• istifaların neredeyse hepsinin bilişim çözümleri departmanından geldiği durum.

    bu şirketi zora sokar çünkü muhtemelen bazı ekiplerde çalışan kimse kalmayacak.

    bu mevcut projelerin uzun süre durmasına sebebiyet verir.

    işin en zor tarafı da havacılık sektöründe çalışan bilişim personeli sayısı da oldukça kısıtlı. istifa eden kişilerle birlikte sadece kişiler gitmiyor, kurum hafızası da bitiyor. yarıda kalan projelerin tekrar rayına oturması en az bir sene sürer.
  • kişisel tahminime göre hükümet kıdem tazminatını kaldırmak istediği için fırsat bu fırsat demiş kişilerdir. şirket maaşları düşürdüğü için haklı sebeple işten ayrılmış olur ve kıdem tazminatı alırlar. kıdemleri ve maaşları yüksek ise çok sağlam tazminatlar alabilirler.

    edit: birçok yazar mesaj atmış, kıdem tazminatının tavanı var dolayısı ile bir noktadan sonra maaşın yüksekliği farketmiyor diye haklı olarak belirtmişler. doğrudur. fakat kıdem 20 yıl ise yine de fena para yapmaz. ayrıca hükümet planladığı gibi kıdem tazminatını kaldırırsa ileride onu bile alamazlar, o para devlet fonunda çar çur olur gider.)
  • gerçekten şaşırıyorum bazen bilgisiz cahil insanların cesaretine. adam çıkmış kıdem tazminatı alamazlar, bunu yazan ahmaktır diyor.

    arkadaşlar bakın bu dunning kruger sendromunun case study örneğidir.

    firmalar karşılıklı mutabakat olmadan veya ilk imzaladıkları sözleşmede böyle bir durum bildirmediği takdirde çalışanların maaşını onların onayı olmadan düşüremez. bunu yaptığı takdirde işçiye haklı fesih hakkı doğmuş olur.

    yani bu thy’nin maaş düşürme karşılığında sunduğu bir lütuf değil iş kanunu işçiye verdiği kanuni bir haktır. thy’nin yaptığı bir tercihtir. işçiye kıdem tazminatı vermeyi kabul etmek veyahut süreci mahkemeye taşımak zorundadır. bu da avukatlık vekalet ücreti ve yasal faiz gibi ekstra giderler yaratacaktır. zira kıdem tazminatı davalarında kararların çok büyük bir bölümü çalışan lehine alınır.

    ayrıca kıdem tazminatı hesaplanırken çalışanın son sene aldığı maaşı üzerinden hesaplama yapılır. kanuni limitler işten çıkarılma nedeniyle sgk işsizlik maaşı, kısa çalışma ödeneği gibi devlet ile çalışan arasındaki ilişkiyi belirlenirken kullanılır.

    siz siz olun bilmediğiniz konu hakkında ahkam kesmeyin, insanlara ahmak demeyin ki kendiniz o duruma düşmeyesiniz.
  • bu arada ilgili sitede şöyle bir haber var.

    "pandemi ile kemer sıkan thy, irlanda kriket takımı sponsorluğunu bıraktı"

    thy neden irlanda kriket takımı sponsoru olmuş, geçtim kriket nedir ne değildiri irlanda krikette bile dünyanın en başarılı takımları arasında değil. adamların en büyük başarısı 8.'lik. oluyorsan bari ingiltere, avustralya'ya falan ol (belki onların da sponsorudur bilmiyorum) hindistan ve biraz da ingiltere dışında hiçbir yerde sallanmayan bir sporun vasat bir performansa ülkesine sponsor olmalarını cidden anlayamadım.

    cidden paralar ne kadar garip gurup yerlere saçılıyor bu thy'de.
  • ne ahmak yazarlar var. kıdem tazminatı için yapıldığını ve alınacak tazminatı altına yatırarak thy'de yüksek pozisyondaki insanların daha çok para kazanacağını düşünüyorlar. bunu yazmak için bir gün bile çalışmamis bir üniversite öğrencisi falan olmak gerek herhalde.

