• kaza anının görüntüsü

    görsel

    görsel

    görsel

    kazanın adresi kocaeli karamürsel
    hafif ticari aracın içerisinde 20 yaşında 3 genç kız var...
    aracı ayşegül yılmaz kullanıyor..
    yapılması imkansız bir şey yapıyor..
    akan trafikte u dönüşü yapmaya çalışıyor..
    hem de sağına soluna bakmadan..
    hızla gelen tanker araca çarpıyor
    şoför ayşegül yılmaz ile arkadaşları feyza gökgün ve miray kesici hayatını kaybetti
    hayatının baharında 3 genç kız yitip gitti..
    tankerin şoförü gözaltında..
    tahminim yarın adliyeden serbest kalır..
    zira o tanker frene basmakla durmaz..
    trafiğe çıkacak genç kadın arkadaşlarıma da bir tavsiyede bulunmak istiyorum...
    trafikte hata yapma şansınız yok...
    ilk hatanız aynı zamanda son hatanız da olabilir..

    edit: mesaj atıyorsunuz..
    erkeklere de tavsiyede bulun diye
    cinsiyetçilik olarak algılansın istemem...
    şu hatayı bir erkek şoförün yapması imkansıza yakın..

    edit2: tanker şoförüne de hızdan dolayı kusur bulanlar var..
    tanker dediğiniz araç frene basınca durmaz..
    çarpınca da duramıyor zaten...
    altınızdaki küçük araçlarla karıştırmayın...
    bu da aklınızın bir köşesinde dursun

    edit3: tanker sürücüsü tutuklanmış..
    ne suçu varsa artık
    --- spoiler ---
    kocaeli'nin karamürsel ilçesinde tankerin ışıklı kavşakta dönüş yapan hafif ticari araçla çarpışması sonucu 3 genç kızın hayatını kaybettiği kazaya ilişkin tanker sürücüsü tutuklandı.
    --- spoiler ---
  • %100 hatta %1000 hatalı olan, ticari aracı kullanan kişide. tır şoförünün en ufak bir kusuru yok. yakında değil hemen serbest bırakılması gerek zira kendi yolunda normal bir şekilde seyir ederken aniden önüne çıkan bu gerzeğin aracına çarpmaması için mucizeye ihtiyacı var.

    olan bu salağın kullandığı araçta yolcu olarak bulunan diğer 2 kişiye olmuş.

    edit: tırın olduğu kesimden bir görüntü gelmediği sürece tırın kırmızıda geçtiğini var sayamayız. ani fren yapması da kurtarmaz zira arkasındaki trafiği tehlikeye atar ki her halükarda o araca çarpacaktı. şunu diyebiliriz hızı ışıkta duramayacak hızda olabilir ki burada sarı ışıkta geçtiğini varsayabiliriz (diğer tarafın ışıkları ile eş zamanlı çalıştığını düşünürsek)

    araçta ölen yolculara allah rahmet eylesin.

    edit 2: tankerın hızı normal seyirde bile olsa ışıklarda kırmızı yanmadan geçiyor (normal) ve o düşük hızda bile gitse o tonajdaki bir aracın çarpması ile o ticari araç yine pert olacaktır ki o araçların ne kadar güvenilmez ve kağıt yığını olduğunu biliyoruz.
  • ah be kızım, hadi motosiklet olsa gözünden kaçar, küçük araba olsa görmezsin diyeceğim de; koca tankeri görmemek de imkansızı başarmak demek. dönüşlerde en temel kural olan yön kontrolü yapmayınca sonuç kaçınılmaz oluyor.
  • sözün bittiği yer intihar gibi kaza ,kendilerine allah'tan rahmet ailelerine sabırlar diliyorum
  • en sağ şeritten kırmızı yanacakken trafiği durdurup u dönüşü yapmak da ne bileyim..
  • hafif ticari aracı kullananlar hatalı. u dönüşünün olmadığı yerden dönmeye çalıştığı gibi çevre kontrolü de çok zayıf. görsel mavi renkli tabela net şekilde düz gidebilir ya da sola dönebilirsin diye belirtiyor. yani u dönüşü yapamazsınız. ekstra bir de u dönüşü yasaktır tabelası konmasına lüzum yok. hele ki yer çizgilerinden de anlaşılacağı üzere bunu sağ şeritten hiç yapamazsınız.

    ama kamyon şoförü de bu kaza neticesinde cezaevine girebilir çünkü o da kusurlu.

    meskun mahal olduğu ve ışıklara yaklaşıldığı için hız sınırı kamyonlar için max 50 kilometredir. görsel görsel o tabelaları da kamyon şoförü ne de olsa radar yok diye umursamamıştır. kırmızı ışığa yavaş ve dikkatli şekilde yaklaşılması gerektiği ve tehlikelere karşı uyarmak için öncesinde bir sarı ışık daha konmuş görsel ama kamyon açık ve net şekilde kırmızı ışığın yanacağını görmesine rağmen hiçbir şekilde hızını azaltmadan çok hızlı şekilde geliyor ve kırmızı ışıkta geçerek hafif ticari aracı altına alıyor. her ne kadar duramam diye selektör yapıp uyarmaya çalışsa da durabileceği bir hızda seyretmek de kamyon şoförünün sorumluluğuydu. mahkemede de ben selektör yaptım ama diye yırtamaz hatta fren bile yapmadığı için işi zor.

