• bugüne kadar elde ettiğimiz en iyi fotoğrafları şunlar olan plüton'un, 50 metre çözünürlükle fotoğraflarının çekileceği olay.

    50 metre çözünürlük ilk anda az gelebilir, ancak google mars görüntülerinden çok daha iyi olacağı anlamına geliyor, plüton'un yüzey durumu ile ilgili çok ayrıntılı bilgilere sahip olacağız.
  • daha epey yolu var ama uyku modundan çıkarmışlar.
    http://www.aljazeera.com.tr/…w-horizons-uyandirildi
  • 10 senedir bu günü bekleme merakı, bazen en sıkıntılı anlarımda benim kurtarıcım oldu..

    dünyanın yapay sıkıntıları, insanların kaprisleri.. bitmeyen işler, parasızlık, yürümeyen trafik.. haksızlıklar, adaletsizlikler daha hepsi..
    bunalıp sıkıldıkça kafayı yukarı çeviriniz. gökyüzüne.. pazar günü güneşli ise öğleden sonra balkona çıkın, parçalı bulutlar en güzeli, akıp geçiyor yumak yumak, masmavi gök denizinin içinden pamuk pamuk.. kimi de yükseklerde.. daha bir karizmatik ve tül tül.. pes'de ibram ile gol atmaktan gına geldi diyenlere iyi bir seçenek..

    gece bina aralarından görebilirseniz ay'a bakın.. sabaha karşı çoban yıldızına karşı yakın bir sigara.. sigara içmiyorsanız sallama çay, kahve yapın.. çok bunalıyorsanız eğer ay, venüs kesmez.. daha ilerisine bakmaya çalışın, ışık kirliliği var gerçi ama olsun.. olmasa da arka gezegenleri göremeyeceğiz, hayal edecez.. ibret alınacak çok şey vardır diye ayetler var.. kimi mağara girişine ağ yapan örümcekten, kimi de güneş sisteminin derinliklerinden ibret alacak.. biz ahir zamanız, ve 2014 bitmek üzere..

    plüton da derinde bir yerlerde.. hatta en derinde.. pitcairn adaları gibi, mariana çukuru gibi..

    insanların şerrinden önce allah'a sonra plüton gezegenine, pitcairn adalarına ve mariana çukuruna sığınırım..

    firavundan allah'ın adıyla kızıl denize sığınan musa peygamber de olsa neticede bir kuldu. ve duası kabul oldu.. siz de sıkıntılarınızdan, bu pis dünya'nın şerrinden uzaklaşmak için en uzağı hayal edin.. en uzaklara new horizons vakıf olacak yakında önümüzdeki yaz.. sahur'da dünya kupası izler gibi, nasa sitesi takip edecez.. zevkli olacak..

    ben plüton'dan gelenin derdindeyim.. soyutladım kendimi alemden, asosyal oldum piskopat bu itne desinler ak..

    neyse..
  • bana ezilenlerin gezegeni plüton'u yakından tanıtacağı için daha şimdiden heyecanla bekliyorum bu olayı. 2006 yılında fırlatılmış, hala dolanıyor divane aşık gibi uzayın bir yerlerinde. işin mühendislik kısmına mı hayran olayım, azim kısmına mı bilemedim.
  • sabırsızlıkla beklediğim güzel olay. nasa afacan plüton'un yüksek çözünürlüklü fotoğraflarını flyby'la aynı gün içinde paylaşmayı düşünüyormuş.

    hadi bakalım, yörüngeniz net olsun.

    edit: km km takip için;

    (bkz: #53028634)
  • https://www.facebook.com/…videos/10153372389335833/
    national geographic üzerinden izlenilebilecek olan heyecanlı olay.
  • gerçekleşeceği tarih 14 temmuz'dur. hatta sitesinde geri sayım bile vardır.
    1000 kbit hızında iletişim sağlayabiliyormuş şuan dünya ile bu da saatte en iyi ihtimalle 3.43 megabyte aktarılabiliyor demek. iletişim süresi ve kalitesine bağlı olarak görüntülerin alınması biraz zaman alabilir kanımca.
  • dört gözle beklenen tarih. bu arada plüton'un yüzeyinde metan gazı bulunmuş. heyecanlı.

    http://www.nasa.gov/…pluto-and-charon-sunrisesunset

    https://www.youtube.com/…jwfarvyzc&feature=youtu.be
  • insanlık tarihi ay'a adım atmak kadar önemli olduğunu düşündüğüm olay.

    new horizons (yeni ufuklar) güneş sistemini terketmeden önce belli bir süre boyunca plütonu ve uydularını inceleyecek. şuan plüton hakkında tahminden öteye gidemeyen verilere sahibiz. insan gerçekten heyecanlanıyor. ayrıca ek bir bilgi de vereyim, yeni ufuklar'ın içinde plütonu keşfeden bilim adamı (clyde tombaugh)'nın küllerinin bir miktarı da bulunuyor.

    hep birlikte bekleyip göreceğiz. son 12 gün.
  • özellikle son dönemlerde bayağılık seviyesi artmış ve yavanlık bakımından hız tanımayan yaşantımın içerisinde, önümüzdeki ilk iki hafta boyunca beni derinden etkileyecek ve bir o kadar da heyecandan ufuklara çıkaracak hadisedir. öyleki ilk kaynaktan görüntüleri telefonuma arkaplan olarak ayarlamayı bile düşündüm. bir an önce gelsindir.
hesabın var mı? giriş yap