• kazık değildir, nadir de olsa gördüğümüz kuralların uygulanmasıdır
  • gördüğü her kuralı don lastiğine çevirmek isteyen yurdum insanı için sözde kazıktır.

    plan yapmak, hazırlıklı olmak, ciddi davranmak filan hak getire.
  • 7:45 olsa anlayacağım kazık
  • ulan sınav 10'da olunca normal, 9:45'te kapılar kapanınca mı anormal? 15 dakika erken gelemiyor musun? zaten pisuvarlarda bile duyurdular 9:45'ten sonra kapıların kapanacağını.

    hele lys'de buna düşenlerin gözünden yaş akması bile anlamsız. ygs'de bir sürü örneğini 1 ay haberlerden yayınladılar zaten. ölümlü bir kaza veya alıkoyulma dışında bu sınava geç kalmanın hiçbir bahanesi olamaz. ben girdiğim sene olur da yolda kaza olur, oradan sonra yolu yürüyerek ne kadar sürede giderim diye hesaplayıp öyle çıkardım evden. kusura bakmayın sorumsuzluğunuz sizden başka kimsenin suçu değil.

    şaşırtıcı biçimde her yerde uygulandığını görmek de güzel bir şey.
  • kimse, 1 dakika geç kaldı diye hayatına yön verecek önemli bir sınava girme hakkını öğrencinin elinden alamaz. bu insanlar 'kimi küstürürsek kardır' diye düşünüyorlar, yıllarca böyle yaptılar. akıllarınca geçmişte muhafazakar kesime yapılanların öcünü alıyorlar. böyle böyle zaman içinde toplumda ayrışma oluştu.

    5 seneye kalmaz dibe vururuz, sonra birbirimizin değerini anlarız.
  • yalnızca, gireceği sınavın önceden duyurulmuş ve düzgün planlamayla gayet kolay bir biçimde uygulanabilir olan kuralına riayet etmekten aciz gerzeklerin "kazık" olarak değerlendirebileceği, özünde gayet yerinde olan uygulamadır.

    "kimse bir dakikayla geleceğimizi belirleyecek sınava girmemizi engelleyemez!" gibi aptalca bir argüman kullanmaktan utanır insan normalde ama bu vatandaşların iq'su zaten deniz seviyesinde olduğu için muhtemelen ne dediklerinin bile farkında değiller.

    bu sınav geleceğinizi belirleyecek kadar önemliyse, planınızı ona göre yapacak ve gerekiyorsa bir önceki geceden sınav alanına gideceksiniz. istisnai durumlar olabilir ama bunlar sınav 10'da başlayacaksa da olur. siz eğer sınav alanına 10'da girebileceğinizi bilseydiniz, muhtemelen 15 dakika geç çıkıp yine yetişemeyecektiniz.

    insan geleceğini belirleyecek sınava giderken karşılaşabileceği aksilikleri düşünebilmeli ve buna uygun hareket edebilmelidir. üniversite okuyacak çağa gelmiş insandan beklenen budur. koca bir sene ders çalışacak özveriyi gösterebilen biri bu basit sorumluluğu yüklenebilmelidir, yüklenemiyorsa zaten sınava girmeyi de hak etmemiştir. kurallar herkes için aynıdır; uyamıyorsanız, dışarda kalırsınız. bu kadar basit. bunda yanlış olan bir şey de yok. gören zannedecek ki 10'daki sınav için kapılar 7'de kapatılıyor.

    kesin ağlamayı. her sene aynı terane.
  • sike sike uyacaksın. bu senin geleceğin. evden o gün daha da erken çıkacaksın. sorumsuzlar sizi... bu tiplerin çoğu yatan memurlara dönüşüyor ileride.
  • bu sınavdan önce ygs vardı ve bu uygulama o sınavdada vardı. yani bu sınava giren herkes bu olayın olduğunu biliyordu. kaldı ki kardeşimde sınava girdi ve sınava giriş kağıdının altında kalın harflerle 09:45 uyarısı vardı.

    hayatını değiştirecek sınava 2 dakikadan ne olur ki yeaa diyen adam zaten üniversiteye girmesede olur. zaten bu kafayla üniversiteyide okuyamaz yarıda bırakır.
  • evimden 1 saat toplu taşımayla ulaşım mesafesindeki okulda girmiştim bende sınava. saat 9'a 5 kala falan sınav yerindeydim. neden bu kadar önemli bir sınav için insan işi riske atar anlayamıyorum. ben ygs'den önceki akşamı hatırlıyorum, erkenden yattım ama gözüme uyku girmiyor. dön, dön uyuyamıyorum, mümkün değil. sabahın 4'ünde sokağımdaki gaz kaçağına polis, itfaiye, ambulans ve igdaş, her birinin ayrı sirenleriyle de baskın yapınca uyumadım, sabahladım sınavdan önce. sırf uyanamam da geç kalırım diye. bunu riske atmamak için uykusuz bir şekilde girdim o sınava.

    kimse kusura bakmasın da, kural konulmuş ise, uyulmalı. 9.45'te kapılar kapanır deniliyor, sınav saatinden yarım saat/bir saat her neyse, öncesinde sınav yerinde olun diye bir dünya uyarı yapılıyor. geç kalan öğrencinin kendi sorunu, kalmayacaktın arkadaşım. kimsenin keyfinden geç kalmayı göze aldığını da sanmıyorum, ama dikkat edeceksin böyle şeylere. sonra 1 dakika yüzünden almazlar. bunu sistem dayatıyor, uymamak ise bireyin sorunu. sınav saat 10'da değil de 12'de yapılsa, yine 1 dakika ile geç kalan olmayacak mı? 9:45 kapılar kapanmasa, 10:01'de gelen olmayacak mı? bu işin sonu yok.

    kaybedecekleri 1 yıllarına üzülüyorum bu insanların. neyse yeni lise mezunu iseler, 1 senelik bir gap year bırakmış oldular. sgk borcuna dikkat!
hesabın var mı? giriş yap