• bıktıran rezalettir. pegasus sağ olsun çağrı merkezini bile ücretli yaptığı için hakkımı buradan ve şikayetvar'dan arayacağım, söz verdiğim gibi:

    https://twitter.com/…ver/status/1294273983622389760

    bu tweet'i atmadan 2 gün önce pegasus'un twitter hesabına özel mesaj atıp durumumu anlatmıştım:

    - 12 ağustos'ta uçak bileti almaya yeltendim, 383 lira 50 kuruş tuttu.
    - önce bkm express'le encard'ımı kullanarak bir ödeme yapmak istedim. hata verdi.
    - "ya bkm express'te, yahut enpara'da hata var herhalde" diye düşünüp, aynı ödeme ekranında normal kredi kartı girişiyle iş bankası kartımdan ödeme yaptım.
    - ödeme başarılı oldu, biletimi aldım ama içime bir kurt düştü, encard'ımın harcama listesine bakınca bkm express ödemesinin aslında başarılı olduğunu gördüm.

    dediğim gibi, bu durumu hemen özel mesaj yoluyla pegasus'a yazdım. gelen cevapta 1 gün bekleyip pegasus'un sitesinden talep oluşturmamı önerdiler. öyle yaptım.

    o günden beri bekliyorum, arayan soran yok. iki kartımdan da ödeme çekildi ve ikisinin de kaydı bende kabak gibi göründüğüne göre onlarda da kabak gibi görünüyor olmak zorunda. üstelik hata veren (ama yine de gerçekleşen) ödemenin ekran görüntüsünü, ki ödemenin id'si de görünüyor, onlara yollamama rağmen neredeyse 2 haftadır üç maymunu oynuyorlar.

    "ali sabancı kazandığı paraları böyle mi kazanıyor" diyeceğim, saçma olacak, biliyorum. ama gerçekten merak ediyorum bu kadar net bir durumun çözülmesi için ne bekleniyor?

    bu arada hatayı bkm express'in üstlendiğini de belirteyim - üstelik onlara ulaşmamıştım bile. şöyle oldu: geçen hafta (16 ağustos) bkm express'ten bir telefon geldi, "ödeme hatası bizden kaynaklanmış, size n11'den indirim kuponu hediye etmek istiyoruz" dediler. "eyvallah" dedim, bir de özellikle durumu onların da pegasus'la paylaşmalarını istedim ki benim iade sürecim hızlansın. yok öyle bir dünya tabii - pegasus hala sessiz, pegasus hala suskun, pegasus hala benim paramın üstünde yatıyor.

    bkm express'in hatayı üstlenmesi, sorumluluğu pegasus'tan almıyor bu arada. çünkü hata bkm express tarafında gerçekleşmiş olsa bile şu anda 2 defa 383,50 liralık ödeme pegasus'un hesaplarında duruyor. iadeyi yapma sorumluluğu pegasus'a ait. bkm express'le aralarında ne olacağı beni ilgilendirmiyor. ben paramı istiyorum.

    özetle:

    1. pegasus'un bilet alma ekranında benden iki defa ücret kesildi.
    2. pegasus'a aynı gün olayı iletmeme rağmen 10 gündür ses seda çıkmadı.
    3. bu süreçte bkm express hatayı üstlendi ve hatanın varlığı da tescillenmiş oldu.
    4. buna rağmen pegasus iade yapmayı reddediyor.

    sözümü tuttum, buraya yazdım çünkü artık hakkımızı aramak için başka yol bırakmıyorlar. illa twitter'dan, ekşi'den, şikayetvar'dan yazmamız lazım. bıktım ya.
  • bir müşterinin detaylarını belgelediği ilgili şikayetine bunca zaman dönmemek hangi mazeretle olursa olsun normal bir durum değil.
    ben pegasus yetkilisi olsam derhal durumu inceler hatayı düzeltir ve özgün bir özürle gönül alırdım.
    bunu beklemek çok mu ayıp ülkemizde? böyle basit bir sorunu bile gideremeyen firmaya nasıl güvenelim canımızı teslim edelim.
    insanın sabrını tüketen, nefesini daraltan türden rezalet. geçmiş olsun.
  • pegasus'un para iadesi yaparak çözüme kavuşturması gereken rezalet. tabii bununla kalmamalı, yazar arkadaşın yaşadığı mağduriyet için de bir jest yapması gerekir.
hesabın var mı? giriş yap