• aykut kence evrim konferansı -akek-, 18 şubat 2018 de 12. si düzenlenecek olan, evrim ve evrim teorisi kavramlarını halka, öğrencilere açıklamak amacıyla gerçekleştirilen konferanstır.
    oodtü biyoloji ve genetik topluluğu ,evrim ağacı üyelerinin emekleriyle gerçekleştirilen bu konferans bir öğrenci oluşumudur.

    apolitik ve şahsi inançlardan bağımsız olup, güncel bilimsel verilerle zenginleşen türkiyede ve dünyada önemli çalışmalara imza atmış bilim insanlarının buluşmasıyla her yıl ilerleyen ve gelişen bir konferanstır.

    bu adresten ön kayıt yapılabiliyor
    http://odtuakek.org/kayit/

    bu sene sunum yapacak konuşmacılardan kesinleşenleri şöyle;
    çağlar akçay:
    lisansını psikoloji ve biyoloji alanlarında odtü'de , yüksek lisansını psikoloji alanında ıowa university'de ve doktorasını psikoloji dalında hayvan davranışları üzerine university of washingtonda yapmış olup güncel olarak hayvan davranışları üzerine çalışmalarını yürütmektedir.

    david begun:
    genetik ve mikrogenle entegre popülasyon biyolojisi alanından ilerlemiştir , güncel olarak moleküler evrim ve popülasyon genetiği üzerine çalışmalar yapmaktadır

    dr.irem sepil
    lisansını moleküler biyoloji ve genetik bölümünde boğaziçi üniversitesi'nde yaptı.
    ucla'da ağaçların yok olmasının kan yoluyla bulaşan parazitlerin yayılımı üzerindeki etkileri ile ilgili araştırma yaptı.kuş bilim alanında çalışmalarını sürdürmektedir

    fyodor kondrashov:
    lisansını biyoloji ve ekoloji üzerine simon's rock üniversitesi'nde gerçekleştirdi.ncbı ve nıh 'de araştırma görevlisi olarak çalıştı. masterını popülasyon biyolojisi üzerine davis'de yaptı.doktorasını biyoloji alanında uc san diago'da yaptı. biyoenformatik&genomes programında grup lideri olarak crg'de ,ispanya'da ıcrea'da araştırma profesörü olarak çalıştı.evrimsel genetik üzerine çalışıyor.

    tobias lenz:
    max planck enstitüsünde evrimsel biyoloji alanında çalışıyor.

    prof.dr.mahinur akkaya :
    lisansını odtü kimya'da , masterını ve doktorasını ohio state üniversitesinde kimya ve biyokimya alanlarında gerçekleştirdi. biyokimya alanında çalışmalarına devam etmektedir.

    prof. dr.douglas futuyama:
    evrimsel biyoloji alanında çalışan bilim insanlarının ismini sıkça duyduğu, bitki-böcek etkileşimleri üzerine çalışan bir bilim adamıdır. abd'deki michigan üniversitesi'nden lisans derecesini aldıktan sonra yüksek lisans ve doktora ünvanlarını 1969'da michigan üniversitesi'nden kazanmıştır. 1979'da ilk evrimsel biyoloji ders kitabını yayımlıyor. dünyanın pek çok yerinde ders vermiş ,kosta rika'da tropikal çalışmalar organizasyonu'nda tropikal ekoloji ve evrimi eğitiminde aktif rol almış biri.

    dr. chris illingworth:
    cambridge üniversitesi genetik bölümü mezunudur. uzmanlık alanında sayısız yayınlara sahiptir ve tanınmış ulusal ve uluslararası hakemli dergilerde yayımlanmıştır. popülasyon genetiği,evrim ve patojenler ile ilgili çalışmaları vardır ve bunlara ilgi duyar.

    tom gilbert :
    evrimsel biyologdur. oriel koleji'nde (oxford üniversitesi'nde),arkeoloji bölümü'nde ve yeni kolej'de d.phil(doctor of philosophy) ba derecesi aldı. daha sonra arizona üniversitesi'nde ekoloji ve evrimsel biyoloji bölümü'nde doktora sonrası bir araştırmacı olarak çalıştı.şu an da danimarka'nın kopenhag tarihi müzesi'nde paleogenomics profesörü ve kopenhag üniversitesi'nde coğrafya mühendisliği merkezi üyesidir.

    andrew j. spiers :
    abertay üniversitesi'nde bilim,mühendislik ve teknoloji okulu(set)'nda moleküler ve çevresel mikrobiyoloji'de okuyor. bölüm için lisans eğitimi alıyor ve 2016-2017'de başlayan yeni bsc (hons) çevre bilimi ve teknolojisi (est) programının lideri.

    lionel cavin:
    isviçre'de biyolojik çalışmalar yapmış ve doktorasını paris vı üniversitesi'nden gelen fosil bir balık ile yapmış. daha sonra fransa esperanza'daki dinozor müzesi'nde post-doc yapmış. 2006'dan bu yana,cenevre müzesi'nde jeoloji ve paleontoloji koleksiyonlarını yürütmekte.
  • diğer 11 inde anlayamadıysanız bence çok da şeyapmayın.

    not: arkeolojispor
  • maymunların neden hala insan olmadığını açıklayacaklar. kesin bilgi. yayalım.
  • sunumların yanı sıra gönüllü rehberler eşliğinde tabiat tarihi müzesine turlar düzenlenen konferanstır. 1968 yılında açılan müze, kuruluşu sırasında fransa tabiat tarihi müzesi ile yakın ilişkiler sonucu aldığı destek ile türkiye’nin uluslararası standartlara sahip ilk ve tek doğa tarihi müzesi olmuştur. ülkemiz ve dünyanın çeşitli yerlerinde çıkarılmış birçok fosil maden ve kayaç örneğini bünyesinde barındıran müze oldukça zengin bir koleksyona sahiptir.
  • heyecanla beklediğim ve -umarım- gideceğim konferanstır. geçen sene katılmıştım, sunumların kahir ekseriyeti oldukça ilgi çekiciydi. özellikle hasan galip hoca'nın evrimsel psikoloji üzerine sunumu topyekun harikaydı. fakat, ısrarla talep etmeme rağmen akek yöneticileri neden bu harikulade sunumdan diğer insanları mahrum bırakıyor, anlamıyorum.
  • katılımcıların muzsuz ve smokinsiz alınmadığı konferans.
hesabın var mı? giriş yap