• kostek olan halka? ilaclarinizi uzaylilara satiyorsunuz. bu maldan bir de ilac alan maalesef insanlar var. yurt disindaki gibi ilaclar keske supermarketlerde satilsa da bu bakkallardan kurtulabilsek. zaten bir tane asagari ucretli okuma yazma bilen birini koyup gidip bedava paranin tadini cikariyorlar bir de ustune miting yapiyorlar.

    bir ustteki sevgili halksever eczacimiz, halk bize kostek oluyor diye yazmisti silmis. hayir sanki halki gordukleri var da bir de kostek oluyormus. mars'a eczane gonderecekti arkadas engel olduk sanki.
  • şahsımı temsilen kalfamın katılacağı mitingtir.
    şaka şaka, avukatım. stajyerimi dolu tehlikesi nedeniyle arabamın üzerine yatırdığım için katibim katılacak
  • merak ettiğim bir konu niye pazar günü miting yapıyorusunuz ? özellikle pazar kapalıyız mantığı ile mi şeçtiniz ? zaten eczanede durmuyorsunuz arkadaşlar.
  • bence türkiye'de taksicilerden sonra en büyük lobi grubu eczacılar.

    çünkü süpermarketlerde bugüne kadar ilaç satılmayışının mantıklı bir sebebi yok.
  • "ilaçta beyaz çığlık

    eczacılar ülke çapında, vatandaşın doğru, güvenilir ilaca erişimini sağlamak ve halk sağlığının korunması için canla başla çalışıyor. ancak bu özverili çabanın karşılığında, ülkeyi yönetenlerden alınan karşılık, kaderine terk edilme oluyor. eczacılar yıllardan bu yana sistematik bir göz ardı edilme, duymazdan gelinme, yok sayılma politikasının muhatabı olmuş durumda. bunun kamuoyuna da yansıyan en net örneklerinden birini pandemi sürecinde görmüştük. eczacılar salgınla mücadelede hayatlarını kaybederken, 77 meslektaşımızı ve 24 eczane teknisyenimizi yitirmişken, sağlık bakanlığı’nın oluşturduğu bilim kurulu’na dahi davet edilmemişlerdi. maalesef mesleğimize olan bu tavrın bugün de sürdüğü reddedilemez bir gerçek olarak karşımızda.

    şunu net olarak ifade etmek ve bir hakkı teşekkür ederek teslim etmek gerekiyor. bugün sağlık sistemi siyasi iktidarın bunca beceriksiz ve hatalı politikasına rağmen hâlâ bir şekilde ayaktaysa, bu hekiminden eczacısına, tüm sağlık emekçilerinin olağanüstü özverisi sayesinde. ancak vaziyet iyiye gitmek bir yana, iktidar eliyle daha da kötü bir hale sürüklendiği için kimsenin daha fazla dayanacak gücü de kalmadı.

    eczaneye reçetesiyle gelen her dört vatandaştan biri çıkan fiyat farkı nedeniyle ilacını alamayacağını ifade ediyor. bu bir neden sonuç ilişkisi aslında. erdoğan ve partisi ekonomiyi batırdı, türk lirası’nın değeri ise tarihi dip seviyelerde. ilaç sektörüne gerekli destek verilmediği için ilaçta da dışa bağımlıyız. artan ilaç fiyatlarıyla birlikte devletin karşıladığı tutar da giderek azalıyor. bu yetmezmiş gibi ithal ilaçlar için belirlenen sabit avro kuru ile yıl içindeki güncel kur arasındaki makas o denli açılıyor ki firmalar ilaç göndermemeye başlıyor. içinde kanser, diyabet, tansiyon gibi kronik hastalıklarda kullanılanların da olduğu 700’e yakın ilaç piyasada yok. halk sağlığı iktidar tarafından bile isteye tehlikeye atılıyor.