    "burada kamyonun hiçbir kusuru yok, dümdüz yolunda seyrediyor" "kamyon bu duramaz" diyenleri de hayretle okuyorum. arkadaşlar kamyon dediğiniz tren ya da tramvay değil bu. karayolu taşıtı ve kurallara uymakla mükellef. 40 ton yüklü bir kamyon günümüz standartlarında 80km/h ile seyrederken 40 metre içerisinde tamamen durabilmeli * ki bu kamyon ışığın kırmızıya döneceğini çok daha uzak bir mesafeden gördü ama siz böyle böyle kamyonculara cesaret vere vere ölümlere yol açıyorsunuz. yine tabii ki kamyonların böyle durumlarda duramayabileceğini de hesaba katarak aracınızı sürün ama kamyoncuları da aklamaya çalışmayın.
  • yanlış görmüyorsam eğer gençlerin bulunduğu araç en sağ şeritten, sarı ışık yanarken, dikkatsiz bir şekilde ve hızla sola dönüş yapıyor. tanker selektör yapıyor hatta "napıyorsun" gibisinden. öyle sanıyorum ki hatalı olan taraf ne yazık ki genç arkadaşlar gibi görünüyor. tabii videodan gördüğüm kadarıyla tanker de olması gerekenden hızlı gidiyor. çok üzücü, genç yaşta yaptıkları hata hayatlarına mal oldu.
  • (bkz: doğal seleksiyon)

    ekleme: gelen küfürlü mesajlara ve girime referans vererek giri yazan aşağıdaki dangalaklara istinaden bunu yazdığım için küfür etmeniz veya lanet okunmanız sizi vicdanlı ve merhametli yapmaz arkadaşlar.

    ilk husus bende araç sürücüsüyüm ve on beş yıllık ehliyetim var. işim gereği çok yolculuk yapıyorum ve bu tip yollardan çok geçtim. tırı bıraktım çarpan normal araç veya motosiklet olsaydı kendi canlarını bıraktım alakasız birilerinin sağlığını ve canını tehlikeye atmış olacaklardı. tır şoförünün yerinde bende olabilirdim. öyle yola atlayan çok gördüm. artık az çok yolda bu tip salakça hareket ihtimalinini tahmin edip ona göre önlem alıyorum. ölenler şükür kendi hatalarının bedelini başkasına ödetmediler. araçlarında öyle büyük yapısal bozulma oluşturacak hasar olmamasına rağmen ölmeleri kemer takmadıklarını da gösteriyor. buna rağmen yaşasalardı ilerleyen zamanda aynı hatayı yapacaklardı. böyle dikkatsizce araç kullanan birinin düzeleceğini sanmıyorum.

    ikinci husus bu tip haberlerde ölenlerin genç olması, kadın veya erkek olması bu hatayı hafifletmez ve yakınları harici üzülmeyi gerektirecek durum değildir. muhtemelen yakınları keşke böyle yapmasalardı diyordur. ama gel gelelim vicdan pornocuları anasından babasından daha çok üzülmüş gibi yapıyorlar.

    bakınızı yazma motivasyonum bu. böyle salaklıklara ve hatalara üzülmekten ziyade yaşayanlar olarak ders çıkarırsak daha olumlu olur. ayrıca ölenlerin yaşlarına veya cinsiyetlerine bakarak üzülmek saçmalığın daniskasından başka bir şey değildir.

    her doğru her yerde söylenmez evet ama benim açımdan bakınca; dokuzuncu köyden kovulalı çok oldu. ekşi sözlük köyünden kovulsam bana koymaz.
  • allah rahmet eylesin. hatalı mı, evet ama yine de çok üzücü. hatanın bedelini canıyla ödemek çok kötü bir şey.

    diğer yandan tır şoförüne de çok yazık. hatası olmasa bile insan öldürmüş oldu. bunun psikolojik boyutu çok kötüdür.

    kurallara uymak lazım.
  • tankeri kullanan şoförün suçsuz olduğu kazadır. orta şeritten kontrolsüz bir şekilde diğer yola atlamak hangi mantıkla nasıl açıklanır bilmiyorum. keşke ölmeselerdi de diğer aracın sürücüsü mahkemelerde sürünseydi. sürücü hariç diğer iki kişinin ailesine sabır diliyorum
hesabın var mı? giriş yap