    öncelikle kıdem tazminatında tavan değerler vardır. yüksek mevki ve kidemdeki insanlar zannettiginiz kadar yüksek tazminat almazlar. dahası normal şartlarda istifa eden personel tazminat alamaz. ancak kurumsal firmalar geleneksellesmis şekilde istifa eden kıdemli personele de tazminat öder.

    hadi bu şahıslar tazminat aldı, altın alsa ne olur. ancak parasını korur. 1 milyon tl'lik altın alsan ne olur, sana aylık maaş mı verir?

    bu insanlar risk alarak prensipleri doğrultusunda bunu yapmışlar. thy açığı kolaylıkla yandaş kadrodan ya da işsizler ordusundan doldurabilir. ayrılanların özel teknik bilgileri ile alakalı durum.

    bana göre ayrılanlar yurtdışında çalışma imkanı olan kişilerdir.
  • maas dusurme hakli fesih sebebidir. istifa edenler tazminatlarini da catir catir alirlar. thy eger calisanlarini dusunseydi, yonetim kurulu ile elif can yetim gibi yuzlerce torpilli ismin maasindan kesinti yapar ya da tumden yol verirdi. emegiyle calisana deger vermezsen adam da hakli olarak ceker gider. kimse babasinin hayrina calismiyor.
  • bir çoğu sendikalı olmayan bilişim personellerinin maaşlarının düşürülmesine tepki olarak gerçekleştirdiği eylemdir. istifa edenler arasında daha iyi maaşlarla bankaların it departmanlarına transfer olanlar, yazılım şirketlerinde işe başlayanlar varmış.

    bt sektörü çalışanlarının eyvallahı yoktur, mutsuz olduğu yerde mutsuz olduğu bir projeyi sürdürmekle isteksiz olabilirler. bu sektörde iyi bir ekip kurmak ve bu ekibi uzun süre bir arada çalıştırmak pek çok fedakarlık ister.
    ayrıca ne yazık ki bir iş yaparken dokümantasyona genellikle önem vermiyoruz ve bu da yeni gelen ekibi okyanusa taka ile bırakıp hadi şuraya git demeye benziyor.
    kaybedilen şey sadece çalışanlar değil çop olan projeler, takım ruhunun azalması, aidiyet hissedilmemesi gibi uzun süreli emek isteyen kazanımlardır.

    umarım gidenler gittiği yerde mutlu, kalanlar da gemiyi sürecek kadar azimli olmaya devam eder.
  • teknik tarafa %50 maaşı 2021 aralık ayına kadar kabul et yada ücretsiz izine ayrıl dediler. eğer kabul etmeyeceksende kıdem ve ihbarı verip iş akdini fes etme hakkı tanıdılar.
    şuanda teknik tarafta %20'ye yakın işten çıkış tahmin nediliyor. teklif ettikleri rakam gerçekten çok acımasızcaydı. kimse yarı maaşla 1 buçuk yıl geçinemez. uçuş ve diğer ekipler hakkında fikrim bulunmamaktadır.
  • 100 tane bilişim çalışanının istifa etmesi?
    telefonumdan thy'ye dair ne varsa siliyorum, yarın öbür gün çok sıkıntılı güncellemelerle başımız yanabilir. zaten hiçbir yere gittiğimiz yok. durduk yere riske girmeyelim.
    ytd.
  • ayrilanlarin cogunlugu teknoloji tarafindan. uzun yillar calisip emekliligi gelenler mart ayinda “biz boyle kriz gormedik” diyerek zaten hak edisini alip ayrildilar. kalanlardan da is bulma umudu tasiyan, kalifiye olanlar yeni yapilan ucret teklifi sonrasi teklifi kabul etmeyerek tazminatlarini aldilar ve bugun ayrildilar. su an hali hazirda sirkette calisan personel ucret kesintisinden dolayi verimli calismiyor, calisamiyor. bu sartlarda yeni calisan istihdam etmek de cok zor cunku bu ucretlere yazilimci getirmek cok zor.

    teknoloji tarafina ozellikle 2016 yilindan beri ciddi yatirim yapilmisti. bu kotu yonetimin sonucunda hepsi heba oldu. teknoloji kismi resmen coktu. yazik oldu. emegi gecenlere tesekkurler.
hesabın var mı? giriş yap