• ilaç yokluklarına

    ilaç fiyat farklarına

    kontrolsüz açılan fakültelere

    eczanelerdeki ekonomik çıkmaza

    kamu eczacılarının hak kayıplarına

    eczacıların yok sayılmasına

    karşın yurt genelinde yapılacak olan eylem
    (bkz: 21 aralık 2008 eczacı mitingi)teb basın açıklaması
  • yurtdışındaki gibi bazı ilaçlar marketlerde benzinliklerde vb satılsa hiç dertleri kalmayacak bence.
  • eczane eczacısı, hastane eczacısı, akademisyeni, kurum eczacısı, teknisyeni ve öğrencisi hep birlikte haklarımızın iyileştirilmesi için ankara'da eylemdeyiz.

    tahsilli insan nefretinizi lütfen bu başlıktan uzak tutun. bu eylemin siyasi ve toplumsal hiçbir uzantısı yoktur. tamamen bir varoluş mücadelesidir.

    edit: başlığı ben açmadım. bir de ben akademisyenim ama bütün kesimin hakları için oraya gidiyorum. göt büyüten meslektaşlarıma da gelmelerini tavsiye ederim.

    miting sebebi: eczane eczacısı değilim. eczanesi olan arkadaşlarımın anlattığına göre ilaçlarda dört adet kademe var. ilacın bedeline göre en ucuzdan en pahalıya doğru gidiyor ve ilacın fiyatı arttıkça kar oranı azalıyor. yani arada ters orantı var. ilaçlara zam geldikçe ve fiyatları arttıkça bütün ilaçlar üst kademye doğru yığılıyor. giderler artmasına rağmen karlılık azalıyor. buna rağmen hiçbir düzenleme yapılmıyor. eczacılar istiyor ki bu kademeler arasındaki fiyat farkları güncellensin.
  • kostek olan halka? ilaclarinizi uzaylilara satiyorsunuz. bu maldan bir de ilac alan maalesef insanlar var. yurt disindaki gibi ilaclar keske supermarketlerde satilsa da bu bakkallardan kurtulabilsek. zaten bir tane asagari ucretli okuma yazma bilen birini koyup gidip bedava paranin tadini cikariyorlar bir de ustune miting yapiyorlar.

    bir ustteki sevgili halksever eczacimiz, halk bize kostek oluyor diye yazmisti silmis. hayir sanki halki gordukleri var da bir de kostek oluyormus. mars'a eczane gonderecekti arkadas engel olduk sanki.
  • merak ettiğim bir konu niye pazar günü miting yapıyorusunuz ? özellikle pazar kapalıyız mantığı ile mi şeçtiniz ? zaten eczanede durmuyorsunuz arkadaşlar.
  • sağlıkçılarımız sadece doktorlardan oluşmuyor. dilerim bu meslek çalışanları da emeklerinin karşılığını alırlar.
  • 30 liralık ürünü 130 lirayaya satan yersiniz. bir şey sormaya gideriz fakülte mezunu açan kişi yoktur. yanında çalışan lise mezunu birey vardır ve hiç bilgisi yoktur. bu eczanelerin güncellenmesi gerek. hepsi çok varlıklı insanlardır.

    edit: ilaç demiyorum ürün diyorum.
  • süreli doktorlardan sonra, suriyeli eczacılar loading...

    türkiye'nin adı 20~30 yıl sonra arapiye olarak değişir artık.
  • halka hizmet veren sektörün temsilcisi, köstek olan halka inat diyor. bak şu ifade bile mesleğini zerre takmadığını ve öncelikli amacın değil tek amacın para olduğunun göstergesidir.
    işini layıkıyla yapan eczacıları tenzih ederim, gerçi sayıları oldukça azaldı lakin eczacı tayfası git gide emlakçı, galerici, taksici gibi meslek gruplarına yanlamaya başladı zihniyet olarak.
  • eczanelerin bir kısmı gerçekten kapanma tehlikesi ile karşı karşıya ancak bu eylemlerin mesleğimize en ufak katkı sağlamayacağı da ortada. bu eylemler reçetesiz satılabilen ilaçların market raflarına girmesi veya mevcut kanuna göre eczane açma hakkı olmayan genç meslektaşlarımıza uygulanan kotanın kaldırılması gibi sonuçlar doğurabilir. mevcut teb yönetimi mesleğin altına dinamit koyuyor.

    malesef ikamesi çok kolay sağlanabilecek bir meslek grubuyuz.
hesabın var mı? giriş yap