    eczacılar, sorunların çözümü için bugüne dek son derece yapıcı davrandı ve tüm diyalog kanallarını kullanarak seslerini duyurmaya, takınılan tavrı değiştirmeye çabaladı. ancak eczacılar karşısında üç maymunu oynayan bir iktidar var. eczacıların bugün verdiği mücadele hem bu mesleğin ayakta kalma hem de halk sağlığını koruma mücadelesidir. eczacılar, eczane çalışanları, eğitimleri süren genç meslektaş adayları bir araya gelerek 16 ekim’de büyük eczacı mitingi’nde beyaz önlükleriyle duymak istemeyenlere karşı son ses çığlık olacaklar. bu miting, ilaç yokluğuna, vatandaşın karşılamakta zorlandığı fiyat farklarına, market açar gibi açılan niteliksiz fakültelere, eczaneleri iflasa sürükleyen görmezden gelmeye, kamu eczacılarının uğradığı olağanüstü haksızlıklara, eczacılar yokmuş gibi davranılmasına ve bir mesleğin topyekûn değersizleştirilmesine dur demek için yapılacak. bugün eczacıların yanında olmak, her bir ferdin kendi sağlığını koruması anlamına da geliyor. çünkü vatandaş bugün çoğu ilaca erişemiyor, eczaneler kapanırsa hiçbir ilaca erişemeyecek.

    eczacı yok olursa halk sağlığı da yok olur.

    mesleğimizi ve halk sağlığını korumak için alanlarda olacağız!

    ecz. gamze taşcıer"

    kaynak
  • ne vatandaş ne de eczacı olarak değil ikisinin de ortasında olan bir birey olarak, 16 yıl eczanede çalışmış biri olarak bir iki satırda ben yazayım.

    mitingin amacı piyasada olmayan ilaçlar, fiyat farkları, devletin ödediği bedelin az olması vs. bunlar için sonuna kadar hak veriyorum fakat sevgili eczacılarımız kendi haklarını ararken, buna haklarının olduğunu düşünürken keşke birazda çalışanlarının haklarını düşünseler.

    gidin herhangi bir eczaneye girin ve bir çalışanla konuşun aldığı maaş asgari ücretin bile altında olan vardır mutlaka. çalışma saatlerinin uzunluğunu zaten geçtim de aradaki fazla mesai, nöbetle birlikte 36 saat çalışmalarının karşılığı ek ücret almayan çalışan da mutlaka vardır. keşke adaletten bahsederken biraz da çalışanlarının haklarını da düşünseler ne güzel olur.

    bu söylediklerime kızacak eczacılar illa ki olacaktır ama bu sektörde hakkını alan, insan gibi şartlarda çalışan kişi sayısı %3 falandır. bizzat sektörün içinde olduğumdan çok net biliyorum.

    eczacının olmadığı kalfa denilen teknisyen arkadaşların yönettiği eczaneler o kadar fazla ki hatta iddia ediyorum alttan pişmiş iyi bir kalfa eczacıdan çok daha fazla bilgiye sahiptir. teori de eğitim almış ama pratikte ilaca hakim olmayan çok fazla eczacı tanıdım.

    gelen hasta ile birebir muhattap olan da kalfadır, sorunlu bir hasta geldiğinde başı belaya giren de kalfadır, olaya dahil olmayan da eczacıdır. ülkemin insanlarının bu ikiyüzlü tavrı beni benden alıyor, kimse kusura bakmasın.
  • yurtdışındaki gibi bazı ilaçlar marketlerde benzinliklerde vb satılsa hiç dertleri kalmayacak bence.
  • devlet eliyle sağlanan hükümranlıklarıyla yetinmeyen, türkiye'nin devlet memurları dışındaki en imtiyazlı meslek erbabının mitingidir. tabii ki miting falan yapılsın haklarıdır, herkes devlet eliyle başkasından kendisine kaynak aktarılsın ister. ama eczacı olmadığı halde buna destek olan gaflet içerisindedir. kolektif hareket her zaman için bir hak gaspı girişimidir. bu da böyle bir şey, lisans diploma ruhsat yoluyla sağladıkları barriers to entry ile elde ettikleri haksız zenginleşmelerinin sürmesini istiyorlar. oysa eczacılar devlet korumalı esnaflık yapmayı değil, eğitimini aldıkları üzere üretimde argede formülasyonda çalışıp üretmeyi fayda sağlamayı istemelidir.
  • tanıdığım bütün eczacılar yedi sülalesine yetecek mal varlığına kavuştu zaten bu neyin tantanası anlamadım kazançlar zenginlik seviyesinden bir kademe alta düşünce mi sesleri çıkar oldu. eczane yerine ilaç veren otomatlar olsa inanın ülkede herhangi bir şey aksamaz rahat olun
  • eczacısız kalırsınız da,inş market market gezersiniz kanser ilacı için de bim kasiyerine dilenirsiniz... bi bitmediniz doktor, eczacı düşmanı pislikler...
hesabın var mı? giriş yap