsça da güzel kadın anlamında. *
  • dün akşam ziyaret ettik. doluydu ama bir masa erken boşalınca hemen aldılar. hizmet iyi, fiyatlar az biraz pahalı, elma suyu cappy.

    neyse biz yemeğin ortasındayken ali atay ve haluk bilginer gelip bir masaya oturdular. şef (bkz: ömür akkor) da oturdu masalarına her şeyden tattırdı anlattı. ama iyi yediler ha.

    mekanı beğendim ben. yemekler tanıdık ama az biraz değişik (bkz: vişneli kebap) kızla gidilir.
  • büyük babaannelerinin ismiyle, osmanlıca yazılmış ilk yemek kitabının tarihinin birleşmesinden ortaya çıkmış bir marka.

    çıtır dürüm, cennet çamuru, el yapımı soda mükemmeldi.

    fiyat kısmında ise kişi başı 85tl ye herşeyden tadımlık geliyor, gayette doyurucu oluyor.

    bursa’da ki en klas mekanlardan biri!
  • 2 sene açık kalsın başarı diyen arkadaşların mekandan rezervasyon yapma teşebbüsünde bulunmasını isterdim. sürekli dolu bir yer, ertesi güne bile yer bulunmuyor. bursa'nın çok pis zengini var hacı öyle böyle değil valla, burada fiyatlar ne kadar yüksekse o kadar çok iş yapıyorsun, alım gücü, asgari ücret, katma değer vergisi filan hikaye.
  • şef ömür akkor'un bursa'daki mekanı. en sevdiğim şeflerin başında gelen ömür şef, yaptığı bu konseptle yüz akı olmuş. elbet esnaf lokantası değil, az kuru az pilav yiyip çıkamazsınız. adam yıllarını verdiği yemek tarihi ve sunumlarını, tüm bilgisini mekana aktarmış. 140 liralık iftar menüsünü eleştiren olmuş, müşterilerden cevap gelmiş. avrupa şöyle amerila böyşe dersiniz, bizde niye yok dersiniz, sonra ilk fırsatta bok atarsınız diye. sonuna kadar haklı. ömür şefte "japon halk mutfağı gibi anadolu halk mutfağının adının duyulmasını istiyoruz çok mu" demiş. haklısın şef. sen yoluna bak
    ayrıca iki gündür hikayelerde kayhan köftecisi reklamını da yapan ömür şef sen çok güzel bir insansın!

    bursa'ya geldiğimde zennup'a gidelim dediğimde kayhan köftecisine gidelim diyen kankamla baya gülümsedik bu duruma.
    ikisi de bursa'ya gitme sebebi! önce dostlar tabi :)
  • 140 liralık iftar menüsünü pahalı bulanları instagram sayfasında eleştiren şefe sahip restoran. gönderisini okurken insanlarla dalga geçip geçmediğini anlayamadım. zira vergi kaçırmadığını, maaşları zamanında ödediğinden falan bahsetmiş, yahu bu zaten senin yapman gereken şey, neden sanki lütuf yapıyormuşsun gibi bahsediyorsun ki?
  • sırf burada yemek yiyebilmek için istanbul'dan bursa'ya gitmiştim. size özet geçebileceğim tek ifade "fantastik" set menülerden birini seçin ve lezzetten aldığınız zevke bırakın kendinizi
  • alan ve içerikten daha çok çalışan kalitesiyle özgün düşünceyi öne alan mekanlar arasında kendine yer edinen noktasal detay.
hesabın var mı? giriş yap