• işçinin, emekçinin hakkını alacak bir dünya inşa etmek için meydanlarda buluşacağımız gündür. nice nice 1 mayıslara.
  • spoiler veriyorum: ahan da böyle olacak!

    üzgünüm ama başımıza çöreklenmiş bu hükümet varken daha iyisini beklemek ütopya.
  • 7 haziran 2015 genel seçimleri öncesinde akp'nin düşman yaratmak ve tabanını kenetlemek için maksimum oranda faydalanmaya çalışacağı 1 mayıs. taksim'e izin vermeyip bunu da öylesine kaşıyarak yapacaklar ki en aklı selim insan dahi çıldırsın da kaos çıksın biz de buradan oy kapalım şeklinde bir strateji izlenecektir muhtemelen. herkesin sağ duyulu olup, trollenmemesi lazım.
  • yasalaşması ve yürürlüğe girmesi büyük olasılıkla muhtemel olan iç güvenlik yasasının deneme sürüşünün yapılacağı 1 mayıs. hani insan yeni bir alet alınca hemen kullanmak ister ya. fotoğraf makinesi alır hemen beşiktaş-kadıköy vapuruna koşarsın, ya da yeni ayakkabılarını hava kötü bile olsa giymek istersin, aha hükümet ve polis de iç güvenlik paketini kullanmak için çocuklar gibi şen bu 1 mayıs'ı bekliyor şimdi. gönül istemiyor ama kim bu 1 mayıs'ta can kaybı olmayacağını bekliyor acaba? hükümet sırf seçim öncesi gerilimi artırmak için bile gazlayıp kudurtacak yine insanları. sonra da pişkin pişkin, işte gördünüz darbecileri diye resmi gazete'ye inanmayan dayı ve kankalarına anlatacak.
  • yaklaştıkça taksim'deki şantiye işleri de başlamış. önümüzdeki ay istanbul'da alan tartışmaları başlayınca "biz de gerçekten çok isteriz ama taksim'in halini görüyorsunuz. orada yapmanız sizin için hiç güvenli değil ki" diyecekler ve taksim'e çıkmaya çalışanlara öldüresiye saldıracaklar. neden? işçinin, emekçinin güvenliği için.

    öyle bir hükümet var ki güvenliğimiz için her şeyi yapabilir. gerekirse öldürür, sakat bırakır, yaralar. ama biz güvende olalım diye yapar. sevdiğinden yani.
  • yurt genelinde sokağa çıkma yasağı uygulanması muhtemel gündir.
  • yine öncesinde her türlü kültürel çalışmanın "örgütleme" adına yapıldığı gün. yine sayısal olarak kitlelerin şöyle çok kişiydik, böyle geçen seneyi çok çok aştık diyeceği gün. ne uğruna? kitlemiz çok büyük, biz çok büyüğüz demek için. belki x meydan yine yasaklanır ve yine o x meydanı zorlayanlar kahraman o x meydan yerine yürünmesi daha kolay olan y meydanı karşı devrimci, sekterci, çakma solcu falan ilan edilir. bizi bizden eden tüm gerekçeler de iktidar tarafından sahneye koyulur. sonrasında x grupla y solcu grup arasındaki tartışmaya döneriz yeniden belki değil mi? yine sokmazsınız x bir grubu y ideolojisi yüzünden vesaire vesaire.

    he tabii 1 mayıs 2015 polis faşizmi yine yaşanacak o belli ama kısır tartışamalarımız yüzünden yine birkaç kişi heba olacak.
  • sendikaların, sol parti ve örgütlerin önemli bir bölümünün 1 mayıs'da taksim'e çıkacakmıyız, çıkamayacak mıyız fetişizmine kapılıp, fabrika ve sanayi havzalarında 1 mayıs çalışması yürütmediği, işçi sınıfına seslenmediği bir yıl olarak hafızalara kazınacaktır.

    1 mayıs'ta taksim'in yasaklanmasının sorumlusu iktidardır ama taksim'i bahane ederek işçi sınıfına seslenmeyen, işçi ve emekçilerin olduğu her yerde 1 mayıs'ın kutlanması çabasını göstermeyenlerin hiçbir sorumluluğu yok mudur?
hesabın var mı? giriş yap