• http://www.hurriyet.com.tr/…em/13188960.asp?gid=229

    dtp'nin kapatılma kararının protestosu sırasında yaşanmış olaylardır. olaylar sırasında silah, balta ve satır gibi araçlar kullanılmıştır.

    (bkz: allah sonumuzu hayır etsin)
  • dtp taraftarlarının çevreye-çevredekilere zarar vermesi ne kadar yanlış ise galeyana gelip sopalarla,baltalarla , silahlarla onlara saldırılması o kadar yanlıştır.
    herkes daha dikkatli ve düşünerek hareket etsin, bu ülkeye yazıktır.
  • bu olayları recep tayyip erdoğana bağlamak siyaset bilgisinden uzak olmaktan ziyade art niyetlilik ya da cahilliktir. unutmayın ki kürt sorunu hep vardı biz onu görmezden geldiğimizdede kendiliğinden yok olmuyor. bu ülkede 10 binlerce insan bu sorundan dolayı hayatını kaybettiğinde tayyip erdoğan pek da aşina olduğumuz bi yüz adını duyduğumuz bir isim bile değildi. şimdi bir adam çıkıp bu sorunu çözmeliyiz dediğinde bütün sorunun vebalini bu adama atmak insafsızlıktır.
  • ve korkulan oldu: vurucu cümle. kurucusu olduğunuz gerçeklikle bizleri hesaplaşmaya mı davet ediyorsunuz. makbul vatandaşı huzursuz eden sözde vatandaş. yahu omurgalı olun, olan bitenin parçasısınız, iş bu raddeye varınca el çabukluğuyla kendinizi dışsallaştırmakla olmuyor. kalemlerinizden dilinizden nefret, kan damlıyordu, aniden mi gerçekliğe vakıf oldunuz. ayrımsız, hepimiz altında kalırız bunun. mutedil, itidale davet eden dil şimdi tedavüle çıkıyor. dtp’nin kapatılmasının da açılımın organik parçası olduğu gerçeğini dillendirin. endişeliyim, 1993-95 dönemine doğru tedricen hareket halinde olmamızdan.
  • olayların çıktığı bölgeye yakın mahallelerde yaşayan insanlar olarak çoluk çocuk tüm akşam göz yaşartıcı gaz etkisinde aksırıp tıksırmamıza neden olan olaylardır.

    bomba rap şeklinde geliyor a dostlar; evden çıkmaya korkacağımız günler yakın.

    bu hale de geldik.
  • adam elinde taşla sopayla üzerine geliyorsa kendini korursun ve bu spontane gelişir. daha sonra yapacağın şey ağır sanayi hamlesiyle o saldırganları kovalamak değil, devletin kolluk kuvvetlerine haber vermektir. saldırganın peşinden saz arkadaşlarını toplayıp elde baltalarla suçlu kovalamak da suçtur, saldırganlıktır. sivil halkın böyle bir yetkisi yoktur. elde taş sopayla cam çerçeve indiren adamı baltayla, silahla kovalayan adam en az onun kadar suçludur. adama bak, "türk milleti"nin şerefi ve cesaretini sokakta devletin kolluk kuvvetinin görevini üstlenmesine bağlıyor. yarrağım, hukukun doğru düzgün işlese türk milleti-kürt milleti-x milleti demeden elinde baltayla insan avına çıkmış herkesi yargılar, sen de bir millete atfettiğin amdan götten üretilmiş üstünlük kıstaslarınla kalakalırsın. kaldı ki bunun "millet" ile ne alakası var hanzo? ama olmuyor, olamıyor; kolluk kuvveti cam çerçeve indirenlerin peşindeyken kaplan kesiliyor, cam-çerçeve indirenleri kıtır kıtır kesmeye, sokak ortasında vurmaya kalkanlara şefkatle yaklaşıp yatıştırmaktan başka hiçbir yetkisini kullanmıyor. sen de muhsin'in dediği gibi "önceden sürülmüş tarlalar"ın başakları olmaktan öteye gidemiyor, toplumsal hassasiyetlermiş, mal-mülk korumakmış, kolluk kuvvetine yardım etmekmiş gibi türlü bahaneyle bilmeden paramiliterliğe ilk adımını atıyorsun. boşuna tehditler havada uçuşmuyormuş kardeşim, hakikaten bu millet sokaklara bir dökülürse kürt nüfus artışı da durdurulacak, kıçınıza yakacağınız kınaları bulmakta da zorlanacaksınız.
  • tekrar anlatıyorum, çünkü gerizekalılar var, anlamıyorlar, anana-bacına yapılsa görürümcülükten öteye gidemiyorlar.

    üzerine saldıran adamdan korunmak, ona engel olmak için fiili eylemlerde bulnumak meşru müdafadır. ardından kahveden adam çağırıp örgütlenerek polisçilik, jandarmacılık oynamak, sokaklarda baltalarla, silahlarla insan avına çıkmak meşru müdafaa değildir, suçtur. (bunun sonucunda haksız tahrik vardır denir mi bilmiyorum, lakin bildiğim kadarıyla haksız tahrik de suçu tamamen ortadan kaldırmamaktadır.) sokaklarda mala kastetmiş adamları kovalayıp yargılamadan cezalandırmaya kalkmak normal geliyorsa size, hangi karanlık örgütlenmenin adamıysanız oraya doğru siktirin gidin. camı çerçevesi indirilen adam buna engel olmak için hareket edebilir. arabasının yakıldığını gören adam bunu engellemeye çalışabilir. ancak cam çerçeve indikten sonra ona saldıran çapulcuyu elde baltayla kovalamak, yakaladığında intikam duygusuyla yargı organı gibi davranıp cezalandırmaya çalışmak da aynı kanunlara göre suç teşkil eder. bir [kızıl]elma kurdu kadar zekaya sahip isen bunu anlamaman normaldir, üzülme.
  • sözlükteki yorumlarıyla içimizi rahatlatan olaylar. biri çingenelermiş diğeri zaten kürtler. ohh valla, zaten patagonyanın arka sokaklarında oluyor olaylar da herhalde. bu manyaklık bize ne zaman duhul etti, havasından mı suyundan mı, yoksa hep orda mıydı, nedir anlamadım gitti. birileri basın açıklaması yapıyor, demokratik yollarla hakkımızı aramaya devam edeceğiz diye, ardından demokratik demokratik araba yakmaya çıkıyor, diğer taraftan birileri satırlarla hatta silahlarla sonuçlarının ne olacağını yıllar evvel gördüğümüz saldırılarda bulunuyor. burada bazıları birini öbürü diğerini savunuyor, birileri de çingenler kürtler edebiyatı yapıyor, siz nasıl manyaklarsınız diye çırpınıp deliren kimse yok neyse ki. herkes halinden, durduğu köşesinden, yıkanmış gıcır gıcır beyinlerinden memnun. yarın başkalarının yanmasına, diğerlerinin vurulmasına neden olabilecek olayları büyük bir azimle savunmaktan haz duyuyor.
    ne zaman bu manyak ruh halinden kurtulup adam gibi konuşa tartışa sorun çözeceğiz biz bilmiyorum, hiç olmayacak herhalde bu. ne o demokratik hak ne öbürü meşru müdafaa. hepsi nefret, hepsi gerizekalılık, hepsi basiretsizlik, hepsi piyon olmanın, aptal olmanın, küçük olmanın sonuçları. akıl, yalnızca akıl gerek bize.
hesabın var mı? giriş yap