• şu trenin yıllardır çektiği çile nedir arkadaş? doğu marmara bölgesini, 3 şehri birbirine bağlayan en güzel, en kolay, en güvenli ve en ucuz ulaşım hattının yıllardır çektiği çile nedir?

    marmaray projesi kapsamında yenilenen raylar ve istasyonlar sebebiyle uzun seneler boyunca hizmet veremedi. tam özledik, geri döndü derken kalkış istasyonunu gebze'ye taşımak nedir? haydarpaşa'dan kalktığı zamanları hatırlayan arkadaşlar bilirler ki bu treni kullanan vatandaş sayısı öyle çoktu ki hınca hınç ayakta bile 2 saat 40 dk boyunca seyahat edilirdi. her gün, 2 saat arayla seferi olurdu üstelik.

    marmaray devreye girdikten sonra günde 4 seferle yeniden açıldı. üstelik adapazarına bile girmedi tren uzun süre boyunca. arifiye'ye kadar gidip oradan adaray (sakarya şehrinin banliyo hattı olur kendileri) ile adapazarı gara gidiş icadı çıkmıştı. bir sürü tepkiler sonunda tren yeniden adapazarına girdi geçtiğimiz aylar neticesinde. adaray banliyo istasyonları şu an kaderine terk edilmiş durumda üstelik.

    şimdi de pendik-adapazarı arasında çalışan güzel bölgesel trenimizin güzergahını gebze-adapazarı olarak değiştirmişler. çalışan, işleyen sistemleri dürtüp dürtüp bozmakta üstümüze yok anasını satayım. şu treni kullanıyoruz işte, bi rahat bırakın ya.
hesabın var mı? giriş yap